חוסר יכולת להתבטא.

חוסר יכולת להתבטא.

יש לי בעיה אני לא יודע איך להסביר את עצמי בעל -פה, למשל אם מדברים איתי אני יודע לדבר אבל אני קשה לי. כאילו אני לא מצליח לסדר את התשובה בראש.
ובגלל זה אני כל הזמן מצטט מספרים. וזה מרגיז מאוד אנשים. הם מכנים אותי בור כאילו אני יש לי זיכרון צילומי אבל אני לא מבין. כי אני קשה לי להסביר מה אני
מבין בעל פה. אלה יכול להסביר מה אחרים הבינו. אבל שאני עם אמי אז אני מצליח אבל אני מגמגמם. ואז שמסתכלים עלי אני נורא כועס ומתבייש אני כועס על עצמי.
שאני מדבר מהר, יותר מידי ולא מבינים. והכי גרוע - זה שאני לא יודע איך להסביר לא יודע. למשל אני קורא טקסט אז אני יכול להביא פירוש אחר מכל ספר, אל יש

לי פירוש משל עצמי אפילו יפה יותר, ואזה הכול נתקע לי, ומתבלאגן ואני מגמגמם כמו איזה דביל, ובגלל זה אני מפחד לדבר עם בני האדם כי יציחקו עלי, וזה קרה.
שהסתלבטו עלי. גם שהייתי במספרה או בכלל. יש לי מין פוביה מלדבר עם אנשים בעל פה אני ממש לא יכול. אפילו דברים פשוטים כמו שליח בא, אני פותח הוא מדבר איתי
אני מסתכל לוקח תדברים והולך. או אומר ביי כמו איזה דביל. בגלל זה המטפלת שלי רוצה שאני ילך לקלנאי תקשוןרת וכל מיני שיטויות ואני נגד זה, -אבל אני לא אוהב להתווכח.
-היא מתחילה עם לשון חלקה. ואז אני מגיב לה. אבל היא תמיד בעמדת כוח כי הורי מצדיקים אותה. בקיצור - אני לא מדבר כבר שנים כמעת עם אף אחד, אני קצר ולעניין רק
עם בני משפחה הרבה כי הפ לא צוחקים עלי לפעמים כן, ומכנים אותי " טומטום" או " עגל" בעיקר אבי כי אאני בולע מילים וזה מעליב הוא כבר לא עושה את זה הרבה,אבל הוא מתעצבן

כי זה מתסכל אותו שאני לא כמו כולם. הוא אומר לי אתה כמו ילד בן - ארבע למה אתה עושה לי ככה בושות? ממש מעליב. והוא לא אכפת לו ממשיך. אבל אמא לוקחת אותו לשיחה.
מחטיפה לו והוא נרגע. קיצור רציתי לשתף אותכם, כי אני לא אספגר, גכל הזמן אומרים לי אתה תפקוד גבוהה מאוד אבל אני ממש ממש לא!!. אני מוגדר תפקוד בנוני- נמוך עם יכולות
שכליות טובות הם כינו את זה בשם " תסמונת סוואנט" יש לי בעיות ביום יום אני לא מתפקד, יש לי " בעיות תקשורת" אני לא מדבר, הם אומרים שאין לי רגשות מפותחים שאני לא מבין
מה קורה סביבי. שאני עסוק רק בתחומי עניין שלי. וזה לא נכון אבל הם בשלהם. קיצור רציתי לפרוק מה אני מרגיש.

עכשיו מתגמגם לי להגיב, וזה חלק מהעניין

הרהרתי היום בנושא הזה, ואיך שמתאלצת בי תגובה מילולית, שאני מחייבת את עצמי לשלוף תגובה, שלא בזמנה, או שלא במקומה, שעדיין לא בהקשר הנכון לה,
שאז ארגיש אותה כמו גוף, שאני מתמצאת בו, ונעה אותו בתווך, ולא כמו אוסף של אמרות, אוסף מתפרק, כשהוא נושא את עצמו בגמלוניות באוויר הדליל
ישנו ההקשר של לעשות דיבור כי הוא קורה מתוך הדברים, כי משהו ניצת ולובש צורה, ומתבקש מעצמו, גם אם במאמץ
וישנו דיבור של דחף, שהתבקשתי מעצמי לכבות את השריפה, ולעצור את הנפילה
והוא מגמגם על כרעיו (או במקרה שלי יש מקרים שאני מדברת מדברת כלום ממלא בכלום, מרוקן)

arana1

New member
קלינאי תקשורת זה חלק מהבעייה

בגלל זה נורא מעצבן אותי ששולחים אוטיסטים כמובן מאליו לקלינאי תקשורת, זה פשוט זוועה

אני בדיוק כמוך, כילד, אם וכשדיברתי, לעיתים מאוד רחוקות, גמגמתי נורא
הכי לא מתאים לי לדבר
והבעייה זה שכמו שאתה אומר שיש לחץ מתמיד באוויר מכל הכיוונים לדבר

נ"ט הם קשקשנים שלא מסוגלים לסתום לרגע
והם מגיבים בעוינות רבה או בתמיהה על מי שלא חייב לקשקש כל היום
זו בעייה מאוד קשה

יש לי כמה אלפי תיאוריות על הנושא של משקל הדיבור השונה אצל אוטיסטים
אבל ממש לא בא לי כרגע לחלוק אותן כאן או בכלל

עקרונית, כמו בעניין המבט, בעוד שאצל נ"ט הדברים האלה מופרדים ומפרידים מהיבטי הקיום השונים והמשונים אצל האוטיסטים הדיבור, הצליל, המבט, המראה, והאינטגרציה ביניהם, היא החלק הכי מהותי לחיבור
עובדה זאת גורמת לפער אין סופי בפרשנות המציאות ובכוונות האחר
זה מאוד מאוד מדכא

ניסיתי להסביר גם כאן שבשביל אוטיסט לדבר זה בדיוק כמו להוריד את הבגדים ולעמוד ערום אבל אני ממש לא מתפלא שהסברים כאלה לא עוזרים בכלל כי מי שלא מרגיש את זה לא מסוגל להבין את זה ואין לצפות שהנורמה תתחשב בנו רק בגלל שאנחנו מסבירים את עצמנו
וחבל

החלום שלי, הוא עולם ללא דיבורים בכלל, זאת אומרת, עולם שבו משקל המילה, היחס אליה, הדרך שבה אנשים תופשים את המציאות דרכה הוא מאוד מאוד שונה מזה הנהוג כנורמטיבי
בגלל זה מה שמטריד את רוב האנשים דווקא הכי משמח אותי
כמו העובדה שחלק עצום מבני הנוער כיום מסתובבים כל היום עם הפנים תקועים בסמרטפון ולא יוצרים מה שמוסכם בטעות כקשר עם הסביבה
מבחינתי זה מעיד שגם הנ"ט מתפתחים לאוטיזם
וזו בשורה מאוד טובה לחברה כולה

הדיבור, הצליל הנכון בגרון, זה שמחבר ומנתק את הדברים כולם בדיוק במידה הנכונה להם, הוא משאת נפש שאין לה עדיין מקום והכרה בחברה
וזה די נורא למי שנורא זקוק לכך

אני גם נורא סובל בטירוף מכאבי אזניים וגרון ברגע שאני כפוי ליצור קשר דיבור שלא בהקשר הנכון לי
לפעמים זה פשוט מייסר בטירוף
חבל שאין התחשבות בעניין הזה בסביבה
משער שבגלל זה אוטיסטים רבים זקוקים לתקופות התנתקות והסתגרות אחרי כל מגע חברתי שנחשב כנכון ורצוי על ידי הסביבה

החונטה הפסיכולוגית כופה עלינו כליה גם דרך סיווגנו כאילמים סלקטיבים ושאר אבחנות שהקשר היחיד בינם לבין מדע ורפואה וטיפול הוא נאצי לחלוטין

אני יודע וכמה שאני מנסה להסביר להורי.

שאני יש לי ריגשות למילים יש לי שפה שונה לא בעיה הם לא מבינים למה אני יכול להשתגע שאומרים מילה אחת.
ולשבור את כל הבית ויש מילים שלהם הם סוף העולם ולרוב האנשים ולי הם אוויר. אני ממש נמצא בתוך כור מלא אש.
ואני מנסה לברוח ממנו למצוא יצאה אחורית, אבל אני חיי בברה נטית ותמיד אחיה, וזה שאני שומע רעש קטן ויכול למשל לקוץ לכביש.
&nbsp
משגע אנשים, שצעקו עלי כמה פעמים וכינו אותי " משוגע " או " ידביל מה אתה עושה" ואנשים בשכונה שלי מכירים אותי.
וזה מעצבן שצוחקים עליך ולא מבינים או מתרחקים. זה מאוד כואב... אני גם לא אוהב לדבר, בעני צריך לדבר טיפה, עדיף
פשוט לקורא/ לצייר /לטייל/ ללמוד. אני מדבר הרבה על תחומי עניין שלי אבל מה אז? מכנים אותי חנון וחופר, ואת מי זה
מעניין מבין? וכך כולם גם מחוננים שמדברים איתי רק על תחום אחד ואני אין לי כוח כי אני זז לכל הכוונים נמצא בכל
מיני פיניות בקיר. קשה לי להתרכז ,ואז חושבים שאני טיפש ול מבין, ומדבר לא לענייםן. גם בפורום פה, לפעמים נראה
שאני מתפזא גי אני לא טכני אני כותב תוך כדאי חשיבה, מילים זה החיים שלי, זה אני. אני נכנסתי לדיכאון קשה כי חשבתי
שני ל בין מילים בכלל, ואני מפגר, ספרתי לך. גם כתבתי אז באותו זמן Aאטלי יש לי בעיה במוח בגלל התרופות,
&nbsp
אני חקרתי מילה מילה, להבין תמשמעות ולא הלחתיגם היום, לא יודע למה קוראים למילה כזאת כך ולמיה אחרת בשם אחר.
אתה חושב שיש אנשים שמבינים תמשמעות של המילים? חיכעול להיות שאני באמת מפ]גר? ולא מבין? או שאני כמו שאני חושב
מתחבר באופן שונה למילים, יות נקי, אמתי, עמוק בגלל זה יש ח"וסר הבנה" כי אני חוקר ולא רק מקשקש כל היום?מה דעתך?

arana1

New member
הם לא יבינו לעולם

ואני חוזר ואומר לך שאם לא תלמד להספיק לספור אנשים אז החיים שלך לעולם לא יפסיקו להיות בלתי נסבלים
ואני יודע כמה זה קשה
ואולי אני טועה
אבל זה מה שיש לי להציע לך כרגע

אוטיזם, כמו שכתבתי כאן בערך מיליון וחצי פעמים, זה תחושה שונה של מילים, של שפה, חיבור שונה בין הדמיון והמדמה למציאות מזה המקובל כנורמטיבי
אין מה לעשות
בדיוק בגלל שזה כל כך שונה אין ממש מי שישמע

מצד שני
גם בגלל זה
די שתמצא ולו אדם אחד המבין לרוחך ואתה מסודר לנצח

ללא עוגן של אהבה מחוץ למשפחתך תתקשה מאוד לעזוב לדרך חדשה
זו בעייה מאוד אוטיסטית
אז או שיתמזל לך מזל או שכמו רבים מאתנו תצטרך ללמוד לשרוד שנים ארוכות מאוד במדבר

בעני הורפאים בעצמם נאצים לכן השיטה נאצית.

מה דעתך? אני לא חושב שאני מגזים אני חושב שלנטיות יש מאפיין נאצי, בזמנו אמרת פשאיסטי ולא הבנתי ,ואני מתחיל יותאר
להבין לאט לאט למה אתה מתכוון.

arana1

New member
כן, אבל יש גם הבדל, שהוא לא ברור לי לגמרי

כי הנאצים כיוונו במפורש להשמדה והם כאילו לא
לא ברור עד כמה ההבדל הזה רלוונטי אבל הוא קיים

אין ספק שלנורמטיביות יש מאפיינים פשיסטים מאוד

לדעתי נ"ט פשוט לא בנויים להבין את חוויית הקיום האוטיסטית וגם משום כך אני חוזר ואומר לך שאתה הורס את עצמך כשאתה מתנגש בהם בכוונה
אם כי אני מבין את הסנטימנט שלך

לפעמים חשוב להיות גם חכם ולא רק צודק
למרות שבגלל שכאוטיסט קשה להפריד בין הדברים
אז אני לא יודע מה להטיף לך בדיוק

חוה61

New member
למה אתה לא רוצה ללכת לקלינאית תקשורת? אולי היא תוכל לעזור לך

חוה61

New member
ברמות מסויימות של מצוקה וצורך בעזרה - אין אידאולוגיה...

אני לא חושב שהם יכלו לעזור לי.

בעני אני לא צריך עזרה מי שחושב שאני צריך זה הורי, אז שהם ילכו לטיפול לא אני, בעני אני בסדר גמור.
הם רוצים להכריח אותי ללכת לטיפול, מציידי לא לדבר עם איש עד סוף ימי.

אגב מה שהם לא הצליחו לעשות שהייתי ילד בן 4

הם לא יצלחו עכשיו, עבדו עלי שנים לא הצליחו לשנות כלום, נשארתי אותו דבר אני ושפתי שלי, אחר כך הייתי אצל מרפה בעיסוק.
שגם לא הצליחה. הם אומרים שאני קשה מאוד ,אני אומר שלא יצלחו לשבור אותי. בעני יכולת אמתית היא לשמור על האידולוגיה
שלך גם שזה קשה. וזה מה שאני יעשה ועושה, אני כתבתי בפורום כדאי לפרוק. אני ממש לא מעוניין בשום טיפול לא פסיכלוגי
ולא שום טיפול, מספיק אני לוקח את הכדורים שלי.
&nbsp
&nbsp

למעלה