חוסר בכוחות

itzikgur

New member
חוסר בכוחות

שלום לכולם, מאז שהפכתי לטבעוני המולטיטריינר שלי שומם. כל פעם שבא לי להתאמן אני עושה סט-שתיים ומתעייף. ממש חולשה כזו. גם ביומיום אני מרגיש חולשה בדברים שצורכים מאמץ כמו מדרגות וכאלה. מה חסר לי בתפריט? אני מאמין שהחברה פה גם עברו את השלב הזה.. תודה וש"ש

l coyote l

New member
איך אפשר לדעת "מה חסר בתפריט"

כשלא יודעים את התפריט?
מעבר לזה, בדיקות דם כדי ליישר קו ולדעת מה המצב הנוכחי במקום לנחש.

לא יצא לי לעבור תקופה כזו, אבל

אני מסכימה עם ההמלצה לבדוק בבדיקות דם ולראות אם משהו חסר אולי. כשתדע מה חסר בוא להתייעץ שוב ואנחנו נעזור לך למצוא מזונות מן הצומח שעשירים בו.
כן חשוב לקחת תוסף B12 [גם למי שלא טבעוני, אבל בעיקר למי שכן], יכול להיות שהחולשה נובעת ממחסור בו [שזה דבר שלוקח שנים רבות- להגיע למחסור, כמה זמן אתה טבעוני?]

itzikgur

New member
B12

טבעוני לגמרי רק חודש, צמחוני כחצי שנה. בעיקר אני סומך על מוצרי הסויה של אלפרו שמועשרים בויטמין הזה, אבל אחכה עוד קצת ואעשה בדיקת דם. תודה.

Gidi Shemer

New member
איציק, בדיקת הדם עלולה להטעות

אין לי מושג כמה b12 יש במוצרים המועשרים, אבל כדאי להתחיל לקחת תוסף ליתר בטחון

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
0.4 מקרו לכוס חלב סויה

זה מעט מדי כי זה בערך מחצית הכמות שבכוס חלב (0.9 מיקרו)

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
סליחה את הכמות יש עדין לברר

באתר שבי נתנו כמות כפולה אבל לי זכור כמחצית

Gidi Shemer

New member
כלומר, שליש מהמנה היומית המומלצת

אם מתייחסים לאתר שבי, בערך כ 2.5 כוסות ליום

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני היתי נזהר משום שבחלק מהסוגים יש מחצית

הכמות ותמיד היתיי בודק את הכמות על האריזה

Gidi Shemer

New member
כן, ובכל מקרה- שלש כוסות חלב סויה ביום

לא כל שכן 6 (אם נתוני שבי לא תקפים תמיד), זה לא משהו שהייתי ממליץ

ועוד שאלה - כמה זמן אתה טבעוני?

אם שבועיים - או תסמיני גמילה, או תסמינים של חסר שגררת מקודם ורק עכשיו אתה מגלה אותם או אפקט פלסבו (עקב סביבה שמנקרת לך שאתה תהיה חלש...)

אם חודשיים - גם על הגבול של הנל

אם חצי שנה - אולי באמת צריך להציץ בתפריט ווכמובן לעשות בדיקות, עדיין יש חסרים או בעיות רפואיות אחרות שמתגלות רק חודשים לאחר שהחלו.

אני מניחה שאתה לא מעבר לתקופות הנל.

itzikgur

New member
חודש

טבעוני לגמרי חודש, צמחוני כחצי שנה. תודה על התגובה. נחכה קצת..

Michael1991

New member
אמ,

הייתה לי תקופה כזאת, הרחבתי את כמות וסוגי האגוזים שאני אוכל וזה עבר לי (בעקבות בדיקות דם, והליכה עם התוצאות לדיאטנית טבעונית). אבל לך תדע, כל גוף שונה מקודמו. ללא ספק, חייבים לעבור בדיקות תקופתיות ולהבין איך זה קורה ברמה המקצועית.

vegetalien

New member
יכולות להיות מספר סיבות.

הדבר שהכי כדאי הוא לגשת לתזונאית תומכת טבעונות אם אינך בטוח שהתפריט שלך מכיל את הדרוש.

עם זאת, שני דברים שעולים לי בראש:

1. קטניות, יש מספיק? כדאי להקפיד בקביעות על לפחות כוס אחת (מבושלת) ביום. גם טופו/סייטן בסדר, לצורך העניין.
2. בהנחה שתשובה 1 חיובית (יש לי הרגשה שאתה די מבין עניין), האם אתה מרגיש שבע? אתה אוכל מספיק? אם אתה חושב שלא, אתה יכול לנסות להגביר קצת מאכלים עתירי אנרגיה (אגוזים, פירות יבשים, טחינה...), ולראות.

באשר ל- B12 - דעתי היא כדעת האחרים כאן. כדאי ליטול תוסף (פעמיים-שלוש בשבוע) ולא להסתמך על מוצרים מועשרים, הן מפני שהכמות שם דלה והן מפני שהם לא מזינים במיוחד.
גם ויטמין D כדאי ליטול, אלא אם אתה יוצא מספיק לשמש.

itzikgur

New member
תודה

קטניות בעיקר סויה וחומוס, אני יותר אוהב דגנים כמו אורז ותירס. באשר ל-B12 אעשה בדיקת דם ואראה לפי התוצאות. תודה.

vegetalien

New member
OK,

רק האם במילה "חומוס" כוונתך היא לסלט חומוס או לגרגרי חומוס? לא שיש רע (במיוחד מבחינת הטעם
) בסלט חומוס, אלא שאחוז החלבון שלו נמוך יותר לעומת אחוז החלבון בגרגרים עצמם.

לגבי דגנים - אתה לא היחיד שמעדיף דגנים על קטניות. אין שום בעיה עם זה, כל עוד התפריט היומי מכיל גם קטניות (והרבה ירקות).

למעלה