חוסר ביטחון

basket case

New member
חוסר ביטחון

החבר שלי לשעבר היה "קלט-פלט", קורא מחשבות שכזה. הוא היה רואה בנאדם, ותוך 5 שניות יכל היה לספר לי את כל סיפור חייו. הוא היה תמיד גורם לי להרגיש חוסר ביטחון כזה,שהוא יודע בדיוק מה אני חושבת ומה אני עומדת להגיד. ממש פחדתי לחשוב!! כל פעם, אחרי שהייתי באה הביתה, הייתי כולי מדוכאת.. הייתי מרגישה כ"כ חסרת ביטחון, כ"כ רע עם עצמי.. החרדה שנגרמה לי מהתחושה שהוא רואה עליי הכל, והמסקנה שנבעה מכך - שאני חסרת ביטחון - פשוט דיכאה אותי לחלוטין. בעקיפין, זו כנראה הסיבה שנפרדנו (זה, והעובדה שהוא הבנאדם הכי נרקיסיסט ומעצבן בעולם..אבל נעזוב את זה). בכל מקרה, היום פגשתי מישהו, חבר של חבר של חברה, קופי ג'ינג'י של האקס. התחשוה הזו שהרגשתי אז - הבעסה שאני לא יכולה להפתיע אותו, שהוא צופה כל מהלך שלי עוד מלפני שחשבתי עליו, שהוא כמה שלבים לפני, ידו על העליונה; וכמובן, העובדה שכל-כך מפריע לי שהוא רואה את מה שאני. הוא ציין, למשל, שיש לי ביטחון עצמי מאוד נמוך(מה שלצערי, מאוד נכון..), וזאת למרות שדווקא הפגנתי המון ביטחון. בקיצור, התחושה שלי כרגע היא אותו דיכאון שאפיין את התקופה עם האקס. ומה בעצם גורם לזה? העובדה, שאני נמלאת חרדה כ"כ גדולה מכך שמישהו רואה דרכי, יודע מה אני חושבת ומי אני. אני מרגישה כ"כ חלשה, כ"כ חסרת ביטחון...! ולא יודעת מה לעשות.. מה אתם מציעים?

אני, למשל, בחיים-בחיים-בחיים-בחיים

לא הייתי מנחש שאת חסרת ביטחון.
אנשים חסרי נסיון, בדרך-כלל, נוטים לראות בזולתם ובשפת-גופו את השתקפותם-הם. לפעמים זה עובד, לא תמיד. בנאדם, שפגשת רק היום, שמציין בפנייך שאת חסרת ביטחון, נשמע לי כמו מישהו שאלוהים שלח כדוגמה חיה לכך שהנבואה בימינו ניתנה לשוטים!

basket case

New member
לא חושבת

מי אמר שהוא חסר ניסיון? חוסר ביטחון זה פשוט משהו שקולטים, ועובדה שהוא צדק..והוא קלט את זה מן הרגע הראשון!!

אנחנו מדברים על חוסר הבטחון שלך

או על החברים "קלט/פלט" [I/O] שלך? כי אם את הולכת "להטמיע" פה את חוסר הבטחון שלך אזי הוא עלול גם "להטמע" בך. לא רצוי. תמיד אוכל לומר לך שזה גיל, סביבה, האפשרות הנגישה לדבר על זה [כאן, למשל] ועוד כל-מיני סמפטומים שהמצב הנתון שלך עונה להם. בכל אחד יש מידה כזו או אחרת של חוסר בטחון. זה עניין של תקופות, מצב-כללי ועוד. ראי, אני לא מכיר אותך ולכן לא אדע מה עושה הנוכחות שלך לאדם שסביבך. אנשים אומרים כל-מיני דברים לכל-מיני אנשים מכל-מיני סיבות. אז אותו אחד אמר שאת חסרת-ביטחון. אז מה? אפשר לקחת את זה לכל-כך הרבה כיוונים. שאני אנסה אחד? אם תרצי, אולי מחר.

jessy19

New member
חמודה...

אני אנסה לסכם את הדברים בקצרה כדי להבין טוב יותר: האקס שלך היה קולט אותך ישר והבין דברים שגם ניסית להסתיר, כמו ביטחון עצמי נמוך ועכשיו פגשת מישהו חדש ממש קופי שלו בעניין זה. אז מה? בשביל מה לנסות להסתיר משהו במקום לטפל בו??? לפעמים גם כשאנחנו מפגינים בטחון עצמי גבוה מאוד אנחנו לאו דווקא בעלי אותו ביטחון עצמי (אני אישית מכירה אדם שבשל תפקידו בצבא כמשק משמעת הוא נראה בעל ביטחון עצמי מאוד גבוה והוא מאוד אסרטיבי, שנייה אחרי שיוצאים מהצבא, הבנאדם שואל אותך אם הוא השמין ואומר שאף בחורה לא תרצה אותו!). תנסי לזרום ולשנות דברים שמפריעים לך בעצמך והכי חשוב: תהיי את!

basket case

New member
קל להגיד..קשה לעשות

כיצד אשנה זאת? מה אני יכולה לעשות כדי להעלות את בטחוני העצמי?

nutmeg

New member
להתחיל

בזה שאת היא זו שנותנת לעצמך 'ציונים' ו'דוחות הערכה' שלא ממוקדים בזולת ובהישגיהם של אחרים אלא בעצמך ובהשגייך שלך. הערכה עצמית, היכולת להעריך את עצמך בכוחות עצמך, היא היא השלב הראשון בבניית אותו ביטחון עליו את מדברת. רק את יודעת מהם הישגיך ביחס לעצמך, איפה את עומדת היום לעומת לפני שנה, לפני חודש או לפני שבוע. אם משווים כל הזמן עם אחרים, אין לזה סוף. לא משנה מה יהיו הישגיך, תמיד תוכלי למצוא בעולם מישהו יותר חכם, יותר עשיר, יותר יפה, יותר גבוה, יותר חזק... טוב הבנת את הרעיון, לא?

dana2909

New member
ובנוסף,

כמה שזה נשמע נדוש.. לקבל את עצמך. את מי שאת, וזה בסדר. ויש לך חסרונות - כמו לבחור שאיתו את יוצאת, והבחור שאיתו יצאת.. וזה גם בסדר. אבל יש לך המוון מעלות והמוון יתרונות, ושמי שידע עליהם נורא ירצה בחברתך. ואת צריכה לקבל את עצמך - גם פה. ונקודה למחשבה.. שמת לב שאת נמצאת שוב עם אותו סוג של אדם, כלומר הוא ממש מזכיר לך את הקודם וגם הוא גורם לך הרגשה רעה. מה את חושבת שזה אומר לגביך? לגבי ההעדפות שלך? לגבי האנשים שאליהם את נמשכת?

basket case

New member
אויש לא הבנתם נכון..../images/Emo3.gif

אני לא יוצאת עם הבנאדם הזה... יש לי חבר וממש אין לי כוונות להחליף אותו. הוא סתם מישהו שהכרתי ודיברתי איתו, זה הכל. אין לי שום כוונות רומנטיות כלפיו (למרות שאני מודה, שלו הייתי פנויה - הייתי בהחלט מתעניינת בו..).

אז לכי עם מה שהנוטמג מציעה

וגם האיש האילם והדקיק סוג של צודק, ומעבר לזה - אני לא בטוחה שמה שהוא זיהה זה חוסר בטחון. אני מניחה שהוא זיהה ביישנות ומופנמות, והן בהחלט לא מדד ודאי לחוסר בטחון. ושוב, כמו שאמר האיש הדקיק - אם תמשיכי לשכנע את עצמך שאין לך בטחון עצמי - נבואתך מן הסתם תתגשם. קודם כל למחוק את הסקפטיות ולהתחיל להסתכל על הדברים הטובים והקיימים והמתחזקים. פתאום תתפלאי שבכלל לא נשאר לך זמן לחפש את החסרונות של עצמך. ככה זה כשנהנים.

basket case

New member
הוא זיהה חוסר ביטחון..

אינני ביישנית. ואני לא מנסה לשכנע את עצמי, אני פשוט מודעת לעצמי.

למעלה