חוסר הערכה, צרות עין, רוע לב- או

Sapientia

New member
חוסר הערכה, צרות עין, רוע לב- או

אולי הצדק איתן? הסיפור הוא בן כמעט שנה, ומזמן רציתי לשתף אתכם בו, כיוון שפשוט נפגעתי באופן אישי. לפני כמעט שנה הקמנו, חיים ואני, את הפורום הזה, שהחל את דרכו כקומונה שפתחתי. בספריה בה עבדתי עברו התלחששויות, שהגיעו גם לאזניי, שהתקוממו על העובדה שמישהי שהיא בסה"כ סטודנטית "העיזה" להקים פורום. כלומר- מה פתאום אני מתיימרת לתת עצות לגדולים וחכמים ממני? (כאילו שזה מה שאי פעם התיימרתי לעשות) וחוץ מזה, טענו ההתלחששויות, הפורום בטח ישמש סתם מקום לרכילויות והשמצות של מורים, ולהעתקת שיעורי בית בין תלמידי הספרנות. נפגעתי אז מאוד מהתגובות האלה. ציפיתי להערכה על העובדה, שמישהי כ"כ אוהבת את העבודה, עד שהיא ממשיכה להתעסק בה גם בשעות הפנאי. ציפיתי לגאוות יחידה בנוסח "וואו, סטודנטית משלנו היא זו שיזמה את הרעיון." בטח ובוודאי שלא ציפיתי לתגובה כזאת. אז מה דעתכם
מה עומד מאחורי התגובות הללו? רוע לב? צרות עין? טינה אישית? או אולי- ואם מישהו חושב כך, אני אבין- אולי יש משהו בדברים האלה? מה דעתכם?

סקיפי

New member
האמת?

מה זה, בעצם, משנה? אנשים אומרים הרבה דברים. חבל שהם פגעו בך תוך כדי, אבל בעצמך אמרת שהסיפור כבר כמעט בן שנה - ונכון, הם פגעו בך; אבל אני לא בטוחה שהחפירה הזאת נכונה. ולא ראיתי שמעתיקים פה שיעורים..

Sapientia

New member
החפירה זה כי אני כפייתית../images/Emo9.gif ולא רק-

זה קשור לדברים שקרו לי שם גם אח"כ, ושאולי רוחשים גם עכשיו. כך או כך- אני עובדת שם רק יומיים בשבוע עכשיו, כי מצאתי מקום יותר טוב, וכשאני שם אני עדיין מרגישה קצת נרדפת, וממש-ממש-ממש לא מוערכת. רציתי לשמוע עוד דיעות
עוד סיבה לפירה היא, כמובן, לשפוך את זה, כי זה הציק לי כבר מאז, אבל פחדתי מתגובות שם אם אעלה את זה לדיון. לגבי שיעורי הבית- אם האנשים שדיברו היו טורחים להיכנס לפה, הם היו רואים שאין פה העתקות של מטלות ושיעורים (אולי עזרה הדדית, שזה לגיטימי), שאין השמצות של אף אחד- ויתרה מכך- הדברים האלה אסורים על פי תקנון הפורום! והם היו גם רואים שאני לא מתיימרת לתת עצות אלא רק לספק במה לדיונים בין אנשים שעוסקים במקצוע. אגב, אף אחד מהם גם לא טרח לשאול אותי או משהו- הכל היה רכילות מאחורי הגב

סקיפי

New member
את בסדר, את.

אבל אין טעם שתעצבני את עצמך בזכרונות של מה שאנשים אדיוטים אמרו.

Sapientia

New member
התנהגו עכשיו באופן דומה למישהי אחרת

אז הכל עלה חזרה
האמת היא שגם באמת התחלתי לחשוב שהם צודקים- ואולי אני צריכה לפנות את מקומי. זה מרגש אותי שאתם חושבים אחרת
בחורים, אגב, מקבלים שם יחס טוב יותר, באופן כללי- בחור שנמצא שם חודשיים עושה כבר עבודות, שאני רק חלמתי עליהן במשך שנתיים-שלוש
אבל זה כבר באמת עניין אחר

חייםלוי

Member
מנהל
נראה לי שזה סתם צרות עין וחוסר

פירגון פלוב חוסר הבנה מה זה פורום אינטרנטי. אולי הם חשבו שהתואר מנהלת פורום שווה לניהול בספריה. את הרי יודעת איזה ג'יפ מפואר קנינו מהמשכורת שלנו כמנהלי פורום
אבל אל תספרי לאף אחד

Sapientia

New member
מה ג'יפ, כבר שדרגתי ללימוזינה ../images/Emo3.gif

נראה לי שבאמת יש משהו בנקודה של חוסר הבנה לגבי פורום אינטרנטי

חוטהשני

New member
אסור לך לקחת את הדברים האלו ללב.. זה סתם קנאות של נשים ממורמרות שלא התקדמו כמוך ../images/Emo3.gif אגב, כשהתחלתי לקרא את דבריך חשבתי שהתלונות הן על גולשים שתמיד מתלוננים למה ההוא קיבל פורום ואני לא ../images/Emo8.gif או תמיהות "מה ההיא מבינה בכלכלה/צרכנות יותר ממני .." (זה היה ביואל כשקבלתי לנהל פורום צרכנות כי אני יזמתי אותו..) <ובמאמר מוזכר אני היום מנהלת את פורום שיעורי בית בנענע ../images/Emo13.gif> תמשיכי לעשות רק את מה שאת אוהבת ../images/Emo23.gif

../images/Emo140.gifסתם צרות עין וחוסר הבנה, ואולי

קנאה. אבל מה זה חשוב? את נהנית אנחנו נהנים ושההם יתלחששו להם מאחרוי הגב

אלינקה

New member
כנאה שזאת קנאה ולא מהסוג הטוב

יש כאלה שמקנאים וחושבים רע ויש כאלה שמקנאים ומקווים שאולי ילמדו וגם מפרגנים לחבר לעבודה

little light

New member
../images/Emo201.gif חבל לך לבזבז זמן

על אנשים שבמקום לפרגן מלחששים מאחורי הגב מחוסר הבנה. אני באמת חושבת שזה הפסד שלהם. הרי שלמצוא סטודנט שכל כך משקיע בנושא הלימוד ומקים מקום מפגש לאנשי מקצוע ולמתעניינים במקצוע - זה לא משהו שקורה כל יום. את באמת עושה פה עבודה טובה וחבל שהם לא רואים את זה. אבל את מדברת על מקום שכשאני הייתי בו סטודנטית ופניתי לאחת הספרניות בשאלה מקצועית (הרי, ככה לומדים, לא?) קיבלתי תשובה שהדרך היחידה לפרש אותה היתה: "תעזבי אותי בשקט, אני הרי לא אעזור למישהי שרוצה לקחת לי את התפקיד." עשיתי 1+1 ומצאתי עבודה הרחק משם. אז נסי לשים את זה מאחוריך, תתמקדי בתמיכה הרבה שיש לך פה - המקום אותו הקמת ביחד עם חיים, ואם את חייבת, אז תחשבי על כמה שהם מפסידים.

Sapientia

New member
הו, העלית נקודה חזקה-

היחס אליי הלך והידרדר וחוסר ההערכה הלך וגבר- ממש אחרי שהתחלתי ללמוד את המקצוע ולהשתפר בו. אולי זה לא שלא הייתי טובה בעבודה- אולי הייתי טובה מדי. כמו ב"הישרדות"- גם כאן העדיפו להיפטר מהאיום. לפני כחודש וחצי התחלתי לעבוד חלק מהזמן גם בטכניון, ושם זה עולם אחר לגמרי. אבל זה עצוב, כל זה. חבל

Sapientia

New member
../images/Emo51.gifלכולם על התמיכה../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif

אין לכם מושג עד כמה זה מרגש אותי ובאמת נוגע ללב
עברתי כמה ימים קשים לאחרונה. ההערכה העצמית שלי מאוד נפגעה כתוצאה מהשנה האחרונה והיחס שקיבלתי שם. התחלתי להאמין שאולי באמת אני לא בסדר, שמשהו פגום אצלי, ולא במערכת. חיבוקים וחיזוקים עושים לי קצת טוב על ה

חייםלוי

Member
מנהל
משהו בהחלט פגום אצלם ובשום פנים

לא אצלך. כמו שכבר נאמר מי שלא מכיר ביוזמה של הקמת פורום לאנשי מקצוע ומקנא בכך הבעיה אצלו

אין לי מה להוסיף על מה שנכתב כבר

ונראה לי שבאמת יש כאן חוסר הבנה לגבי האופן שבו מתנהל פורום באינטרנט ותפקידו של מנהל פורום. עצוב שחוסר הבנה כזה מגיע דווקא ממי שעוסק במידע, ואולי מלמד משהו על תפיסות מיושנות ועל מצב המקצוע, ההכשרה והמחקר בתחום בארץ. אגב, בכל תחום מנהל לא צריך להיות המומחה בה' הידיעה בתחום התוכן, אלא לדעת איך לעבוד עם המומחים שיש לו ולנהל אותם. בודאי שזה נכון בפורום אינטרנטי שהוא בעל אופי דמוקרטי ומהווה במה להחלפת מידע, ידע ודיעות. לי אישית אין שום בעיה להשתתף בפורום שמנוהל ע"י סטודנטית למרות שאני בעל תואר דר' במדעי המידע וגם מלמד קצת (עדיין, לצערי לא אוכל להמשיך בשנה הבאה) באוניברסיטה. ואגב, בפורום השני שאני פעיל בו "ביולוגיה ומדעי החיים" אחד משני המנהלים הוא תלמיד תיכון (והשנייה, סטודנטית לרפואה) וזה לא מפריע לסטודנטים מכל התארים ואף לבעלי תואר דוקטור בביולוגיה וכימיה להשתתף בו.

Sapientia

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif

מסכימה לגמרי עם מה שאמרת- "עצוב שחוסר הבנה כזה מגיע דווקא ממי שעוסק במידע, ואולי מלמד משהו על תפיסות מיושנות ועל מצב המקצוע, ההכשרה והמחקר בתחום בארץ." כ"כ כ"כ נכון
וחבל לשמוע שאתה מפסיק ללמד בשנה הבאה

למעלה