חוסר התאמה....

BLACK121

New member
חוסר התאמה....../images/Emo128.gif

חוסר התאמה....
אני סטודנט שכרגע סיים את לימודיו וכבר כ-3 שבועות אני מחפש עבודה... כמו כולם שיפצתי את קורות החיים שלי, "התנעתי את מכונת הפקס" ושלחתי את קורות חיי לעשרות חברות כח אדם... הצעות עבודה החלו ל"טפטף" בערך כמו כמות הגשם שיורד בחודש באוגוסט, אבל בכל אופן קיבלתי הצעה לעבוד בתור פקיד משלוחים בחברת רב בריח לא בדיוק העבודה שמתאימה לי , אבל אני לא מתפנק, כי צריך להתחיל ממשהו. אז עבדכם הנאמן נאלץ לרשום את קורות חייו בכתב ידו על מנת שיעבור ניתוח גרפולוגי, כמו כן הוזמנתי לראיון עבודה בחברה שבה נאמר לי במילים האלה:"נראה לי שאתה בחור רציני , התרשמתי לטובה אבל ניאלץ להמתין 3 ימים לתוצאות הניתוח הגרפולוגי". היום התקשרתי לחברת כח האדם בנוגע לתוצאות ונמסרה לי הודעה לקונית:"תוצאות הניתוח הגרפולוגי מראות על חוסר התאמה", משום מה צמד המילים "חוסר התאמה" החלו להדהד בראשי מספר דקות והתחלתי לחשוב על מה לעזאזל נמצאה חוסר התאמה? האם בגלל שאות ז' שלי נראית כמו הספרה 5 , או בגלל שהאות ו' שלי לא מספיק קצרה ביחס לאות ן', אכן שאלות קשות, אבל מי אני שייתן את התשובות , כנראה רק מדעני הגרפולוגיה, והפסיכולוגים למיניהם יודעים את "האמת"! להלן מס' אנשים בחברה הישראלית שכן עברו את מבחני המיון למיניהם (גרפולוגיה, פוליגרף,פסיכולוג): 1.אתי אלון- הבנק למסחר. (מעילה- 254 מיליון שקל). 2.אילן קופרמן-סגל – שודד הברינקס (גניבה – 4.7 מיליון שקל). 3.ליאורה הזמי-בנק מזרחי(מעילה 6 מיליון שקל). 4.מנהל מסעדת יטבתה בנמה"ת בן גוריון (מעילה 1.2 מיליון שקל) והרשימה עוד ארוכה....... ואני אומר למה לעצור בגרפולוגיה ובמבחני מיון מתישים, להלן מס' רעיונות אלטרנטיביים למיון מועמדים לעבודה: 1. ניתוח אסטרולוגי של המועמד. 2. קריאה בכף היד או בכף הרגל של המועמד. 3. קריאה בקפה (יכול להתבצע במהלך הראיון שבו המראיין יציע כוס קפה למועמד). 4. רעיון חדשני ביותר שמתאים לרוח התקופה: פרויקט JOB-TV במהלך פרויקט זה יותקנו מצלמות רבות בביתו של המועמד שיבחנו את התנהגותו במהלך תקופת זמן ועל פי זה ימדדו כישוריו לעבודה. המסקנה שלי מכל המאמר הארוך הזה היא מאוד פשוטה: למה לא לתת למועמד תקופה של שבוע-שבועיים לעבוד בעבודה ואז להעריך את יכולתו האמיתית מתוך קריטריונים שהם ברי מדידה?

תפנה את טענותיך למשרדית 1

היא תמורת 149.99 תעזור לך ואפילו תדפיס לך קורות חיים

פחחח גרפולוגיה

אצלי יצא בבדיקת גרפולוג שיש לי בעיה בהתמודדות במצבי לחץ... הם העדיפו להתעלם מהתכונה הזו...בעבודה שלי כרגע ונתנו לי ניסיון של חודש... הוכחתי להם מעל ומעבר שהבדיקה הגרפולוגית היא סתם זיון שכל מצוץ מהאצבע...חבל להם על הכסף.... גם ראו באמנון לוי ששמו את הכתב של אורן סמאג'ה כולם טעו חוץ מאחד אמרו שהוא לא מתאים לעבוד מול קהל שהוא עצלן וכו'... בחייאת ראבק אורן סמאג'ה שהתאמן לאולמפיאדה עצלן?? טוב טוב זה רק מראה כמה המדע הזה מדוייק ודוגמא מעולה לזה... ידיד שלי לומד אצל אילון יוסף הוא מסיים את התואר אוטוטו הוא יוצא עם שטן שלא מהעולם הזה שקרנית תכננית מטורפת לגמרי והוא תמים רצח לידה הוא קורא לה מלאך... כשהוא חושב שהיא משקרת לו הוא בודק לה בכתב יד יוצא שהיא פשוט באמת מלאכית... ממש עם טבעת זהובה מעל לראש חארטה!!!!!!

האמת

בגלל שיש היום המון מועמדים על כל עבודה הכי שולית והכי אידיוטית, אז אנשי כוח אדם למיניהם רוצים להראות לבוס שהם שווים את הכסף שמשלמים להם, ושהם מצדיקים את קיומם, ולכן הם ממציאים כל מיני דרכים למיון. האמת היא שאם המצב היה הפוך: משרות רבות ומעט עובדים, אזי רוב העובדים שנופלים היום במיונים למיניהם, פתאום היו מתאימים מאוד לאותם עבודות בדיוק שקודם הם נפלו במיונים אליהם!!!

צודק!!!../images/Emo132.gif גם אני לא סובלת

מבחני גרפולוגיה ומבחני התאמה שמטרתם לסנן את האנשים, לא יודעת מה הם באמת יכולים לגלות לפי כתב היד שלי. לפי דעתי אנשים שהולכים לחפש עבודות היום מושפלים, ולפעמים גם חשים שזה בגללם למרות שבעצם הבעייה היא שאין מספיק משרות.

אורום

New member
אחרי הצחוק

צודק!!! הרבה פעמים אנשי מ"א שולחים מועמדים לכל מיני מבחנים גרפולים ומכונים למיון כדי לתוצאות המבחינים יהיו "כיסוי תחת" עבורם ואח"כ אם תהיה חוסר התאמה תמיד אפשר לתלות את האשם במבחנים אני באופן אישי נגד ואנטי המבחנים הם מעצבנים ולא תמיד משקפים את המציאות

אלי.מ

New member
תגיד אתה כזה תמים?

מסטודנט אני מצפה לחשיבה יותר רחבה. זה שאתה פגוע מהתשובה זה ברור וטבעי, ויכול להיות שהיו צריכים לתת תשובה אחרת כמו: כרגע יש הקפאת תקנים ונחזור אליך בקרוב. אבל תפקיד של פקיד משלוחים בחברת רב בריח שמייצרת מעולי קומבינציה עם קודים סודיים מחייב משנה זהירות מצד המעסיק. כדי לנסות ולתהות על קנקנך טוב יותר נעזרים במבחן גרפולוגי שסטטיסטית הוכיח את עצמו במשך השנים,גם אם לא ב100%. דווקא מקרים כפי שציינת של אנשים שמעלו בכספים גורמים למעסיקים להזהר משנה זהירות והם מדקדקים בקוצו של יוד. אתה רוצה שיתנו לך שבועיים ניסיון? נו, שוב התמימות הזאת.הגרפולוגיה לא באה להעריך יכולות אלא אמינות.

BLACK121

New member
תמים, אני לא...

אבל מה זה התשובה המתנשאת שלך "מסטודנט אני מצפה לחשיבה יותר רחבה..." אתה בטח מסוג האנשים שכל מחקר אקדמאי ונתונים סטטיסטיים (שהם מגמתיים בדר"כ) מביאות אותך ל"אורגזמות" שממלאות אותך בתובנות חדשות.... אדון אלי היקר מי שתמים פה זה אתה, ואני ממליץ לך בחום רב לצאת מ"הבועה האקדמאית" שבה אתה נמצא ולראות את הדברים בצורה פשטנית יותר, ולהשתמש קצת ב"שכל הישר"(מושג שהאקדמיה בזה לו). ו"השכל הישר" אומר: הכל זה היצע וביקוש, ואם היצע המשרות היה גדול על מס' המועמדים, אני חושב שהייתי מתקבל לעבוד גם בבנק ישראל, בתור אחראי כספות...

אלון711

New member
אלי אתה באמת מתנשא מדי

על שום מה ולמה אתה תוקף את הבחור שכל חטאו הוא שפנה לפורום והביע את הירהורי ליבו?

אישית

אני שלחתי קורות חיים בראנר הגיעו אליי ים טלפונים... (אם הקישור לא עולה פשוט תירשום ראנר במילות חיפוש...) **אני לאאאאאאא הולכת בכלל למיונים של חברות כמו אדם מילוא וכו'... משום מה אני תמיד נופלת בשלב האחרון ומרגישה כאילו אני נילחמת על מישרת חיי....אז זהו שלא..!! 2500 שקל לחודש לא עושים לי את זה...ובטח שאני לא יבזבז עליהם רגע קט... * בתחום שירות הלקוחות אני ממליצה פשוט להתקשר לחברתת תיקשוב באיזור נתניה והצפון לטלדור קונטקט סנטר- איזור השרון פ"ת ת"א...(יש להם הסעות אוכל הכל) מדובר על שירות לקוחות בדרך כלל בצורת האאוט סורסינג מה שמבטיח שתקבל יותר מ- 18 שקל לשעה... חבר כ"א - מעולים!!! אמריקאן פאואר בר"ג מעולים גם... איכות ת"א יחס מעולה בקיצור מקווה שזה יעזור לך.... הייתי מציעה לך גם להתקשר פיזית לחברות בהם אתה מעוניין לעבוד ולשלוח קורות חים ישירות לחברה למשאבי אנוש... לדוגמא: ניו קופל/שלמה סיקסט מחפשים תמיד נהגים משכורת מעולה וקידום מהיר חברת "פז" (דלק) מחפשים מנהלי תחנות מנהלי מכירות אנשי שיווק ולסוכנויות ברחבי הארץ. אפריקה ישראל- עכשיו ה-ע-ו-נ-ה של כל הנופשים מחפשים נציגים סוכנויות נסיעות בכלל... כביש 6 (אבל זה מצריך כן מבחני התאמה לא קשים) וזהו שים ז' ע-נ-ק-י על כל המיבחנים המחורבנים האלה ששוים לתחת!! אני במקומך מוותרת מראש ולא הולכת חבל על המאמץ ועל העצבים שיחנקו... אם בכל זאת אתה מתעקש ללכת אל כאלו מבחנים לך תעשה קורס קטן על איך צריך להתנהג בהתאם למישרה ואיזה תכונות להבליט...ושיהיה בהצלחה! **מזל שמצאתי עבודה...טפו טפו טפו!!

אורום

New member
בבדיקה גרפולוגית בנוסף

לאמינות בודקים גם- סבלנות, תוקפנות, יכולת לקבל מרות, לויאלויות, יכולת עבודה בלחץ, יכולת לתקשר ועוד נושאים רבים חוץ מהאמינות.

אלי.מ

New member
בקיצור-לא מתאים לתפקיד

זה מה שהעלתה הבדיקה ולא חשוב מאיזו מהסיבות שציינת אורום. אני מציע למי שמתיימר להיות שומר כספות בבנק ישראל לבדוק את עצמו ואת הבטחון הרב שהוא מפגין, בצד הזלזול בכלים אבחוניים,כי מכל אלה עבודה לא תהיה לו.

כמה הערות....

ואתחיל בסיפור:- באחד הימים (לפני שנים מספר) עלה לארץ זוג משכילים מארה"ב. חדורי ציונות ומוטיבצייה!! לאחר תקופת התאקלמות קשה ואבטלה, מצא הגבר עבודה המתאימה להשכלתו וכישוריו בחברת "מוטורולה". אלא שהוא נתבקש לעבור מבדקים פסיכולוגיים ומבחני התאמה. יום שלם נמשכו המבחנים. בסיומם נמצא שהבחור לא מסוגל לעבוד בחברה / קבוצה (זאב בודד), הוא אגואיסט, לא מודה בטעויות וכו' וכו' וכו'. בקיצור-שחטו את אופיו ואישיותו!!! מאוכזבים חזרו בני הזוג למולדתם ארה"ב, ושם התקבל האיש לעבודה בממשל האמריקאי. באחד הימים נשלח מטעם הממשל לביקור עבודה בארץ. להיכן??? לא טעיתם-לחברת מוטורולה. אחרי מספר ימי ביקור, ולפני הטיסה אמר לו מנכ"ל מוטורולה: "אנו זקוקים ליהודים כמוך בארץ ואצלנו בחברה!!?" צחק האיש: "בסרט הזה כבר הייתי!!" ומוסר ההשכל- חברות המבחנים והמבדקים מסוגלות לאמר במדוייק בכמה "מתאימים" הן טעו!! אין להן כל אפשרות לציין בכמה "לא מתאימים" הן טעו. וכאן חסרונן!! מסקנה: חברות העורכות אותן מבחנים ומבדקים, זמנן עבר. לבדיקת אמינות יש בדיקות יעילות יותר (כמו-פוליגרף). אנו משתמשים בו, כמו גם חברות ההיי-טק.

darklighter

New member
../images/Emo45.gif

המבחנים הנ"ל ממש לא משקפים כלום!!!! רק מערערים לאנשים את הביטחון בעצמם עוד יותר! לדעתי אחרי תקופת ניסיון של שבוע שבועיים אפשר לראות אם בנאדם באמת מתאים.

קשה לקבוע מה רוצה המעסיק

אני ניגשתי לראיון עבודה לאחרונה שבמסגרתו נפגשתי עם שלושה חברים שסיימו יחד איתי. אני שלדעת שלושתם בעל יכולות גבוהות בהרבה לא עברתי את הראיון הראשון ואילו שלושתם התקבלו. שנסיתי לשחזר אחורה עניתי לשאלה "מה אתה מחפש בעבודה ?" בתשובה אתגר ועיניין. וזו הייתה הרוח של הראיון ואילו חברי, שלושתם נשואים אגב בניגוד אליי, ענו על השאלה, בתשובה : יציבות. יש מעסיקים שמחפשים ראש גדול ויש שמחפשים ברגים יש שרוצים מפולפלים ושועליים ויש שרוצים ישרים כסרגל. לא בהכרח מה שלדעתך "טוב" יותר או "נדרש" יותר הוא אכן כזה. ולא בהכרח המוכשר יותר או המשכיל יותר הוא שיקבל את העבודה. התאמה לתפקיד אינה מורכבת מיכולות נטו.

צר לי לאמר, אבל מניסיון - המקומות

היותר רציניים הפסיקו מזמן עם השטות הזו של הגרפולוגייה!!!!

אני כל כך מזדהה.....

גם אני עברתי בשבוע שעבר מבחנים פסיכוטכנים וגרפולוגים למשרה שהתענייניתי בה. וגם אני נמצאתי לא מתאימה לתפקיד, אחרי שבזבזתי יום שלם וגם הרבה כסף על עבודה זו. אני לא יודעת עד כמה המבחנים האלה מוכיחים משהו, אבל אני בטוחה שלעבודה בה התענייניתי היה לי יותר סיכוי להתקבל בלי המבחנים מכתחילה. ועוד נקודה לדעתי מבחנים אלו לא מוכיחים אם האדם יעבוד יותר טוב או פחות טוב מאמיתו למבחנים ומיריבו למשרה.

פיצוש 1

New member
שלום לכולם,אני גם סיימתי את לימודי

לאחרונה אך למדתי על בשרי בתק' הלימודים כשחיפשתי עבודה וכל מה שיכלתי למצוא היו עבודות כמו שירות לקחות בסלקום(עבור שכר מינימום) נדרשתי לעבור מבחני דינמיקה קבוצתית אשר אינם שמים את היד על רמת המשכל של הבנאדם שנבחן ובאמת כך היה הבחורות שנבחרו לתפקיד היו הפרחות שבאו עם מחשוף ועשו עיניים לבוחן. מאותו רגע החלטתי ואני עומדת בהחלטה שלא ללכת בשום פנים ואופן למבחנים כאלה,אני מקווה שיש עוד אנשים שחושבים כמוני שצריך להחרים עבודות שכאלה. הרי מה הטעם,אף אחד לא בוחן את הכישורים האינטלקטואלים שלנו ואין מצב שמישהו בוחן אותנו אלא רק איך אנחנו בחברה שבחיים לא היינו בה למעט השעתיים שהקצבנו למבחן זה ואיך אנחנו באים לעזרת אנשים מתוך שירות לקוחות שאין לנו מושג בכלל מה אנחנו מוכרים

אתה עוד תתרגל

אני רואה שקצת קשה לך עם דחייה, אבל כמו כולנו אתה תלמד לקבל אותה, ועדיף בהבנה, שכן תוכל ללמוד מהדחייה. גם אני, אחרי הלימודים כבר חודשים רבים ועדיין לא מצאתי. דחיות קיבלתי לרוב משלל סיבות ומכולן החכמתי, לא מספיק כנראה אבל זה עוד יגיע.

ilanar

New member
בואו נגיד לכם דבר כזה

לפני כמה שנים חיפשתי עבודה אחרי הצבא ניסיתי להתקבל לסלקום לשרות לקוחות זימנו אותי למבחנים שלהם שערכו כמה שעות טובות ומשעממות ולא קיבלו אותי... לאחר שנתיים שוב ניסיתי להתקבל לאותה משרה של שרות לקוחות ואפילו שרות לקוחות עסקיים... זומנתי למבחנים ,שיחקתי ע"פ התנאים שלהם משחק מטומטם והתקבלתי.... אז מה? אם לא עברתי בפעם הראשונה איך קיבלו אותי בפעם השניה ????? בסופו של דבר עזבתי אבל העקרון הוא שבכל המבחנים האלו יש איזשהו משחק , תשחק ראש קטן ואולי תצליח. וזה אחרי שאמרו לי בפרוש שאם לא עברתי מבחנים בסלקום אז אין טעם לגשת שוב לאותו תפקיד.

למעלה