חוסר ביטחון..

basket case

New member
חוסר ביטחון..

החבר שלי לשעבר היה "קלט-פלט", קורא מחשבות שכזה. הוא היה רואה בנאדם, ותוך 5 שניות יכל היה לספר לי את כל סיפור חייו. הוא היה תמיד גורם לי להרגיש חוסר ביטחון כזה,שהוא יודע בדיוק מה אני חושבת ומה אני עומדת להגיד. ממש פחדתי לחשוב!! כל פעם, אחרי שהייתי באה הביתה, הייתי כולי מדוכאת.. הייתי מרגישה כ"כ חסרת ביטחון, כ"כ רע עם עצמי.. החרדה שנגרמה לי מהתחושה שהוא רואה עליי הכל, והמסקנה שנבעה מכך - שאני חסרת ביטחון - פשוט דיכאה אותי לחלוטין. בעקיפין, זו כנראה הסיבה שנפרדנו (זה, והעובדה שהוא הבנאדם הכי נרקיסיסט ומעצבן בעולם..אבל נעזוב את זה). בכל מקרה, היום פגשתי מישהו, חבר של חבר של חברה, קופי ג'ינג'י של האקס. התחשוה הזו שהרגשתי אז - הבעסה שאני לא יכולה להפתיע אותו, שהוא צופה כל מהלך שלי עוד מלפני שחשבתי עליו, שהוא כמה שלבים לפני, ידו על העליונה; וכמובן, העובדה שכל-כך מפריע לי שהוא רואה את מה שאני. הוא ציין, למשל, שיש לי ביטחון עצמי מאוד נמוך(מה שלצערי, מאוד נכון..), וזאת למרות שדווקא הפגנתי המון ביטחון. בקיצור, התחושה שלי כרגע היא אותו דיכאון שאפיין את התקופה עם האקס. ומה בעצם גורם לזה? העובדה, שאני נמלאת חרדה כ"כ גדולה מכך שמישהו רואה דרכי, יודע מה אני חושבת ומי אני. אני מרגישה כ"כ חלשה, כ"כ חסרת ביטחון...! ולא יודעת מה לעשות.. מה אתם מציעים??

ניני5

New member
אף אחד לא יכול לראות מה את חושבת

אלא אם כן הוא ניחן בתכונות של קוראות בקפה או בטארות. יש להניח שאותם בחורים התמחו בלדעת איך בנות חושבות. יש המון מידע על כך ברשת. כמו שאנחנו יודעות איך בנים חושבים, גם זה מהרשת. מכיוון שהם מכירים בנות, זה אומר שאת בחורה רגילה. ומכיוון שהם כבר לא מופתעים יותר, אז אל תנסי להפתיע. תבקשי מהם שיפתיעו אותך על סמך המידע שיש להם על בנות. נראה אותו מפתיע אותך. חוץ מזה נראה לי שפגשת חוכמולוגים. אולי האחרים משעממים אותך. כולנו חסרי ביטחון, כל אחד בשטח אחר. אני בטוחה שיש דברים שאת בטוחה בהם. למשל כמו לטגן חביתה, סתם דוגמא.

כוכבית33

New member
עיצה שימושית...

כמובן שהוא לא יכול לראות דרכך! הוא רק מנחש מה את חושבת. בגלל זה שתראי אותו פעם הבאה תדמייני דברים מצחיקים כמו לדוגמא: תדמייני אותו בלבני נשים
רץ בגשם בלי מיטריה רוצה לקפוץ בנג'י אבל מפחד ונראה אותו קורא את המחשבות שלך.....

גרא.

New member
basket case,לאיש לפי שעה אין יכולת

לקרוא מחשבות של האחר.אין דבר כזה, ומי שאומר שהוא יכול לעשות את זה,הוא שרלטן,ופשוט מבלף.נכון יש אנשים שיש להם אינטואיציה, כלומר יכולת מולדת כזו או אחרת, להסיק מסקנות על האחר לפי צורת וסגנון הלבוש,ההתנהגות המילולית,ושפת הגוף.ואפשר ללמוד גם לעשות את זה בקורסים לסוכני מכירות. אבל מכאן ועד יכולת לקריאת מחשבות, הדרך רחוקה, וחסומה.מה שאפשר כן להבין מדברייך, כאשר חבר אחרי חבר,יכולים לנבא מהלכים שלך עוד לפני שעשית הותם, הוא כי את מן הסתם נערה מאד שקופה ,ומאד צפוייה בהתנהגותך, ובתגובתייך..ואחרי הכרו8ת קצרה , אפשר להבחין די מהר כיצד את מביגה, מתנהגת, ואפילו בסגנון החשיבה שלך (לא מה את חושבת).אין דבר כזה שמישהוא יכול לראות דרכך,פשוט אין. וההוכחה הטובה ביותר לכך היא, בדיוק מה שהוצע לך באחת התשובות למכתבך. כשאת נפגשת עם אותו קורא מחשבות..תחליטי מראש לחשוב על דברים לא רגילים, כאלה שאינך חושבת עליהם באופן רגיל. למשל שאת מחפשת נפט באלסקה, או שזכית בפיס בפרס הראשון.אם לא תתני לו שום רמז..הוא לעולם לא יצליח "לראות או לקרוא" את המחשבות הללו.

basket case

New member
גרא...

נראה שלא הבנת את כוונתי. לא התכוונתי שהוא ממש קורא את מחשבותיי, אלא שהוא פשוט קולט דברים עליי..מבין איזה מן בנאדם אני, תכונות שלי וכד'. זה לא קשור ל"כוחות על-טבעיים", אלא פשוט ליכולת לקלוט אנשים מהר. אין פה שום קשר לרמאות או לכוחות, אלא ליכולת, בדיוק כמו היכולת להקשיב. אין זה קשור להיותי "שקופה" או "צפויה", כיוון שהוא הבין את הדברים הללו תוך דקות מספר. וד"א, הבחור הזה הוא לא חבר שלי, אלא סתם בנאדם שדיברתי איתו.. התייחסת לטפל שמכתבי, ולא לעיקר, הדבר ש**באמת** מציק לי, והוא: העובדה שאני מרגישה כ"כ רע בקשר לזה שמישהו קולט אותי, רואה איזה מן בנאדם אני. ז"א, שאני חוששת מן הדברים שהוא מגלה אודותיי.. כלומר, מרגישה מאוד רע וחסרת ביטחון לגבי עצמי.. זה העיקר כאן, ולנקודה הזו אני מבקת שתתייחס.. תודה לך.

גרא.

New member
basket case,התייחסתי לדברייך כפי

שכתבת אותם.וכך את אכן אמרת. אבל את עכשיו מתארת מצב אחר, גם אליו התיחסתי.יש לא מעט אנשים, שיכולים באינטואיציה טבעית שלהם (אם כי אפשר גם ללמוד איך לשפר אותה),לקלוט הרבה מאד מידע על האדם הנמצא איתם, או מולם,למדתי דרך שפת הגוף שלו,אופי וסגנון הלבוש,צבע הבגדים, וכל מה שאפשר לראות לראות חיצונית .אני עצמי במהלך לימודי עברתי קורס מיוחד בו רכשנו את היכולת הזו, החשובה במיוחד למקצוע הספציפי הזה. אבל לא רק.כל מי שעובר קורס שיווק, ובעיקר מכירה,לומד בין היתר להשתמש בצורה יעילה באינטואיציה שלו, כדי להעריך נכונה את האדם שנמצא מולו.ועל ידי כך לנצל את נקודות החולשה שלו, כדי למכור לו מוצר זה או אחר.אבל תמיד תמיד ימצאו אנשים שכל הנסיון הרב בשמוש באינטואיציה, לא עוזר ולא כלום.ומצד שני ישנה אוכלוסייה נרחבת, ואת מן הסתם כלולה בתוכה, של אנשים שקל מאד ללמוד ולדעת עליהם המון פרטים, אחרי פגישה ראשונית קצרצרה.קשה לי לומר לך מה כדאי לך לעשות, אבל אם היית יכולה לעבור קורס כזה שבו עובדים על היכולת הזו,היית יכולה ללמוד מכך על נקודות התורפה שלך, ועל ידי כך, אולי לנטרל או להסוות אותן. יתכן.

basket case

New member
תודה על תשובתך, אבל..

שוב, לא התייחסת לעיקר!!! העיקר הוא חוסר הביטחון שלי. בקשר לקורס הזה, והלמידה... היכן אוכל ללמוד זאת? כיצד?

גרא.

New member
bc,עדיין לא הבנתי אם חוסר הבטחון

שלך, הוא ביחס ליכולת קריאת המחשבות של החבר, או שאת מתכוונת לחוסר בטחון תמידי, המאפיין את אישיותך.לגבי הקורס ששאלת,מה שאני עברתי, זה במסגרת לימודי לתואר. אבל כמעט בכל קורס למוכרנים,ואנשי שיווק, לומדים גם את החלק הזה עליו דיברתי.

למעלה