חוסר ברזל

iris00

New member
חוסר ברזל

בדיקות הדם שלי העידו על חוסר ברזל פרטין 3 המוגלובין 10.6 אני סובלת מחוסר ברזל עקב דימומים חריפים במחזור החודשי שהסיבה להם היא מיומה שקיימת ברחם רוצה לציין שאני נוטלת ברזל של דרך חיים שמספקת קו"ח כללית 3 כדורים ביום אני מרגישה חולשה קיצונית כאבי ראש וסחרחורות רציתי לשאול כמה זמן ייקח עד שאני יחוש בשיפור?

מיומות וחוסר ברזל

איריס שלום רב, אני מאמינה שבעקבות נטילת הברזל תחושי הטבה במצב לאחר לפחות חודש של נטילה רצופה. רצוי ליטול ברזל 3 חודשים רצופים שאחריהם יש לבצע בדיקת דם. מלבד נטילת ברזל על מנת לשפר את מדדי הברזל, הפריטין וההמוגלובין בגוף ולטפל באנמיה, הייתי ממליצה לטפל במיומה עצמה. מיומות (שרירנים) הם גידולים שפירים העלולים להיווצר על גבי דופנות השרירים – הפנימי והחיצוני – של הרחם. התאים המתגלים הם תאי שריר אבנורמליים. תסמינים: דימום וסתי מוגבר ו/או קצר, דימומים בין-וסתיים, אנמיה, עייפות וחולשה כתוצאה מאיבוד דם, בעיות פריון, הפרשות וגינליות מוגברות, כאב בעת קיום יחסי מין, או דימום בעקבותיהם, כאבי גב תחתון או בטן תחתונה. מסיבות שעדיין אינן ידועות, המיומות נוטות להתפתח בגילי 35–45 ומתכווצות לאחר המנופאוזה. עיתוי זה עשוי להצביע על קשר אפשרי בין אסטרוגן ובין תהליך היווצרות המיומה. ייתכן גם קשר גנטי מסוים, מאחר שנשים רבות מדווחות על היסטוריה משפחתית של מיומות. אף על פי שהגורמים למיומות אינם חד-משמעיים, היום מובן כי מערכת חיסונית חלשה, תהליכים חמצונים מוגברים, וכן רמות גבוהות של אסטרוגן – מאפשרים את התפתחותה. הטיפול נועד אפוא לחזק את המערכת החיסונית ולאזן את המערכת ההורמונלית. גורמים נוספים להיווצרות מיומות: עודף משקל ,תת-פעילות של בלוטת התריס, תזונה עשירה בשומנים רווים ודלה בסיבים תזונתיים. האם אחד מאלו נוגע אליך? ישנם מספר תוספי תזונה המומלצים לטיפול בבעיה: קומפלקס ויטמיני B-50 Complex B - ויטמיני ה-B תורמים לאיזון הורמונלי, מאחר שהם מעורבים בחילוף חומרים של אסטרוגן. מחסור בוויטמיני B גדל עקב שימוש בהורמונים מלאכותיים: אסטרוגן ופרוגסטרון, ועקב תזונה לקויה. קומפלקס זה מכיל מינון מוגבר של משפחת ויטמיני B ובכך מהווה כלי טיפולי יעיל ונוח לטיפול בהפרעות הקשורות לחוסר איזון הורמונלי. הנחיות: כמוסה אחת ביום, עם הארוחה. ליטרופ Lipotropic Factors - תכשיר המכיל שילוב של שלושה רכיבים ליפוטרופיים: כולין, מתיונין ואינוזיטול. הפורמולה מסייעת בטיהור הכבד מחומרים מזיקים ובהפחתת רמות גבוהות של עודפי אסטרוגן. הנחיות: 2–3 טבליות ביום, עם הארוחות. כמוסות שורש שן הארי - טיהור הכבד מחומרים רעילים עשוי לסייע בהסדרת האיזון ההורמונלי ובהפחתת התסמינים המלווים למיומה. שורש שן הארי משמש לניקוי כבד מרעלים ומעודפי אסטרוגן ומסייע בהקלת תסמינים קדם-וסתיים. הנחיות: 1–2 כמוסות ביום, עם הארוחות. תמצית תקנית עלי סרפד- הסרפד עשיר בטנינים (Tannins), חומרים פעילים בעלי השפעה מכווצת, ובסיליקה, ולכן הוא משמש לטיפול בהפחתת דימומים ובעצירתם, והִנו אחד הטיפולים הידועים לטיפול בדימום וסתי מוגבר. הוא מסייע ביצירת דם ומונע אנמיה, וזאת בזכות תכולת הוויטמינים והמינרלים הגבוהה שבו (במיוחד של ברזל, סיליקה וויטמין C).הנחיות: 1–2 כמוסות ביום, עם הארוחות, מיום סיום הדימום הווסתי למשך שבועיים. הערה: בזמן השימוש בסרפד רצוי להקפיד על שתייה מרובה. כמו כן, נטילת סרפד אינה מומלצת אם קיימת בעיה בתפקוד הלב או הכליות. במידה ואינך מבצעת אני ממליצה לך לבצע פעילות גופנית סדירה המעלה את רמת האנדורפינים (משככי כאבים טבעיים) בגוף, פועלת לאיזון הורמונלי שלו ומשפרת את זרימת הדם. מבחינת תזונה - מומלץ להרבות באכילת ירקות, ובייחוד ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב ודומיו, לפת, צנון, עלי בייבי) וירקות ירוקים. בנוסף מומלץ להקפיד על צריכת סיבים תזונתיים, דגנים מלאים וקטניות ודגי ים צפוניים. יש להימנע ממוצרי חלב ולהמעיט בצריכת מזון שומני, מזונות משומרים, בשר בקר, סוכר לבן, קפאין ואלכוהול. רצוי כי נשים הסובלות ממיומות יימנעו מנטילת גלולות למניעת היריון, המכילות כמויות גבוהות של אסטרוגן – ועלולות בשל כך לעודד צמיחת מיומות. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה ושבוע טוב, עדי ישראל

למעלה