חוסר טסטוסטרון

נהלל

New member
חוסר טסטוסטרון

שלום רב אני מטופל תרופתית להורדת רמת פרולקטין עקב היפרפרולקטינומה (מאקרו-אדנומה). שאלתי נוגעת לתוצאות החוסר בטסטוסטרון שנגרם עקב עודף הפרולקטין,מאחר ומדובר בגידול גדול יחסית (כ-2 ס''מ לפי הCT) מן הסתם זה זמן רב שקיים חוסר טסטוסטרון. א-מה הן תוצאות החוסר הנ''ל והאם ניתן למדוד\לנטר אותן? ב-האם רצוי לתמוך ברמת הטס' ע''י תוספת מלאכותית? תודה מראש-נהלל

חסר טסטוסטרון ופרולקטין גבוה

שלום לך, אכן הפרולקטין הגבוה והאדנומה הלא קטנה מסבירים את הירידה בטסטוסטרון. בד"כ טיפול בפרילק או בדוסטינקס להורדת הפרולקטין מביא לעליה בחזרה של הטסטוסטרון. אם מדובר בתהליך שקיים הרבה זמן, יתכן שלא יצליח הציר שאחראי להפרשה תקינה של טסטוסטרון להשתקם. במקרים כאלה בהחלט ניתן לטפל. בד"כ נותנים טיפול בטסטוסטרון אולם לעיתים, כשעומד על הפרק נושא של פוריות למשל, יש צורך בטיפולים מעט יותר מתוכחמים שמטרתם להעלות את רמת הטסטוסטרון הטבעית ע"י הפעלה של כל המערכת. בכל מקרה השורה התחתונה היא שיש מה לעשות. אתה אומר שמן הסתם חסר הטסטוסטרון רב שנים. מי כמוך יודע. הרי ירידה בטסטוסטרון הביאה להרפעה בתפקוד המיני שלך ואת זה אתה בוודאי יכול למקם בזמן. בהצלחה שיהיה לך. אגב, הגידול היה 2 ס"מ לפני הטיפול או שהוא 2 ס"מ כעת?

נהלל

New member
נתונים ושאלות נוספים\פות-תודה!

שלום ד"ר קרן להערכתי ולמיטב זיכרוני מדובר בשנתיים-שלש מאז החלה ירידה בתפקוד המיני, לא מדובר בבעיות פוריות עקב גיל ומצב משפחתי, הגידול אובחן בגודל זה 20 מ"מ לפני תחילת הטיפול, האם ירידה למחצית מרמת הפרולקטין משמעותה הקטנת הגידול למחצית? הרמה ירדה מ23000 לסביבות 11000 לאחר חודשיים בערך כאשר בחדש השני נטלתי כדור אחד מדי יום (2.5 מ"ג ) של פארילק. האם יש צורך בMRI או CT לבירור גודל הגידול או ניתן להקיש באופן חד-משמעי על גודלו מרמת הפרולקטין? בתודה מראש ובהערכה על התגובה המהירה.

קשר בין גודל הגידול לבין רמת הפרולק

שלום לך, אתה יודע מה הכי מדאיג אותי? נראה שאתה לא בטיפול של אנדוקרינולוג/ית קופמטנטי/ת, או שאם אתה בטיפול של אנדוקרינולוג הוא או היא שכחו לדבר איתך. לרמת פרולקטין שאתה מציין, ולגודל הגידול ההתחלתי שלך, מינון של פרילק של 2.5 מ"ג ליום אינו מתאים. מצויין שרמת הפרולקטין כבר ירדה בחצי, אבל עם מינון מתאים היא כבר הייתה יכולה לחזור לנורמה. לרוב יש נסיגה של הגידול עם ירידה ברמת הפרולקטין אבל ממש לא ניתן להקיש מרמת הפרולקטין והקשר אינו חד ערכי. וכן אתה חייב הדמיה חוזרת, ומשום שאתה תזדקק לעוד אי אלו הדמיות, רצוי שכבר יתחילו לעקוב אחריך עם MRI ולא עם CT. אז כדי לסכם זאת, אני לא בטוחה שיש בנהלל צוות אנדוקרינולוגים מספיק משופשפים בנושאים האלה, הצעתי: גש למרכז רפואי גדול, עזוב את הפריפריה!

למעלה