חוסר הוגנות?

Tiger10010

New member
חוסר הוגנות?

שלום
תארו לכם שני ילדים זהים מאוד בכישורים שלהם ואולי תלמיד א' אף גובר במקצת על תלמיד ב'. והנה תלמיד ב' הולך לקורס הכנה למבחן מחוננים ולומד שיטות חדשות, ואילו תלמיד כיתה א' לא הלך לחוג זה כי הוריו אינם יכולים לאפשר זאת. ובזמן אמת במבחן תלמיד ב' מצליח להשתמש בשיטות שלמד מה שמוביל לכך שבסיום איתור מחוננים הוא מוכר כמחונן/מצטיין בעוד שתלמיד א' לא..... האם זה נשמע לכם בסדר? אותה נקודת פתיחה?
אני שואלת באמת ובתמים כי זה מטריד

נכון. יש במדינה פערים, והם רק הולכים וגדלים

לילדים מאד כדאי להיוולד להורים בעלי אמצעים, מודעות, סבלנות, ....

אנחנו לא קנינו ערכה, אבל אני יודעת שהילדות קיבלו בבית את כל ההעשרה שהן צריכות בשביל מבחן האבחון. ילדים שגם אין בבית הרקע והעזרה, וגם אין כסף (או אין מודעות לחשיבות במה להשקיע אותו) - אכלו אותה.

רזאי

New member
מכירה כמה וכמה ילדים שהצליחו במבחן

אני יודעת בוודאות שלא עברו קורס הכנה. יודעת מיד שוניה גם על ילד שהיה בקורס כזה, ולא עבר. מכירה גם ילדים מחוננים שלא עברו את המבחן המסוים הזה.
העולם לא פייר באופן כללי, אבל אני מאמינה שמה שעוזר לילד זה יותר המיטען שאיתו בא מהבית מאשר הקורס. הקורס אולי יכול לעזור לילד להצליח יותר מילד בעל נתונים זהים, אבל לא יהפוך ילד לא מחונן למחונן.

Tiger10010

New member
לא תמיד זה עניין המחוננות....

שלום
אמנם רשמת
" הקורס אולי יכול לעזור לילד להצליח יותר מילד בעל נתונים זהים, אבל לא יהפוך ילד לא מחונן למחונן"
אבל לא תמיד זה עניין המחוננות, פשוט ילד שאובחן כמצטיין או כמחונן מקבל קורסי העשרה שהילד השני (שזהה בכישורים לא יזכה להם ....לפחות לא בגיל צעיר כשהמוח סופג יותר)

רזאי

New member
זה נכון.

לצערי באיזור שלנו לא היינו מרוצים מיום השליפה. גם חוגי המצטיינים אחה"צ לא איתגרו מספיק לטעמינו. הבכור עזב את יום השליפה מאוד מהר, והתעניין רק בשלושה חוגים שהוצעו אחה"צ. מכך יצא שאחרי שנתיים כבר לא היתה לו העשרה אצלינו. עברנו את זה גם עם עוד ילד.
אם הם לא היו עוברים את המבחנים, הם לא היו מפסידים הרבה. אולי במרכז זה שונה. אולי אם יום השליפה יותר איכותי, שווה להתאמץ כדי להגיע אליו. במקומות שיש כיתת מחוננים אולי זה אפילו יותר משמעותי.
אצלינו אף אחד לא טורח על הכנה לבחינה. זה פשוט לא ממש חשוב.

pinukit1

New member
חוסר הוגנות תמיד יש, בלי קשר להכנה למבחן

תארו לעצמכם שני ילדים בעלי כישורים זהים.
ילד א' הרגיש לא טוב בדיוק ביום של הבחינה, או פשוט התרגש.
ילד ב' היה בריא ומרוכז.
גם כאן ילד א לא יתקבל כי לא עשה טוב את הבחינה, ויש רק הזדמנות אחת.
&nbsp
&nbsp

כן, אבל קודם כל

במקרה של מחלה אפשר לערער ולעשות מבחן חוזר (או אם מדובר בשלב א' - לעשות את שלב ב' בלי א'). ודבר שני - מחלה זה משהו שאי אפשר למנוע, בניגוד לעניין כמו הכנה שאפשר או לאסור או לאפשר לכולם (למשל, לחלק חוברות הכנה הבייתה מטעם הגוף הבוחן). תיאורטית אפשר גם להדביק את כולם במחלה, אבל לא נראה לי שיעשו משהו כזה
.

Mלארבעה

New member
אם זה מעודד

בדרך כלל אותם אנשים שיכולים להרשות לעצמם חיים בסביבה של עוד כאלו. ואז הם נאלצים להתמודד גם מול קושי רב יותר (כי הרי המבחן יחסי, הרבה יותר קשה לעבור אותו ברעננה מאשר בירוחם).
ולכן אותו חסר אמצעים מדימונה גם פחות זקוק לחוג הכנה (וגם פחות סביר שהילדים סביבו יעברו חוג זה)

אולי מישהו חסר אמצעים שבחר משום מה לחיות ברעננה, הוא בבעיה של חוסר הוגנות וזה גם אם נניח שההכנה באמת משנה את התוצאות

מפרסומי משרד החינוך: מעבר המבחן על פי אחוזון ארצי. מצ"ב העתק

צילום מתוך המכתב שנשלח החודש לכל ההורים לפני מועד שלב א'.
&nbsp

נטלי22

New member
עכשיו ראיתי שבחוזר מנכ"ל לגבי מחוננים

יש הסתייגות מהנושא הארצי:

" תלמיד מחונן
תלמיד מהאחוזון העליון של האוכלוסייה בכל שנתון, בכל אחד מתחומי המחוננות (יכולת לימודית כללית/רמת אינטליגנציה כללית, כישרון אמנותי, הצטיינות לימודית ספציפית וכישרון ספורטיבי), בתנאי שיעמוד גם בקריטריונים של מוטיבציה (התמדה, נחישות) ויצירתיות (מקוריות) מעל לחציון השנתון.
הערה: כיוון שרשימות המומלצים ללמוד בתכניות הייחודיות נקבעות על פי נורמות יחסיות מקומיות, מדובר בפועל ב-3-1 האחוזים העליונים באוכלוסייה."
(ההדגשה שלי)

[URL]http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Applications/Mankal/EtsMedorim/1/1-5/HoraotKeva/K-2010-8b-1-5-1.htm[/URL]

איך זה יכול לעבוד?

לכל עיר או רשות מקומית שיש בית ספר מחוננים, יש בכל שנתון כיתה שהם יכולים לשים בה מספר מוגבל של ילדים.

אם במקרה השנה ילדי העיר הצליחו במבחן פחות מילדי ערים אחרות, לא תיפתח כיתה?

פולספגן

New member
לכן, השנה הכיתות לא התמלאו בחלק מהמקומות

לראיה, בכיתה של בני יש מקום לעוד 8 תלמידים.

למעלה