חוסר ברזל בגוף

חוסר ברזל בגוף

ישנם כדורים שהרופאים נותנים למי שיש חוסר בברזל אך זה גורם לעצירות קשה ויש גם עירוי דם שזה גם לא ממש נעים ונוח, מה יש לרפואה האלטרנטיבית להציע בנושא?

0 אור 0

New member
תלוי במצב

האידיאלי הוא למנוע את המחסור בברזל או להתחיל לטפל כשעדיין המחסור קטן, ואז מספיק שינוי תזונתי, למי שמגיע במצב שכבר צריך לתסף, אז אפשר לנסות סוגים שונים של ברזל - ישנם סוגים משובחי יותר שאינם גורמים לעצירות. אנא תתיעץ באופן אישי עם נטורופת.

nataly210

New member
חוסר ברזל

אם את רוצה אשמח לראות בדיקות דם דרך מסר ולהמליץ לך מה לעשות.

0 אור 0

New member
יקירה

זה ברור שאת רוצה לעזור, וכך כולם פה, אבל אנחנו מתאפקים ולא מפרסמים את עצמנו (למעט בחתימה שזה מותר), אלא משתדלים לענות תשובות שיעזרו לשואל להבין את בעייתו ולאיזה בעל מקצוע הוא יכול לגשת (כלומר - לא "אלי" אלא לנטורופת) אני מניחה שאם תתני תשובות מספיק מקצועיות, אנשים יבינו לבד שהם ורצים להתייעץ דוקא אתך

hal767

New member
המלצתי היא לטפל שורשית בבעיה

ולא להסתפק בטיפול סימפטומטי של תוסף, לו יש חסרונות לא מעטים. הגוף האנושי אינו צרכן גדול של ברזל, והוא יודע למחזר אותו. תזונה טבעית פשוטה יכולה לספק בקלות את דרישות הגוף לברזל. אך ישנם גורמים שונים שעלולים לגרום לבעיה גם אם צורכים מספיק ברזל באמצעות תזונה. הפרעות וליקויים בפעולת מערכת העיכול, ובוודאי מחלות בדרכי עיכול, עלולים לשבש את יכולת הגוף לקלוט ולהשתמש בברזל. תזונה שאינה מכילה מספיק יסודות מזון הקשורים להטמעת הברזל בגוף תביא למחסור בברזל. אכילת מזונות שודדי ברזל תגרום לתופעה. בין הבולטים הם קקאו, תה ירוק, קפה, קולה, בשר לסוגיו, תרופות שונות, סוכר ועוד. דימומים פנימיים וחיצוניים עלולים לגרום לבעיה. אינני רואה בצריכת תוסף דרך לפתרון הבעיה, בעיקר בגלל שאינו עוסק בטיפול בגורם האמיתי שלה. בנוסף לכך תוסף הינו חומר זר ולא מאוזן שאינו מתאים להזין את הגוף. מזון נכון יעשה את העבודה הרבה יותר טוב מכל תוסף וגם לא יגרום נזק לגוף כפי שעושה התוסף.

תלתל18

New member
איזהנזקים יכולים לעשות כדורי

ברזל (למעט בעיית עצירות שלא תמיד קיימת)? ומה נזק יכול להיות מתוסף תזונה?

hal767

New member
הברזל כתוסף

הוא חומר בלתי אורגני מבודד וככזה הוא מהווה חומר זר לגוף. העובדה שהוא גורם אצל רבים לעצירות, שלשול, צרבת, בחילות והקאות הינה הוכחה לאי התאמתו. ואגב, יכולת הגוף לקלוט ברזל מתוסף היא מאד נמוכה ואפילו אפסית במקרים רבים. כן אדגיש שתופעות לוואי אלה הינן תוצאה של שיבוש שנגרם במערכת העיכול כתוצאה מצריכת התוסף. כשישנם שיבושים כאלה יכולת מערכת העיכול לעכל ולקלוט מזון (כולל ברזל) היא מועטה ואפילו אפסית. מכאן שצריכת התוסף עלולה להחמיר את הבעיה וליצור תת תזונה. חשוב לשים לב שהגוף אינו אוגר ברזל הניתן כתרופה, אלא מסלקו במהירות. לכן כשניתן טיפול תרופתי כזה ניתן לראות ירידה בברזל כשהטיפול מופסק. לא כך הוא כשהגוף מוזן כראוי בתפריט טבעי. אז הגוף יודע לאגור את העודפים. בתהליך זה של סילוק מינרלים בלתי אורגניים משתתפות הכליות שבוודאי מאד סובלות מכך. כמו כן יש לתת את הדעת על היווצרות מחסורים ביסודות מזון המשתתפים בהטמעת הברזל בגוף, כי אלה אינם נמצאים בתוסף. רק במזון טבעי אמיתי קיים איזון נכון בין החומרים השונים. שרשראות המזון הן מושלמות אך ורק במזון הטבעי. יוצא מכך שצריכת תוסף הברזל גורם לתת תזונה ביסודות מזון אחרים.

ינוקא1

New member
מאיר עיניים ומעורר מחשבה !

אינטואיטיבית נשמע מאוד נכון ואמיתי !

ינוקא1

New member
אפשר לנסות מיץ שזיפים

קונים בחנות טבע , שותים לפני השינה כוס עד שהעצירות מתאזנת. עם זאת גם אני בעד טיפול שורשי בבעיה.

תלתל18

New member
בכל מקרה עוזר להעלאת הברזל אכילת

"ירוקים" = אבוקדו, פטרוזיליה וכד' . כמו"כ אגוזי ברזיל (כמות של לא יותר מ-3 ליום), אגוזי מלך. לבריאות

תזונה מאוזנת וצמחית

דוקא, תעלה את רמות הברזל בגוף. אני בעד תזונה ואני מאמינה שאין צורך להלעיט את הגוף בתוספי מזון או בשר מכל סוג שהוא. הגוף שלנו בנוי כך שנעכל את הצמחים מהר יותר, ונספוג מהם כמות מסויימת. כשאני אוכלת צמחי אני מקבלת את המזון שלם - על כל מרכיביו הכוללים גם תאית, שמסייעת בתהליך התקין של התנועתיות ובכך מפחיתה את ההיתכנות של עצירות ירוקים זה נפלא, ואני היית מדייקת והולכת לכיוון העלים הירוקים: עלי בייבי, תרד, מנגולד, חסה, סלרי, ובעיקר עשב שעורה או עשב חיטה. ככל שהעלה מריר יותר זה אומר שיש בו יותר מינרלים, וכשהם נספגים יחד בצורה סינרגית, הספיגה של הברזל משתפרת. רביד

למעלה