חוסר היכולת לעשות

Mist2

New member
חוסר היכולת לעשות

אם חלקכם כבר קרא פוסט זה בעבר, איתכם הסליחה.

עוד לפני שהספקתי למצוא לעצמי פינה נוחה להתיישב ולברך לשלום את קבוצת האנשים שכבר נמצאה במקום,
התעורר ויכוח סוער על המיקום בו חנינו.
כלל לא הופתעתי, כאשר הבנתי שמדובר בנאווה: היא הייתה היחידה שלא אהבה את המיקום והתעקשה שנעבור…
שאר אנשי הקבוצה, קיבלו את דבריה בהבנה, אך לא עשו מאומה כדי לעבור.

כשנזכרתי שהבטחתי לעצמי שלא להזדהות עם ההתפרצות הקרובה של נאווה, היה זה מאוחר מידי,
ראיתי אותה עוזבת את הקבוצה בכעס וצועדת לעבר סלע במרחק של 30 מטרים מאתנו.
היא עמדה שם שעונה על הסלע, בידיעה שאנו רואים אותה, לבטח ממתינה שמישהוא יגש אליה ויבקש שתצטרף בחזרה.

הבטתי סביבי על האנשים שישבו במעגל, מנסה לגלות סימן או רמז בפניהם המסגיר את כוונותיהם לקום ולגשת אליה,
אך ככל שהדקות חלפו, נוכחתי לגלות שאני כנראה היחיד שעסוק בנאווה, שכעת ממש ניראתה נואשת לתשומת לב.

החלטתי לנסות להתנגד לאותו כוח בלתי נראה, שלפת אותי ולא נתן לי מנוח.
הוא דחף אותי ודחק בי לקום ולגשת אליה; לא רק בעזרת הלחישות המשכנעות שלו שהסבירו שוב ושוב למה אין זה מקובל להשאירה כך לבד,
אלה שחשתי אותו ממש פיזית, פעם מושך ופעם דוחף…

הצלחתי להישאר במקומי, אך לא הצלחתי להשתחרר, תשומת ליבי הייתה נתונה לנאווה ולהתלבטות שלי.
מצד אחד, זה זמן רב שהבחנתי בהתנהגותיה הקיצוניות, המשפיעות עלי בצורה ישירה.
בכל פעם שהיא יצרה מצב דומה, אני הייתי מושפע מכך מייד, גם אם לי לא היה כל קשר.
הבטחתי לעצמי לנסות להתבונן בכך, לעצור את אותה השפעה עלי, או לפחות לנסות להתנגד לה.
כעת זו הייתה הזדמנות מצויינת לתרגל את אותה התנגדות.

אך, צרה חדשה התעוררה והחלה להציק לי. השלפוחית שלי החליטה שהגיע הזמן להתרוקן.
מבנה בית השימוש היחיד שנראה בכל הסביבה, ניצב במרחק מה מאחורי נאווה…
בדקתי את האפשרויות שלי, והבנתי שאני בבעיה:
אפשרות ראשונה הייתה להישאר ולהתאפק, אך לאחר דקות בודדות, אפשרות זו ירדה מהפרק.
האפשרות השניה הייתה לעקוף את נאווה ולהגיע לבית השימוש מסביב. דבר שהיה מגוחך בעיני.
וכך נשארתי עם האפשרות האחרונה, לעבור דרכה.

לאחר הכנה קצרה, התרוממתי על רגלי, נחוש לעבור לידה מבלי להפציר בה לחזור אל הקבוצה.
מצב התודעה שלי באותו רגע, היה מעניין למדי, וידעתי לזהות שהוא כבר הופיע במקרים אחרים בעבר.
אם אנסה לתאר את המצב, הרי שניתן לומר שצפיתי בסרט בו גם שיחקתי את התפקיד הראשי.
צפיתי בסרט בו ראיתי את עצמי נאבק ומתלבט, בסופו של דבר ראיתי כיצד אני עושה את דרכי לעבר אותו בית שימוש ומתקרב אל נאווה.

ברגע האמת, כשממש חלפתי על פניה, ומבטינו נפגשו, ראיתי כיצד ״אני״ מגיב בצורה היחידה שיכולתי להגיב,
היה ברור לי שבאותו הרגע לא הייתה כל אופציה אחרת; ראיתי כיצד אני פונה אליה ומבקש ממנה לחזור אל הקבוצה…

נאווה הסכימה מייד.

הייתי המום למול גודל ועומק התגלית שלי, ראיתי איך אני "עושה" את הדבר היחיד שהייתי יכול "לעשות" באותו רגע. הכעס,
המחשבות והניסיונות שלי כלל לא הועילו, לא יכולתי לעשות מאומה, חוץ מלגשת אליה ולבקש שתחזור לקבוצה!
היה זה כאילו פעל עלי באותו רגע כוח אדיר, וכל האפשרויות האחרות נמחקו כלא היו, האפשרות היחידה הקיימת הייתה לגשת לנאווה.
לא יכולתי לשקר ולומר שבחרתי בעצמי לגשת אליה, היה ברור שלא מדובר בבחירה או החלטה שלי, הרגשתי כבובה על חוטים.

לאחר תגלית זו, הבנתי שכל אותו היום, המחשבות, הרגשות והמעשים שלי, כולם קרו מעצמם, תחת השפעות חיצוניות.
"האם כך נראים כל חיי, שאלתי את עצמי… התשובה הייתה ברורה, והיא לא מצא חן בעיני!

ובכל זאת יצאתי מעודד, סוף סוף הבנתי בעזרת הסיטואציה וההתבוננות שלי בסיטואציה, מה זאת אומרת שהאדם אינו יכול לעשות, הכול קורה לו…

להגיב או לא להגיב?

שיהיה

הצופה.

New member
אם הכל קורה מעצמו

גם לומר שהכל קורה תחת השפעות חיצוניות זה לא נכון
כי או שהכל קורה מעצמו
או מהשפעות חיצוניות
כי מה משפיע על ההשפעות החיצוניות?
בשורה התחתונה כל תשובה תהיה ניסיון למצוא "שיטה" לגלות את ההשפעות החיצוניות כדי להשיג "שליטה"
לך עם מה שאתה אומר עד הסוף (אם יש לזה סוף)

מה שחשוב זה שעשית פיפי

אני לא צוחק. ההתלבטויות השטותיות האלו שלך אם לגשת אליה או לא- הן התלבטויות עקרות של מי שחי בניתוק מוחלט מהגוף שלו וניזון מתורות איזוטריות מנותקות.
הגוף שלך כנראה ניחן באינסטינקטים טובים והוא השתלט על המצב בזמן הנכון, לקח פיקוד ובחר באופציה שגם נוחה לך מבחינה חברתית וגם לא תבזבז לך זמן, וכך לבסוף הצלחת להשתין
בסופו של דבר- הגוף שולט ויודע לקבל החלטות נכונות וחכמות.
אם אתה חושב שזה מעיד על כך שאין לך יכולת לעשות- אתה טועה. להיפך- זה מעיד על כך שיש לך יכולת לעשות והיא מגיעה דווקא כשאתה לא מודע לה.
המודעות שלך נמצאת בוקטור ההפוך ליכולת העשיה שלך. כל המודעות שלך היא שיקרית וביזבוז זמן עקר. ההתלבטויות שלך עקרות והתרגילים שאתה עושה לעצמך הם קישקוש.
למזלך- על אף כל השטויות שיש לך בראש על עבודה פנימית וכ"ו, הגוף שלך יותר אינטליגנטי ממך וברגעים הנכונים הוא משתלט על העניינים ומוציא אותך מהמלכודות שטמנת לעצמך.

ינוקא1

New member
הכל צפוי והרשות נתונה.

הכל נובע מהשפעות חיצוניות , ובו בזמן הכל גם בחירה שלנו.

אך קיים הבדל במינון :

ככל שאתה יותר נוטה לצד ה"מוצק" , התנהגותך יותר צפויה , וההשפעות החיצוניות עליך ברורות יותר.
ככל שאתה נוטה לצד הרוחני (נוזל , גז ...) התנהגותך צפויה פחות , וההשפעות החיצוניות עליך עדינות יותר.

אך גם בחומר המוצק ביותר , קיים רכיב של "אי וודאות" גם אם הוא קטן מאוד מאוד.
ומצד שני גם בחומר הרוחני ביותר , קיימים חוקים והשפעות חיצוניות גם אם מזעריות.

ההשפעות החיצוניות הן כמו "מעטפת" על הליבה החופשית שלך.

וככל שהאדם מתפתח , המעטפת הזו מזדככת יותר ויותר.

Mist2

New member
אוי הבחירה הבחירה

זה כמו לומר שמותר לנו לעוף, הבעיה שאנו לא יכולים לעוף.
לפני שנצליח לעוף, צריכים אנו קודם להצמיח כנפיים, וגם אז מי יודע אם נצליח לעוף. אולי סתם נסתובב ננפנף בכנפינו ונספר לכל מי שיסכים להקשיב שאנו בטוחים שאם מותר לנו לעוף זה אומר שאנו יכולים לעוף.

חג חרות שמח!

ינוקא1

New member
חג בחירה שמח.אתה מתכווין-הבחירה זו החירות

זה נכון שלעולם לא נהיה חופשיים לגמרי.
אך כל התפתחות משמעותה הגדלת החירות והבחירה.

חירות גבוהה יותר = מספר אפשרויות \ בחירות רחב יותר.

גם לגבי הדוגמה שהבאת :
היום אנחנו יכולים לעוף - בעזרת מטוס וכדומה.

זו אומנם התפתחות "חיצונית" ולא התפתחות פנימית , אך הרעיון הוא אותו רעיון.

בדיוק כפי שחוסר הבחירה קיים , כך גם הבחירה קיימת.
רק שהיא מוגבלת - הגבולות החומריים שלנו מקיפים אותה.

אך ככל שנתפתח , הגבולות החומריים שלנו יזדככו , וממילא הבחירה תתרחב.
זו משמעות ההתפתחות - זיכוך החומר , והגדלת מספר האפשרויות העומדות בפנינו.

ואין לי ספק שיום אחד נוכל גם לעוף בכנפינו.
וכתוב :

"תנא דבי אליהו:
צדיקים שעתיד הקב"ה להחיות שוב אינם חוזרים לעפרם, שנאמר: והיה הנשאר בציון והנותר בירושלים קדוש יאמר לו - מה קדוש לעולם קיים, אף הם לעולם קיימים.

ואם תאמר : ובאותם אלף שנים שהקב"ה עתיד לחדש את עולמו , והעולם חרב בהם , צדיקים מה הם עושים ?

הקב"ה עושה להם כנפיים כנשרים ושטין על פני המים, והוא שנאמר: על כן לא נירא בהמיר ארץ ובמוט הרים בלב ימים. "

Mist2

New member
כן

רק שקודם אנו צריכים לצאת מעבדות לחירות.
כל עוד אנו עבדים, ולא אדונים לעצמנו, אין לנו כל בחירה.
מה שרשמת על חירות/בחירה יחסיים, שיש לנו מידה של בחירה,
אם הדבר נכון, אז לדעתי מידה זו כל כך מצומצמת שבסטטיסטיקה היא תיחשב לאפסית.

כמובן שאנו יכולים להרחיב ולהעמיק את החירות שלנו וליצור לעצמנו בחירה.

ינוקא1

New member
הכל יחסי.

האמת היא שאפילו קמצוץ של בחירה נחשב לעולם ומלואו.

לכן מידת הבחירה שיש לנו איננה "מצומצמת" ואיננה "לא מצומצמת" היא פשוט קיימת.
יחסית לאבן יש לי בחירה , יחסית להוויה אין לי בחירה.

(ההויה כמובן נמצאת גם בתוך האבן , אך באופן נסתר.
המשמעות של "התפתחות" היא בעצם להוציא את ההוויה שבתוכינו מהעלם לגילוי ).

לכן הדבר היחיד שמשנה משהו , זו רק ההבנה שהמשמעות של כל "התפתחות" היא הגדלת הבחירה - תזוזה מהכיוון של אבן (דומם) לכיוון של ההוויה \ גילוי ההוויה שבתוכינו יותר ויותר.
באופן יחסי נגיד שיצור אחד מפותח יותר מיצור אחר אם יש לו יותר בחירה \ ההוויה בתוכו יותר מגולה.

Mist2

New member
חסית לאדם

יחסית לאבן במקרה זה לא עוזר לי.
האדם במצבו המקורי היה בעל בחירה.
כעת לא.

ינוקא1

New member
זה לא משנה.

משנה מה קורה היום או ליתר דיוק - משנה רק מה שקורה ברגע זה.

וגם ברגע זה יש לך ולי מספיק בחירה כדי להגיע לחופש בכמויות גדולות הרבה יותר משאנחנו יכולים לדמיין.

הבעיה היא (כפי שדון חואן \קסטנדה אומר) שאנחנו כקולקטיב כל כך משוכנעים בתיאור של המציאות שלנו , עד שאנחנו יוצרים אותה.

אלו הכבלים היחידים הנמצאים על ידינו.

זה ממש לא פשוט לשבור את התיאור הזה , זו יכולה להיות משימה לחיים שלמים.

ולמרות זאת , זה יכול להתבצע גם ברגע אחד.
ברמת העקרון מספיק רק ניצוץ אחד של בחירה - אם מאמינים בו.
האמונה בבחירה שלך , גם אם היא מאוד מצומצמת , מחזקת אותה.

ינוקא1

New member
תיקון :

האמונה בבחירה שלך , גם אם היא מאוד מצומצמת - מחזקת אותה.

למעלה