חוסר בB12

חוסר בB12

עשיתי בדיקה ל- B12. הפעם האחרונה שעשיתי בדיקה לזה הייתה לפני שנה (מ- 2004 עשיתי כולה 4 פעמים ואני צמחונית כבר 16 שנה) אני בשבוע 20 להריוני ולוקחת פרנטל כבר משבוע 10 שיש בו B12. אני גם צמחונית (לא בשר, לא עוף ולא דגים). הסתכלתי על הבדיקה והערך שהיה לי די נמוך- ויותר נמוך ממה שהיה לי לפני שנה. התוצאה- 225 כשהטווח הוא 160-670. מה אפשר לעשות? אני אוכלת ביצים כמה פעמים בשבוע (ביצי חופש, כמובן) וכל יום אני אוכלת מוצרי חלב (אני יודעת שיש בהם B12, אבל לא באיזו כמות)- בעיקר גבנ"צ ובולגרית. אני גם אוכלת טבעול כמעט כל יום (נקניקיות ולפעמים שניצל תירס) שאני יודעת שגם שם יש B12. אני כבר לוקחת ברזל ומולטי ויטמין (הפרנטל) ולא ממש בא לי לקחת עוד כדורים של B12 (כדורי מציצה לפי מה ששמעתי)... הבנתי שיש גם זריקות אבל שהן כואבות רצח והן משמשות רק למקרי חירום... מה אתם עושים כדי להתגבר על החוסרים, אם ישנם? מה הרמה האידיאלית ויטמין בדם? מה כדאי לי לעשות?

תקחי תוסף מציצה

ממליץ על של סולגאר מתמוסס בפה יחסית במהירות ,רמה אידיאלית בדם בערך 800 . וגם השאלה היא למה את לוקחת ברזל ומולטי ויטמין , ברזל אני מניח שיש לך חוסר? אם כן תבדקי שאת עדיין בחוסר כי חבל לקחת סתם . לגבי המולטי-ויטמין , הייתי מעדיף לאכול נכון מאשר לאכול מולטי-ויטמין , הם לא בדיוק נמצאו כעוזרים במשהו במחקרים .

כמו שכתבתי...

אני בהריון, ובהריון מומלץ לכל הנשים לקחת מולטי ויטמין ותוסף ברזל. אני לוקחת ברזל עדין. בתחילת ההריון ההמוגלובין שלי היה הכי גבוה מזה לפחות 10 שנים- כל פעם שבדקתי היה לי 11-11.5 והפעם היה לי 12.6 אבל סביר להניח שעקב ההריון זה ירד ואני חייבת שיהיו לי מאגרים. אני גם מנסה בתזונה לאכול קטניות ולשלב עם פחמימות לקבלת חלבון מלא, לאכול סלטים וירקות מבושלים וכדומה... אני אעשה בדיקת דם נוספת עוד חודש לברזל ואז אני אדע אם אני לוקחת מספיק ברזל או שיש צורך בעוד (סביר להניח שלא אצטרך להוריד את הברזל שאני לוקחת עכשיו).

AmirProg

New member
ממליץ על בי12 methylcobalamin נספג הכי טוב.

כדור מציצה מתחת ללשון. שמים מתחת ללשון לחצי דקה ואז בולעים.

לא בולעים

כי אז אין לזה יתרון של כניסה לדם, כי אז זה נכנס לקיבה ואם יש שם בעיות ספיגה אז הבליעה לא תעשה הבדל כמו שהמציצה והכניסה לדם תעשה. מה גם שאת החומר עליו כתבת לא קל למצא בחנויות וכרגע אולי רכישה באינטרנט. מה שזמין בבתי הטבע ובבתי המרקחת היא הסוכריה הרגילה שגם טובה אצל האדם הממוצע (שאינו מעשן כבד או אלכוהליסט, ממוצע).

AmirProg

New member
זה מספיק זמין , מי שרוצה, מוצה.

יש בחנויות טבע, בעדן טבע אם אני זוכר נכון, ובאינטרנט מחו"ל שזה אפילו יותר זול ואפילו במינון של עד 5000iu בטח שבסופר פארם ודומיו סביר להניח שלא יהיה כי מביאים לשם את תוספי מזון זולים והכי פחות איכותיים, למה שישקיעו כסף בתוספי מזון? האדם הממוצע חושב שכל תוסף הוא אותו דבר ונספג אותו דבר ואין הבדל. לגבי הספיגה - הכדור מתמוסס מאוד מהר כך ש 30 שניות מתחת ללשון בהחלט עושים את העבודה ואלו גם הוראות השימוש, אתה רוצה להשאיר יותר זמן מתחת ללשון? תתכבד. לקחתי במינון של 5קיי למשך קצת פחות משנה בערך כדור אחד ביום, לפני שלקחתי היה לי 260 בי12 (בזמן שעדיין אכלתי בשק) ואחרי שנה (ללא מוצרים מהחי) עלה לי למעל ל 1000 אז הפסקתי לקחת אותו, בו נגיד, למשך השנתיים הקרובות. אפשר לקחת במינון יותר קטן לתקופה יותר ארוכה. אין פה חוקים, העיקר להגיע לרמה טובה של בי 12, 800 ואפילו קצת יותר זה אחלה. למי שיש חוסר חמור מאוד אז כדאי זריקות מטיל'.

כנס

רמה אידיאלית בדם 800 ? מה פתאום. זה גבוהה מידי, הערכיםן הנכונים מפורטים בתשובה של סולגר ותשובה לפילוסופית קטנה: פחות מ 300 ע"פ הגישה הנטורופתית נותנים תוסף מציצה מתחת ללשון. ע"פ הרפואה הקוננוציונילת עד שאין חסר ממשי כלומר פחות מהערכים המומלצים לא נותנים. זה תלוי איזה גישה את בוחרת לאמץ. בריאות שירי

באירופה ויפן

הרמה המינימלית בסף היא 500-550 וזה מבוסס על הרמה שמפחיתה את הסיכויים לאלצהיימר וכ'ו , בארץ החליטו על סף מינימלי של 200 כי מתחת לזה כבר מתחילות בעיות ניורולוגיות - אישפוזים וכ'ו , 200 וקצת זה בטוח לא מתכון לבריאות טובה מידי . אני מעריך שמי שיעמוד על 400 יוכל לחיות חיים נורמלים לחלוטין ללא כל בעייתיות רק סיכוי גבוהה (במקצת) לאלצהיימר . אני מעדיף להיות בצד האופטימלי של כל הסיכויים האלו לכל המחלות האלו . ומקורות שראיתי עד עכשיו מראים שזה איפשהו באיזור ה800. בבי 12 אין באמת דבר כזה רמה גבוהה מידי ו 800 זה לא כזה גבוה , כשהייתי לוקח תוסף כל יום הייתי על מעל 1000 ....

בד"כ מיעצים גם לאוכלי בשר לקחת בהריון

העובר בונה את הגוף שלו ולוקח לך מהמאגרים. כשהתינוק יצא לעולם המאגרים שלו יהיו חלק מרכזי מאלה שהיו לך (וגם חלב אם ימשיך לבנות לו אותם). כך שגם לאוכלי בשר ממליצים לרוב לקחת סוכרית מציצה של B12. הסוכריה מתפוגגת תחת הלשון (לא באמת מוצצים אותה) ונכנסת ישירות לדם.

solgar1

New member
תוסף תזונה

שלום רב, על פי ערכי בדיקות הדם רמות תקינות של ויטמין B12 הן מעל 200 PG/ML ( או מעל 148-160 PMOLE/L) על אף ערכים אלו, על פי הגישה הנטורופטית רמה נמוכה מ-400 דורשת השלמה של ויטמין B12 משום שמתחת לרמה זו מופיעים תסמיני חסר כמו אנמיה, עייפות, נשירת שיער, נימול בגפיים. בנוסף מתחת לרמה זו מתפתח חוסר רציני יותר בזמן קצר מאוד. לכן אם הרמה בדם נמוכה מ-400 מומלץ לקבל השלמה של B12. למיטב ידיעתי, זריקות ניתנות רק כאשר רמת ה-B12 נמוכה מ-200. אולם גם במצב זה ניתן לקחת טבליות B12 למציצה תת לשונית כטיפול המחליף את הזריקות (על פי מחקר). במיוחד מכיוון שאת צמחונית ואת בהריון את לא יכולה להסתפק ב-B12 במולטי ויטמין משום שרמתו שם לא גבוהה מספיק. גם המקורות התזונתיים שאת אוכלת אינם מכילים מספיק B12 כדי להשלים את החוסר. לכן השלמה של B12 באמצעות תוסף תזונה היא הכרחית עבורך. מדובר בסוכרייה למציצה מתחת ללשון שעליך לקחת פעם אחת ביום ללא תלות בארוחה. בברכה, עדי - צוות סולגאר.

למעלה