חוסר התאמה....../images/Emo128.gif
חוסר התאמה....
אני סטודנט שכרגע סיים את לימודיו וכבר כ-3 שבועות אני מחפש עבודה... כמו כולם שיפצתי את קורות החיים שלי, "התנעתי את מכונת הפקס" ושלחתי את קורות חיי לעשרות חברות כח אדם... הצעות עבודה החלו ל"טפטף" בערך כמו כמות הגשם שיורד בחודש באוגוסט, אבל בכל אופן קיבלתי הצעה לעבוד בתור פקיד משלוחים בחברת רב בריח לא בדיוק העבודה שמתאימה לי , אבל אני לא מתפנק, כי צריך להתחיל ממשהו. אז עבדכם הנאמן נאלץ לרשום את קורות חייו בכתב ידו על מנת שיעבור ניתוח גרפולוגי, כמו כן הוזמנתי לראיון עבודה בחברה שבה נאמר לי במילים האלה:"נראה לי שאתה בחור רציני , התרשמתי לטובה אבל ניאלץ להמתין 3 ימים לתוצאות הניתוח הגרפולוגי". היום התקשרתי לחברת כח האדם בנוגע לתוצאות ונמסרה לי הודעה לקונית:"תוצאות הניתוח הגרפולוגי מראות על חוסר התאמה", משום מה צמד המילים "חוסר התאמה" החלו להדהד בראשי מספר דקות והתחלתי לחשוב על מה לעזאזל נמצאה חוסר התאמה? האם בגלל שאות ז' שלי נראית כמו הספרה 5 , או בגלל שהאות ו' שלי לא מספיק קצרה ביחס לאות ן', אכן שאלות קשות, אבל מי אני שייתן את התשובות , כנראה רק מדעני הגרפולוגיה, והפסיכולוגים למיניהם יודעים את "האמת"! להלן מס' אנשים בחברה הישראלית שכן עברו את מבחני המיון למיניהם (גרפולוגיה, פוליגרף,פסיכולוג): 1.אתי אלון- הבנק למסחר. (מעילה- 254 מיליון שקל). 2.אילן קופרמן-סגל – שודד הברינקס (גניבה – 4.7 מיליון שקל). 3.ליאורה הזמי-בנק מזרחי(מעילה 6 מיליון שקל). 4.מנהל מסעדת יטבתה בנמה"ת בן גוריון (מעילה 1.2 מיליון שקל) והרשימה עוד ארוכה....... ואני אומר למה לעצור בגרפולוגיה ובמבחני מיון מתישים, להלן מס' רעיונות אלטרנטיביים למיון מועמדים לעבודה: 1. ניתוח אסטרולוגי של המועמד. 2. קריאה בכף היד או בכף הרגל של המועמד. 3. קריאה בקפה (יכול להתבצע במהלך הראיון שבו המראיין יציע כוס קפה למועמד). 4. רעיון חדשני ביותר שמתאים לרוח התקופה: פרויקט JOB-TV במהלך פרויקט זה יותקנו מצלמות רבות בביתו של המועמד שיבחנו את התנהגותו במהלך תקופת זמן ועל פי זה ימדדו כישוריו לעבודה. המסקנה שלי מכל המאמר הארוך הזה היא מאוד פשוטה: למה לא לתת למועמד תקופה של שבוע-שבועיים לעבוד בעבודה ואז להעריך את יכולתו האמיתית מתוך קריטריונים שהם ברי מדידה?
חוסר התאמה....