חוסר התחשבות!

Blackbird8

New member
חוסר התחשבות!

מדי פעם לחמים שלי יש קטעים של חוסר התחשבות. רוב הזמן הם ממש אחלה והם באמת אנשים טובים ואני יודעת שחוסר ההתחשבות נובע הרבה פעמים מאכפתיות יתר, אבל לפעמים זה פשוט משגע אותי.

למשל, ארגנתי לבעלי מסיבת הפתעה ליום ההולדת וסיפרתי לחמותי. עבדתי מאד קשה על הארגון ועל התכנון והצלחתי לשמור את הכל בסוד. ביום של המסיבה, חמותי, שידעה שיש מסיבה, הציעה לבעלי להצטרף למפגש משפחתי שהיא ידעה שהוא לא יוכל לסרב לו. היא הציעה לו ואז התקשרה אלי כדי להגיד לי שלא הייתה לה ברירה אלא להציע לו כי היא יודעת שהוא לא היה רוצה לפספס את המפגש הזה. אני ביקשתי ממנה שתגיד לו שהמפגש הזה מבוטל- כדי לא להרוס את ההפתעה והיא אמרה שהיא לא יכולה והציעה שפשוט אספר לו שמתכננים לו מסיבת הפתעה. אני לא רציתי לספר לו - אבל בסופו של דבר- לא הייתה לי ברירה - בגלל שהוא מאד רצה לנסוע למפגש ההוא וזה היה בכיוון ההפוך מכיוון הנסיעה שלנו. אחרי זה אמרתי לה שמאד התבאסתי שההפתעה נהרסה- אז היא אמרה, לא נורא, הוא גם ככה לא אוהב בכלל הפתעות!

אני מאד התאכזבתי, בעיקר בגלל שממש השקעתי בזה- והפעם זה היה דווקא מסוג ההפתעות שהוא היה אוהב- לא כזאת שכולם קופצים ועושים פרצוף דבילי, סתם מפגש חברים שבדרך כלל ממש קשה לארגן בחוף יפה. בחרתי שלא לריב אתה על הנושא- כי חשבתי שזה אולי קצת קטע כזה של "פער הדורות" וגם - רציתי לתת לה ליהנות מהספק שהיא לא הרסה לי את ההפתעה בכוונה.

ועכשיו הדבר האחרון שקרא. אנחנו בדיוק נוסעים לחו"ל. חמי וחמותי רצו לפגוש אותנו לפני הטיסה - אז החלטנו להיפגש באמצע הדרך - מרחק של שעה נסיעה מהבית שלנו. הם איחרו ביותר משעה וחצי! ויום אחרי זה הייתה לי עבודה. אני עובדת מאד קשה ויצא שהגענו הביתה ב-1:00 כשאני צריכה להתחיל לעבוד ב-8:00.
הם לא אמרו למה הם איחרו אבל אני יודעת שכשהגענו לשם - הם עדין לא יצאו מהבית. ואנחנו עוד מיהרנו להתארגן...

עכשיו - בגלל שהם איחרו אז יצא לנו לשבת ביחד רק שעתיים. חמותי אמרה לבעלי שהם מרגישים מאד רע שהם איחרו אז הם הציעו שנבוא לבקר אצלם יום לפני הנסיעה - מרחק שעתיים וחצי נסיעה לכל כיוון. אני מסיימת לעבוד בכל יום בשש ומחר תכננתי לעשות יום ארוך - בגלל שיש לי המון עבודה ואין סיכוי שאספיק הכל ביום רגיל. אני באמת עובדת מאד קשה ובגלל זה גם עדין יש לי מלא דברים לעשות לקראת הנסיעה שלא הספקתי ואני די עמוק בתוך הכביסות.

הנסיעה לשם זה לא רק שעתיים וחצי בהלוך, זה גם עוד שעתיים וחצי מינימום בחזור כי צריך לחזור בתחבורה ציבורית (הבטחנו לחמי וחמותי שנשאיר להם את הרכב שלנו כי יש להם רק רכב אחד). בעלי אמר שהוא יבין אם לא אצליח להגיע - אבל זה הרבה מעבר לזה. יש לנו המון מה לארגן ואני לא יכולה לעשות את זה לבד. אני ממש אצטרך את העזרה שלו. אני מרגישה כבר ממש לחוצה לקראת הנסיעה ולא רוצה לנסוע באפיסת כוחות (שזה גם ככה מה שיקרה). אמרתי לו כבר שזה לא ריאלי שאני אסע - אבל גם ממש לא מתאים שהוא ייסע - במיוחד כשיש דברים שביקשתי ממנו שיעשה ואם הוא ייסע הוא לא יעשה אותם והם יפלו עליי.

אני ממש לא מסוגלת לעמוד בציפיות הגבוהות של ההורים שלו. אני חושבת שאם זה מספיק חשוב להם - שיעשו את המאמץ ויבואו אלינו... אני גם חושבת שאם מראש זה היה כל כך חשוב להם - הם היו עושים מאמץ ולא מאחרים. אני מרגישה שלאף אחד אין כבוד לזמן שלי ומצפים ממני לכבד את הזמן של כולם.

mykal

New member
מתחילה, באמירה שלך,

שבעיני היא חשובה מאוד--ואני מצטטת:
"רוב הזמן הם ממש אחלה והם באמת אנשים טובים ואני יודעת שחוסר ההתחשבות נובע הרבה פעמים מאכפתיות יתר."
זה בעיני יתרון עצום שאת יודעת, שמעשיהם אינם מרושעים,
ואינם כדי לעשות דוקא.
אלא, פעם ענין של פער דורות (את כתבת כך) פעם סתם לא מסתדר,
ונראה לי שהכדור בידים שלך,
למדת לקח--שהיא לא שומרת סוד--לכן כל פעם שתרצי שדברים לא יזלגו לבעלך
אל תשתפי אותה.
היא לא נזהרת עם הזמנים שלך--דברי עם בעלך שמישהו יעביר את הרכב.
וכשאת לא יכולה לנסע אל תסעי.

את יכולה בקלות לנטרל מצבים מעצבנים ולא נוחים--כי הם גרים רחוק.
תגיסי את בעלך לא נגדם, אלא בעד מה שהזוגיות שלכם צריכה.

בהצלחה.

להזמין את הבעל למפגש משפחתי

ביום בו את יודעת שאשתו הזמינה אורחים למסיבת הפתעה עבורו זה לעשות דווקא בצורה הכי מכוערת שיש
ואין שום קשר לפער דורות

אני חושבת שהתגובה שלך

היתה בהחלט לא הגיונית להסביר מחטף מכוער של החמה עם תירוץ של פער דורות
מה הקשר לפער דורות?
בעבר בדורה של האם היה מקובל להרוס מסיבות הפתעה או משהו כזה?

mykal

New member
את פשוט לא קראת נכון את דברי.

אני בס"ה ציטטתי את דברי הכותבת.
היא טענה שהיא לא התרגזה כי יחסה לזה פער דורות'

אני הגבתי לאור ציטוט שלה.
עכשיו קראי את תגובתי אליה שוב ותראי--שעניתי לה מה נראה לי נכון לעשות.

נומלה

New member
הם ממש לא הבעיה כאן

בעלך הוא הבעיה. הוא לא מסוגל להעמיד את הצרכים שלך מעל התרגילים של ההורים שלו. את צריכה לתפוס איתו שיחה רצינית ולחלק את עבודות ההכנה ביניכם כך שלא הכל יפול עלייך. אם הוא רוצה אחרי זה לנסוע לאמא, שיסע, אבל קודם שימלא את ההתחייבויות שלו באריזה בבית.

restart2

New member
כבוד והתחשבות

היי

נסיעה כיפית ומהנה לך ולבעלך.
התגובות שקבלת מצויינות- נומלה התייחסה פרקטית
לשאלה איך את מכבדת את עצמך. ?

כשתתחילי להעמיד את צרכייך ,רגשותייך האנרגיות שלך
במקום שונה - מכבד- הסביבה תגיב אחרת.

החיים הם בי"ס. את חושבת ורואה את המציאות בשונה מהחמים
מקווה שלמדת שיעורחשוב מהמסיבה והמפגש לכאורה.
עלייך לבחון תוצאתית מה התוצאות שאת רוצה.

אם את רוצה להגיע לטיסה לא רצוצה ..
חשבי על ניהול הזמן- מה חשוב יותר ממה..
מי עושה ומתי.
לגביי המפגש- אם הייתי במקומך לא הייתי נוסעת 5 שעות...
הבעל מעוניין... דברי איתו לגביי העיתוי וכל מה שקשור.

בהצלחה
אירית

אושי231

New member
אז תחליטי שאת מכבדת את הזמן שלך

ואת הצרכים שלך וכל השאר יורדים מדרגה אחת למטה בסדר העדיפויות.
לא נראה לי שמתאים יום לפני טיסה להתחיל להיטרטר בדרכים בתח"צ אחרי שיש כל כך הרבה סידורים ודברים על הראש.
אם מוכרחים להיפגש- תמצאו פתרון ביניים כמו שהם יגיעו אליכם ויחזרו עם הרכב שלכם, או שילוו אתכם לשדה התעופה למחרת.
נראה לי מיותר לעשות את כל הרונדלים האלה ולטוס ככה בתחושה כל כך לא טובה.
דברי עם בעלך ותסבירי לו בדיוק מה את צריכה ממנו כרגע- אם זה עזרה בסידור/ אריזה וכו', כי הדברים לא יקרו מעצמם...

היי

לא ברור לי למה אתם צריכים לנסוע אליהם 5 שעות יום לפני טיסה במקום שזה יהיה להפך. הם גם רוצים את הרכב שלכם? מעולה. שיבואו לקחת (וגם, ידאגו שהוא יחכה לכם ליד הבית כשאתם חוזרים) יש להם 2 רכבים שיבואו באחד ויחזרו בשניים.

את מתארת חוסר התחשבות שנובע מאכפתיות יתר ואני לא רואה פה את האכפתיות ובטח לא את היתר. אולי במקרים אחרים אבל בהחלט לא במקרים שתארת.

יש פעמים שהיתי אומרת לך לקבל, פער הדורות ועוד המון סיבות שסיפרת עליהן - בעיקר שהם ההורים של בעלך. אבל יום לפני טיסה? נו באמת!

נ.ב - בחיים לא היתי מחכה למישהו שעה וחצי. אחרי חצי שעה היתי מוודא שידעו שיש עוד רבע שעה -20 דקות והולכת.

אם במקום לחכות הייתם הולכים

הם היו קולטים את המסר.
מי שלא מכבד את הזמן שלך, זו את, כי את מאפשרת את הזלזול הזה.
תגידי לבעלך מה את צריכה ממנו יום לפני הטיסה,
תציבי את זה כחלוקת עבודה ולא כבקשת טובה.
תסבירי שאם הם אלה שאיחרו,
והם רוצים את הרכב,
הם יכולים גם לבוא אליכם, כי אתם לא צריכים לפצות אותם על זה שהם איחרו, ומבחינתכם שהרכב ישאר ליד הבית ולא ישרת אותם אם הם מתעצלים לבוא לקחת.
וכמו שבלו אמרה - בפעם הבאה שהם מאחרים, אחרי 15 דקות אקדמיות סעי לביתך.

האקט שעשתה למותך ביום ההולדת

הוא אקט מכוער שאם לא תעמידי אותה במקום תסבלי כל חייך
הנסיון לעטוף את הגועל ממש בעטיפת פער הדורות הוא פאטתי

ממש לא

זה אקט מכוער שאיך שלא תנסי לא תוכלי לתת לו שום הסבר הגיוני ואם יש לך הסבר אשמח לשמוע

את טורחת להכין מסיבת הפתעה לבעלך משתפת את חמתך בסוד והיא ברגע האחרון הורסת לך את המסיבה
בכנות מעניין אותי לשמו סיבה הגיונית למעשה מכוער כל כך

mykal

New member
זו לא אני--אלא מי שספרה

וגם היא לא ראתה בכך 'אקט מכוער'
היא חשבה שזה בא מ'פער דורות'. ואין כאן שום הגיון,
בכלל במערכות יחסים לא בהכרח יש הגיון.

בסופו של דבר הרי היא לא הרסה את המסיבה, היא 'גזלה'
את אפקט ההפתעה.
אני לא חושבת שזה יפה, אני לא חושבת שזה נכון,
אני לא חושבת שזה נעים,
אבל זה גם לא אסון עובדה שהכלה ספגה'
ואפילו לא ממש התלוננה.

הבעיה הגדולה במערכת היחסים הזו--שהכלה ויתרה לאורך הדרך מספר פעמים,
והחמות בכלל לא מבינה שהיא 'מזיקה', והנה, 'הסבלנות' פוקעת, והמרחק למריבה התקטן מאוד.
וצריך לבלום--רגע לפני.
הכלה צריכה להבין--שיש לה הזכות לדרוש את המקום שלה והצרכים שלה מבעלה.
ולבנות גבולות מבחינתה, במה משתפת, במה מסכימה ובמה מתנגדת באופן הכי מכובד.
המושכות כרגע בידי הכלה, ובתבונתה תדע לנהל את עצמה ובעלה בנחת.

חייבת לומר משהו

ההורים של הבעל הם ככל הנראה בגיל של ההורים שלי אולי אפילו יותר צעירים. אם אבא שלי עשה לאמא שלי מסיבת הפתעה לפני 20 שנה, כנראה שגם ב"פער הדורות" יש מושג מה זו מסיבת הפתעה.
האם במודע הרסה את המסיבה. היא אמרה שאם הוא היה יודע בדיעבד הוא היה מתבאס שלא הוזמן אבל בדיעבד הוא גם היה יודע שאשתו טרחה וארגנה לו מסיבה מושקעת ויפה וטרחה למענו. אז איזו התבאסות היתה אמורה להיות שם? שאמא שלו לצד אישתו?

המעשה של הרס המסיבה היה סתם מגעיל ואמנם אין שום אפשרות לדעת ממה שפורט אבל זה נראה טיפונת כמו קנאה בכלה ובקשר שלהם.

זה לא אסון

אבל חוסר תגובה מיידית יביא לעוד מקרים כאלו
יש כאן בברור חמה שמקנאה בכלה ולכן פועלת בצורה תחמנית

mykal

New member
עונה לך וגם ל-Blue Devill

לגמרי ברור לי--שהיא הרסה את המסיבה.(בעיקר את מומנט ההפתעה)
ולגמרי ברור לי-שזה לא נכון להעשות.

אבל מבקשת להאיר (הא' בכונה) כמה דברים.

1) הכלה תירצה זאת בפער דורות.
היא זו ש'החליקה' את הענין, ולא הפכה זאת למוקד מריבה.
היא זו שטענה שהם אכפתיים וטובים.
אני מניחה שיש עוד הרבה דברים טובים שהם עושים. רק שפתאום נוצרה רשימה--
שמציקה לה והיא מחפשת כלים להתמודדות.
זה ניסיתי לתת לפי הבנתי--

2)לא חושבת שע"פ סיפור מקרה ועוד מקרה--אני חייבת להחליט שהחמות
מקנאה בכלה בכלל, או מקנאה רק בקשר שלה עם הבן.
כי ראשית זה בכלל לא משנה--היא לא תטפל בבעיה של קושי החמות,
אלא באיך היא פותרת לעצמה--את האי נוחות שנגרמת עקב דרישות הזויות.
אני גם לא בטוחה שהחמות תחמנית, אולי היא נדיבה ומעניקה המון,
אבל תובעת בחזרה בדברים שלא נוחים לזוג?
נראה לי שאנחנו כמי שמקשיבים ל'תלונה' ולקושי אמורים באמת לעזור לה למצוא דרך לעשות לעצמה (הכלה)
ולא להתנגש עם החמות--כי זה רק יעצים את הקושי.

למעלה