משה...
באקסיומה הראשונה שהגדרת, הנחת למעשה את הבסיס לניתוח הטכני כולו!
"בפסיכולוגיה: אנשים נוטים לייחס את הצלחותיהם לכשרונם אך את כשלונותיהם לחוסר מזל." יפה מאוד - אם אתה מאמין שאנשים מתנהגים לפי נטיות פסיכולוגיות משותפות, האם תוכל לחשוב על דרך לזהות את הכשלים הפסיכולוגים האלה בשוק ולהרוויח מכך? זו בדיוק המהות של ניתוח טכני. "לגבי הפופולאריות של ניתוח טכני..." You must be kidding - הייתי אומר שהרבה יותר אופנתי ופופולרי אצל משקיעים מתחילים לרדת על ניתוח טכני ולהשמיץ אותו באופן גורף (וכך אולי לצבור אמינות מסוימת), במקום לברור מה עובד למשקיע ומה לא (ולא צריך ללכת רחוק כדי למצוא דוגמא קלאסית למה אני מתכוון
)
משה...Rambling, my man
You're a bit out of your league here and reaching, therefore, some wrong conclusions במטאורולוגיה בפרט, ובנושאים מדעיים בכלל, אני מתמצא קצת יותר מאשר בניתוח טכני. יש הבדל מהותי ביותר בין שימוש באנליזה סטטיסיטית, באינטרפולציות ואקסטרופלציות בתחום כמו מטאורולוגיה לבין תחום כמו השקעה בני"ע. בראשון אתה (וכל בני האדם האחרים) צופים אובייקטיבים במערכת אותה מנסים לנתח ולחזות. אם מוצאים קורלציה טובה בין מצב אטמוספירי לבין המצב האטמוספירי ביום המחרת, אז הסבירות שזה מצביע על קשר אמיתי (גם אם לא מבינים אותו) הוא גבוה. בניתוח טכני של ני"ע אתה (וכל האחרים) מהווים חלק , אולי החלק העיקרי, במערכת. הרי ברור שאם כל המנתחים הטכניים היו מגיעים למסקנה שאיזה נייר יעלה, הוא היה כבר עולה לפני שניתן היה לנצל את זה לרווח. מה שקורה בפועל זה שאין ניתוח טכני אחיד. כל מנתח עם השיטות שלו. חלק מצליחים וחלק לא. השאלה המרכזית אם ההצלחה של המצליחים היא מקרית או שיטתית? האם הם באמת "יותר חכמים" מהאחרים או רק ברי מזל. אין לי תשובה על כך, אבל אני סקפטי לגבי כשרונם עד אשר יוכח לי אחרת, (ועדיין לא הוכח). שני דברים אני משוכנע: 1) בפסיכולוגיה: אנשים נוטים לייחס את הצלחותיהם לכשרונם אך את כשלונותיהם לחוסר מזל. 2) לגבי הפופולאריות של ניתוח טכני: (גם אם יש שיטות טכניות שעובדות,(והן בהכרח סודיות) ) - הפופולאריות לא נובעת מזה שזה עובד. היא נובעת מזה שזה מהווה אישהי דרך,פשוטה יחסית, להיאחז במשהו בעולם שמלא באי וודאות. זה דומה קצת לפופולאריות של הדת.
באקסיומה הראשונה שהגדרת, הנחת למעשה את הבסיס לניתוח הטכני כולו!