חוסר וויטמינים

ק ו ב י ג

New member
חוסר וויטמינים

הגור שלי (ניו-פאונדלנד) בן חודשיים ולאחרונה הוא החל לגלות סימני מחלה של גזעים גדולים. המחלה מתאפיינת בעיקר במפרקים ואחת המסקנות שלנו היתה להחליף לו אוכל אבל לא מצאתי אף חבילה של אוכל לכלבים שכתוב שם בעברית מה הערך התזונתי של האוכל (מה לעשות אנגלית אני לא ממש מבין) וחוץ מזה אני מחפש לו קלציום מישהו יודע מה עוד אפשר לעשות שהמחלה לא תתפתח והוא ח"ו יהיה צולע בהמשך ואיפה אני משיג קלציום עברו בתודה מראש

Burma

New member
הפתרון נמצא אצל וטרינר

הדבר הטוב ביותר זה ללכת לוטרינר שיבדוק אותו ויסביר בדיוק מה לעשות בהצלחה

amichai58

New member
מה נתת עד עכשיו ?

אגב, אחת הסיבות לחוסר סידן כיום זה כי הרבה אנשים לא נותנים עצמות. בעצמות יש מספיק סידן. למיטב זכרוני ראיתי פעם מחקר, שכדורי קלציום גורמים מאיזו סיבה דווקא ליותר חוסר סידן - כדאי שתברר את זה. כאחד שמגדל גם כלבים גדולים - עצמות, נתתי ואף פעם לא היתה בעיה. כמובן אם הכלב שלך לא רגיל, להתחיל בהדרגה. בימים הראשונים לתת רק עצם אחת. יש בה הרבה סידן, זה טבעי ואם אוכלים אצלכם עוף - זה חינם. בנוסף - גור הרבה פעמים מסוגל לאכול רק את החלק הרך של העצם, וכך יש לו יותר זמן להתרגל לעצם. מה נתת לכלב עד עכשיו ?

slarti

New member
עצמות עוף??!?

אני לא נגד עצמות - אבל עוף?!?! ממה ששמעתי (ויתקנו אותי חברי הפורום אם אני טועה..), עצמות עוף נוטות להתפצח לחלקים חדים מאוד, שעלולים לפצוע את הכלב...

amichai58

New member
תלוי

הסיכוי לפגיעה אצל כלב שמקבל מגיל צעיר עצמות קרובה לאפס (פחות מאחוז), אף ווטרינר לא יראה לך נתונים אחרים. כאן מתחיל החילוקי דעות, האם לקחת סיכון ? לא חסרים פגיעות אצל כלבים, שלא היו רגילים, ופתאום בלי הכנה מוקדמת קיבלו עצמות. ווטרינרים פוגשים בזה כל פעם. הנושא מדובר הן בפורום והן בכלל, בעיקר בחו"ל, שם אפילו כותבים ספרים בנושא, למשל ספר ידוע בשם Give your Dog A Bone (בתרגום: " תנו לכלבכם עצם") ויש ספרים נוספים בתחום. כמובן יש גם ווטרינרים שכתבו אחרת. אם כן את תשובה מקצועית אחידה, ובסופו של דבר את השיקול יעשה כל אחד בעצמו. אצלי גם הכלבים שלי, וגם כמעט כל כלבי הסביבה אוכלים עצמות. ועד כה 0 תקלות. בסיס בתחום בעברית (ובכלל לגבי מזון מסחרי וחסרונותיו) כאן: http://www.veterinarit.co.il/barf.html וגם http://www.pinat-hay.com/anti_com_food.htm

רן 007

New member
חוסר בויטמינים ועצמות ../images/Emo70.gif

שלום קוביג סימני המחלה אליהם אתה מדבר נקראים גם כאבי גדילה , לרוב בגלל שהכלב גדל מאוד מהר נוצרים מרווחים בין העצמות שגורמים לכאבים . כאשר הגור יגיע לגיל שנה הוא יכול לאכול מזון לגזעים גדולים . קראתי את הקישורים אותם צירף עמיחי , ועדיין דעתי שאין לתת עצמות לכלבים בלבד זאת שאיני מכיר את כותב המאמר באתר פינת חי ולכן זה לא נראה לי אמין. אם הכלב שלך מראה סימני מחלה גש איתו לוטרינר לפני שאתה מחליט לגבי איזו בעיה שיש לו , יתכן ומדובר בבעיה אחרת לגמרי . אסור אסור ושוב אסור לתת קלציום סתם לכלבים , אין לו אוסטופרוזיס והוא לא צריך קלציום , הוא צריך וטרינר . אחרי תקופת הגדילה של הכלב הסימנים נעלמים לרוב , ובנתיים כדאי לערוך צילומים ולבדוק את המצב ולקבוע אבחנה. תראה אני רק יכול להגיד לך שרק אתמול היתי בניתוח של כלב שאכל עצמות העצמות עשו קרעים במעי , וגרמו גם לכמה חלקי מעי להיות נקרוטים . אבל זה השיקול שלך , אני ממליץ לגשת לוטרינר לפני במקום לדחוף לו עצמות וקלציום ואז לגרום לו להיפוקלצמיה , מומלץ לערוך צילומי רנטגן ולטפל בבעיה בצורה רפואית נכונה. הרבה בריאות ויום טוב רן

ניל´´י

New member
מצטרפת לרן=ג'ימס בונד.... ../images/Emo8.gif

שוב ושוב עמיחי גורם לאנשים ללא ידע בגידול כלבים לטעות והטעות הזו עלולה לגרום בחיי הכלב!!!! אסור לתת קלציום ללא אישור רפואי!!! עודף קלציום=סידן עלול לגרום לבעיות בעצמות, עצמות גורים בנויות שונה מעצמות של כלבים בוגרים!! לוקח זמן ל"עצם" גורית להפוך לעצם בוגרת!!! עודף סידן יזרז את התהליך. עודף סידן עלול לפגוע במפרקי הכלב, בעיות בכליות ועוד... אני ממליצה לכלבים מגזעי ענק לא לתת אוכל גורים אלא אוכל "ג'וניור" של גזעי ענק. כשהיתה לי המלטה של דני, לחלק מהגורים נתתי אוכל ג'וניור ולחלק אוכל גורים, חזרתי על הנסיון גם בהמלטה שניה. אין ספק שהגורים שאכלו אוכל ג'וניור התפתחו יותר לאט ובצורה מאוזנת יותר.

kees

New member
עודף סידן יגרום לעצם ל"התגרם" מהר

מידי וככה יהיו עיוותים בעצם שישארו עם הכלב לכל החיים- לא לתת קלציום על דעת עצמך!!!!!!

ק ו ב י ג

New member
תודה תודה ושוב תודה

אז ככה במקום כדורי קלציום יש להכין ביצה קשה את קליפתה לרסק לגמרי ולתת לכלב יחד עם מים כמו גלולה בנוסף יש לתת לו במשך כחודש כף של שמן דגים 1-2 פעמים ביום לעניות דעתי אני אוסיף לו גם ויטמין A ו-E תודה המקור של עצות אלה מוטרינר רוסי שגם חי שם.

amichai58

New member
לגבי העצמות

א. היה מעניין לוּ היית מספר את נסיבות פגיעתו של הכלב שאכל עצמות (האם פתאום קיבל כמות גדולה למשל ?). ב. המאמר באתר פינת החי מכיל מקורות רבים וציטוטים רבים, מהארץ ומהעולם, כולל תרגום מאמרים שלמים. להציג אותו כמשהו לא מוכר/אמין, זה התעלמות מדברי ווטרינרים שכתובים שם וממאמרים מאתרים אמינים. מעניין מדוע אתה מעדיף לנהוג כך. ג. אינני מתעלם מכך שיש סיכונים במתן עצמות. מאידך יש גם סיכון בלא לתת עצמות ולהסתמך על מזון מסחרי בלבד - שהוא גם בעייתי. הוא לא הוכח כיעיל יותר מהאכלה ביתית כפי שיהיה נהוג אלפי שנים. לא עשו השוואה כמה פגיעות הוא גורם לעומת עצמות. והינה ראיתה תיאור של כותב על בעיות אצל כלבו, ולדעתו זה קשור בתזונה. אנא - אל תתעלם מעובדה זו.

רן 007

New member
שלום עמיחי

היי 1) כאשר הכלב לועס את העצמות אותן עצמות נשברות לחתיכות קטנות , אותן חתיכות בחלקן חדות , מכיוון שאיננו יודעים לאיזו צורה נשברת העצם לאחר הלעיסה קשה לצפות איזו חתיכת עצם תתקע ואיזו לא. ידוע כי עצמות עוף למשל נוטות להשבר לחתיכות קטנות , אבל באופן עקרוני זה יכול להיות כל סוג של עצם . ישנן חתיכות עצם אשר יעברו את מערכת העיקול ויצאו אם הצואה , ויש כאלו שבגלל צורתן החדה יתקעו במעי , ובמקרה חריף יותר ירגמו לקרע. הבעיה היא לא תמיד בקרע עצמו אלה בכך שאותו אזור חסום במעי בגלל העצם מאבד חלק מאספקת הדם שלו , ואם לא מנתחים צריך לקטוע את אותו חלק מעי. לפעמים הנמק הוא כל כך גדול שאי אפשר לקטוע ולחבר מעי מחדש ונאלצים להרדים את הכלב. 2) איני מתעלם מהמאמר המפורסם באתר פינת חי , אם זאת מקורותיו לא היו ברורים לי , ואיני מכיר אתר זה כמקור מהימן. אני לא מתעלם מדברי הוטרינרים הרשומים שם כלל , יש מספר גישות בוטרינריה לא כולם חייבים להסכים , אחרי הכל כל אחד למד במקום אחר. אני חולק על דעת אותם כותבים מכיוון שיש המון מקרים של כלבים שמואכלים בעצמות ונגרם להם נזק שלא תמיד אפשר לתקן. אתה יכול לתת עצמות ולא יקרה כלום אבל זה כמו לעבור באדום והפעם לא תפסו אותך , כלומר השאלה היא מתי כן יקרה משהו והאם זה רצוי. את השאלה ה 3 אני מפנה אליך , מדוע יש סיכון בלא לתת עצמות ולהסתמך על מזון מסחרי בלבד ? מן הסתם בחלוף השנים אנשים שינו את תזונת בעלי החיים שלהם משאריות ביתיות למזונות מסחריים . הבעיה המרכזית במזונות שולחן הם שהחיה לא מקבלת באופן מלא את כל הויטמינים והמינרלים אותם היא צריכה . ובמזון מסחרי יש את אותם מרכיבים הדרושים לבריאות הכלב . העצם לא נספגת במערכת העיכול והיא יוצאת בשלמותה בצואה , אם היא יוצאת יופי ואם היא לא אז צריך ניתוח , והשאלה היא האם זה שווה את זה והאם לתת עצמות זה כל כך עקרוני בשביל שהכלב שלך ינותח בגללן. המשך יום נפלא רן

amichai58

New member
שלום רן

אכן גישות רבות, הינה בדיוק בענין הזה - ספר שכתב ווטרינר, שבתרגום חופשי נקרה: "גדל את הגור שלך עם עצמות". ראה בכתובת http://www.dogwise.com/ItemDetails.cfm?ID=DN157 שם יש פירוט קצר ואפשר להזמין את הספר. לשאר העניינים - * המשפט שכתבת "העצם לא נספגת במערכת העיכול והיא יוצאת בשלמותה בצואה" - פשוט אינו נכון. אני מוכן אפילו "להתערב איתך" בנושא על מה שאתה רוצה. אתה מוזמן לראות את צואת כלבי שרק היום אכלו כלי של כ3 ליטר עצמות. אין שם שום עצמות שלמות, או עצמות בגודל שהם בלעו. בהחלט עצם עוברת תהליך עיכול. זה בהחלט הגזמה שלך. חזור וקרא בספרים. יתכן בעיות אצל כלבים שלא רגילים לעצמות, במערכת העיכול שלהם התנוונה והם כבר לא מסוגלים להתמודד עם דבר קשה זה. * ההשוואה ללעבור באור אדום - אינה נכונה. הסיכוי לתאונה (אם ממש לא מסתכלים) באור אדום - אני חושב שכ90% בהערכה גסה. מעצמות - הסיכוי פחות מאחוז. אני לא יודע כמה ניסיון יש לך בשטח. לי יש והמון כלבים אוכלים בהנאה רבה עצמות כל חייהם. זה לא נכון שזה "סכנת נפשות", אין לך כל סטטיטיקה, מחקר או ניסיון בשטח שיטען כך. מאיפה הנתון הזה ? נראה אותך מביא ציטוט ממאמר רציני כלשהו. המקורות במאמר ? - תבדוק ישירות ותקרא משם. מדובר בפשוט תרגום של כמה מאמרים + התייחסות. תקרא ישירות את המאמרים: זה לגבי הAAFCO, זה לגבי שטיפת המוח של הווטרינרים, מאמר מNBS, מאמר מעוד תחנת טלוויזיה. תקרא משם. כנ"ל המאמר לגבי חומרי הרדמת החסד שנמצאו בהרבה מזונות. זה פורסם בחו"ל, כולל מסמכים מהFDA. תקרא בחו"ל, וכבר יש שם את הקישורים. ואחרי זה נראה אם תוכל להעלם. כפי שאמרתי - גם לגבי משפטך האחרון"והשאלה היא האם זה שווה את זה והאם לתת עצמות זה כל כך עקרוני בשביל שהכלב שלך ינותח בגללן" שוב אני אומר לך, המוני כלבים אוכלים בהנאה רבה עצמות כל יום.הסבירות לבעיות היא אפסית כשמדובר על כלב שהורגל בהדרגה ! לא תמצא כל מקור אחר מדעי שיטען אחרת. הפחדים שלך בנושא מוגזמים, ולא מבוססים. בו לא נתווכח - פשוט תבדוק. לא על סמך משפטי סיסמאות שיטחיים, או כלב אלמוני שאתה לא יודע בדיוק מה הנסיבות לבעיה שהיתה לו עם העצם, אלא על סמך נתונים, מחקר, סטטיסטיקה ונסיון בשטח עם הרבה כלבים. יום נפלא גם לך

amichai58

New member
עוד משהו - הנזקים

כמו שקראת - האוכל המסחרי לכלבים בעייתי למשל - מקורות המזון שממנו הוא מוכן בעייתיים - חיות חולות וכו'. הראיתי לך מאמרים בעניין, ואתה לא תמצא ולו מאמר אחד שיטען שהאוכל מסחרי ממוצע (וגם מעל לממוצע) מכיל מקורות ראויים (למשל למאכל אדם). המזון המסחרי לא נבדק מעולם לטווח ארוך ועוד. יש בו בעייתיות. לכן, גם אם בעצמות יש בעייתיות, ובכלל במתן שאריות שולחן לכלב יתכנו בעייתיות, עדין זה לא אומר שזה פחות טוב מהמזון המסחרי. כי יתכן שבמזון המסחרי יותר בעיות. שוב - מן הראוי לבדוק זאת, אבל הבעיה שלא בדקו זאת במחקר. הטענה שמזון המסחרי מכיל את כל אבות המזון- טענה שלקוח מפרסומות. אין לך דרך לבדוק את זה. לדוגמה, גם אם כתוב לך על האריזה איזה אחוז חלבון יש - כווטרינר אתה יודע שזה לא נתון מספיק, צריך לדעת למשל איזה חלבונים, וזה לא מפורט... כך גם לגבי שאר המרכיבים. רוצה מקור של ווטרינר שאמר את זה ? זה כתוב בספר:Dr. Pitcairn's Complete Guide to Natural Health for Dogs and Cats וגם קראתי זאת מעוד ווטרינרים, אך לא שמרתי מקורות. היגדיל אחד ואמר, שגם בסוליית הנעל שלו יש חלבון, אך זה עדיין לא אומר שזה ראוי למאכל כלב. כמובן, אתה יכול להביא לי מקור נגדי שיראה שאתה יכול לדעת לפי האריזה לדעת אם האוכל טוב או לא. אבל נראה אותך מביא משהו רציני, שלמשל מתמודד עם הבעיה שהבאתי.

רן 007

New member
באמת חבל

עמיחי חשבתי שאתה בחור ענייני יותר מזה. ההתנשאות שלך אינה במקומה , ואני מאמין שגם לך יש עוד מה ללמוד. צר לי לספר לך שלא פעם ולא פעמיים בחיים המקצועיים שלי בזמן בדיקה רקטלית הוצאתי חלקי עצמות מאזור האנוס של כלבים רבים . זה מאוד נחמד לצטט וטרינרים אחרים כשאתה לא יודע כלום . אתה לא חייב לקבל את דעתי זו זכותך המלאה. אם זאת אל תתנשא , יש אנשים שיש להם לא פחות ידע מעמיחי . ואני בניגוד לך לא מצטט מחקרים אלה מדבר איתך על שגרת היום יום במרפאות ובבית החולים הוטרינרי , בו נתקלים מידי יותר במקרים כאלו. את ניתוח הפחדים שלי תשמור לעצמך , וגם את החוצפה שלך תשמור בדרך. ואחרי שתלמד וטרינריה תבוא ותלמד אותי במקום לצטט מאמרים . הכי מעניין שהכל שטחי וסיסמאות אבל אתה סיסמא אחת גדולה . אך תמשיך לכתוב מאמרים באתר פינת חי ולצטט להנאתך שטויות שאין לך מושג על מה אתה מדבר . אני לא חייב לתת לך שום מחקר ושם בתיך ואם הפה שלך תחפש את החברים שלך בפינת חי ביי

amichai58

New member
חבל שאתה מגיב רגשית במקום עניינית

מנסיוני מגיבים ככה, כשיודעים שהשני צודק. אבל זה יושב על משהו עמוק ואז מתפרצים, גם אם לא יודעים בדיוק למה. אני מתעלם מההערות החינוכיות ועדין מזכיר לך ש: * נסיון במרפאה - אינו שיקוף של כלל הכלבים, אלא של המקרים החולים. ואין הוא סותר את זה שהסיכוי שכלב שמורגל לעצמות יפגע היא קרובה לאפס. * אם אתה מדבר בתור איש מדע ואיש מקצוע - אז תדבר מתוך בסיס הידע הזה. אלא שאתה בוחר שלא. אם אתה רוצה לדבר מתוך מה שקורה בשטח, אז יש לי נסיון בשטח והכרות עם כלבים לא פחות ממך. והמציאות שתיארתי לך, היא כפי שהיא. מה לעשות, אני מכיר הרבה מאוד כלבים שאוכלים עצמות כל יום. כן עצמות עוף מבושלות. לאף אחד מהם אין תקלה. אלא אם מדובר בכלב שאף פעם לא אכל עצמות, הגיע לגיל די מבוגר, ואז החלו לתת לו. בטוח שיש מקרים שאני לא מכיר, אבל אני יכול לדעת שאצל הרוב הגדול של הכלבים זה בסדר גמור. * הדיון בינינו התחיל בזה שבאת מעמדה שכאחד שלומד ווטרינריה יודע יותר טוב. ניסיתי להראות לך שבעולם הווטרינריה יש דעות אחרות מזו שלך. אני לא יכול לדבר באותו גובה של ווטרינרים, אז הינה תראה לבד ווטרינרים אחרים. צר לי בשם הווטרינריה - אתה מתעלם מאותם דעות של ווטרינרים, ומעדיף חזית של לתקוף אותי אישית, או לגנות את מה שאני כותב, תוך התעלמות שניסיתי ככל יכולתי להראות לך דברים שאחרים כתבו, ולא להדגיש דברים שלי. נכון שבכל זאת הזכרתי, כי תקיפתך האישית אותי, מאלצת אותי לדבר באותו נושא. זהו, אם אתה נעלב - אז אולי עדיף שכמו ילדים כל אחד ילך לפינה שלו. אם אתה רוצה דיון ענייני - אז בבקשה.

רן 007

New member
אתה הפכת את זה ללא ענייני ...

מי שבא ואומר לי לחזור לספרים ועוד פניני חוכמה שלא הולמות דיון . אני בתור איש מדע ורפואה אומר לך שדעתי היא שאין לתת עצמות ואני לא בא להתנשא מעליך כי אני לומר וטרינריה ואני יודע יותר טוב. אם אתה כל כך רוצה לדעת אני קראתי בעיון ונכנסתי לכל הקישורים שצירפת וקראתי אותם . זה שיש דעות אחרות בעולם הוטרינריה אין ספק בכך ואתה צריך להבין ולקבל שלכל וטרינר מאמץ גישה משלו שהוא מכיר ולמד. בשביל לדעת לא צריך להיות וטרינר אני לא מבין בשם איזו וטרינריה צר לך , מכיוון שבתור סטודנט לא נתקלתי במרצה או סטודנט שחושב אחרת בנושא . אני לא שולל את הנסיון שלך ואני מכבד אותו אז אל תשלול את שלי מדובר בדיון ענייני. ולא תמיד חייבים להתנצח . אין בכוונתי לריב איתך בנושא , אני אשמח לדבר איתך על הנושא באופן ענייני אם ברצונך לדון בנושא אל תנסה כל הזמן להשוות את הנסיון שלי לשלך כי לא בזה מדובר , ואתה לא ממש יודע מה נסיוני ולכן אל תשפוט ותשווה כל הזמן. אם נחזור לדיון ענייני ... אנשים מורגלים לאכול דגים אם עצמות ועובדה שיש כאלה שהעצם נתקעת להם בגרון , והם מורגלים לא? כאשר הכלב לועס והעצם נשברת לחתיכות קטנות אתה לא יודע באיזו צורה הן נכנסות לקיבה ולמעיים , אם הן חדות הן יכולות לפגוע במעי ובאספקת הם ולגרום לנקרוזיס באזור המעי . מעבר לנקרוזיס עצמות שחותכות את המעי יכולות לגרום לדימום פנימי ולשוק היפוולמי . מעבר לכך שאני לא שולל שיש מקרים שתיתן עצמות ולא יקרה כלום . השאלה היא עמיחי למה נחוץ שכלב יאכל עצמות ? איזו סיבה רפואית יש לכלב לאכול עצמות והאם זה תורם לו? אני מבקש ממך לטובת דיון ענייני לא להעמיד כל דבר שנרשם אליך כסתמי או כפרסומת או שטויות , ואני אשמח אם תענה לי בצורה עניינית כפי שעניתי לך ולא באותה התנשאות . יום טוב רן

amichai58

New member
תשובה עיניינית

הינה תשובה בלי כניסה לשום דבר אישי האם לדעתך, ניתן לסכם את הדיון בכך, ש * יש דעות לכאן ולכאן בין ווטרינרים לגבי עצמות. החל מכאלה שיגידו שאסור תמיד, וכלה בכאלה שיגידו שמותר תמיד, וכמובן יש ווטרינרים שימליצו על גווני ביניים כמו עצמות בקר בלבד, או עצמות לא מבושלות בלבד. ואם אתה מסכים איתי, כל ווטרינר שיגיד דעה אחת, ולא יגיד שזו דעתו בלבד, אינו מייצג את המקובל בענף הווטרינריה, ואינו מדבר בשם מחקר שנארך בנושא. * מוסכם שיש סיכון במתן עצמות. מוסכם שיש סיכון במזון מסחרי. מה עדיף ? יש דעות שונות. איש לא הביא נתון מחקרי לטווח ארוך. * לא הסכמנו לגבי מידת הסיכון. שאלת למה עצמות ? סיבה בריאותית, כלכלית, ואקולוגית, ורווחת הכלב. לגבי הבריאותית - אני חושב שדיברנו בנושא מספיק, כולל הסיכונים והסיכונים שבאלטרנטיבות. פה כל אחד צריך להחליט באופן אישי. כלכלית - עצמות זול, ובד"כ חינם. האלטרנטיבה מזון מסחרי - יקרה בהרבה. אקולוגית - מוטב לא לממן תעשיית בשר מפלצתית (במקרה שהעצמות הן חינם), וכדור הארץ במצב בו הוא מתכלה בגלל שמשתמשים יותר מדי במשאביו. צריך לחשוב איך מצמצמים, ואחת האפשריות זה להשתמש בשאריות מתי שמתאים. רווחת הכלב - כלבים מאוד מאוד אוהבים עצמות, ומעדיפים אותם על רוב סוגי האוכל. גם לכלבים מותר לאכול טעים. אני לא חושב שזה מתוך "משוגעות". כמו שגם בני אדם מדי פעם אוכלים "ג'אנק פןד", שאין ספק שזה לא הכי בריא בעולם, כך גם מותר לכלב. כשמצרפים את כל הסיבות יחד יש פה, לדעתי נימוק חזק, בעד מתן עצמות לכלב. עם זאת לא אמרתי שעצמות צריכות להוות מזון יחיד לכלב. כמובן שלא. גם מזון מסחרי בלבד הוא בעייתי, ראה למשל מקרה רמדיה. וראה גם מה המקורות שמהם מכינים את המזון הזה.

עמיחי כנס

בתור אדם בוגר, חבל שאתה לא מגלה אחריות מספיקה לחיי הכלבים של הגולשים בפורום.הדברים שאתה כותב לא מבוססים וחלק מדבריך עלול לגרום לפציעות ומוות של הכלבים של הגולשים. אני לא מבין משהו, אנא עזור לי להבין ידועה לכל "חיבתך העזה" לוטרינרים, אם כך מדוע אתה מתעקש לפרנס את הוטרינרים שאותם אתה כל כך "אוהב" ו"סומך" עליהם ? אתה מתעקש לגרום למקרים קשים שיפרנסו וטרינרים רבים שיאלצו לנתח כלבים אומללים שיפגעו מחסימת מעיים וקרעים קשים עקב אכילת עצמות. אולי בגלל "חיבתך" לוטרינרים אתה ממעט לבקר אצלם ולכן אתה לא נתקל במקרים של כלבים אומללים שנפגעו קשות בגלל אכילת עצמות אולם אם תכתת את רגליך ותעשה סבב במרפאות וטרינריות תגלה שיש כלבים שנאלצים לעבור ניתוחים קשים וכואבים כדי לתקן את הסתימות והקרעים במעיים והקיבה שנגרמו בגלל אכילת עצמות. שמעתי שמי שאוכל מסמרים במשך הזמן קיבתו מתחסנת ומעכלת את הברזלים היטב, אתה מוזמן לקנות כמה ק"ג של מסמרים בחנות חומרי הבניין הקרובה ולכרסם כמה מסמרים מידי יום לשיפור בריאותך וחישול קיבתך בתיאבון !

למעלה