חוסר ברזל

צנים

New member
חוסר ברזל

אני צמחונית בערך 10 שנים, לאחרונה לאחר תופעות לא נעימות כמו חולשה, סחרחורות ונשירת שיער עשיתי בדיקות וגילתי שחסר לי ברזל. קיבלתי כדורי ברזל, ועשיתי לאחר זמן מה עוד בדיקה וכעת אני בטווח הנורמה. (היום בלי וגם בזמן הבדיקה בלי הכדורים) הבעיה היא שאני עדיין מרגישה חולשה, עייפות ועוד תסמינים, ופשוט לא מצליחה להרכיב תפריט צמחוני עתיר ברזל. יש לכם הצעה מה כדאי לאכול או אם מי להתייעץ (דיאטנית קלינית, נטרופט או כל איש מקצוע דומה)? תודה רבה

Fade89

New member
אורית אופיר

דיאטנית טובה בירושליים או בתל אביב. עדשים,עלים ירוקים,טחינה ושומשום הם הדברים הראשונים שקופצים לי כשאני חושב על ברזל.

shron17

New member
במצבך אם הגעת לנשירת שיער,תצטרכי לגשת ,,,

לרופא המשפחה, לקבל זריקות ברזל או כדורים להשלמת החסר. גם אני הייתי במצב קיצוני כזה , ורק תזונה המשולבת עם כדורים , מסדירה את החוסר בברזל. (אני רציתי להיפטר מהחולשה במהירות , לכן העדפתי זריקות ,כי זה נספג טוב יותר לדם ומהר, וכך יצאתי במהירות מהמחסור של הברזל).

צנים

New member
תודה לכולכם

זה ממש משמח לראות שאכפת לאנשים, והם מבינים את המצב. כל שאר האנשים סביבי פשוט "מאשימים" אותי במצב ומציעים שאחזור לאכול בשר.. שרון- אשמח לשמוע, כמובן אם את מוכנה ורוצה לשתף, איך אחרי שיצאת ממצב חוסר ברזל למצב מאוזן את שומרת על תזונה עשירת ברזל, ללא מזון מהחי. ושוב תודה

למעלה