חוסר ביטחון

ziva3

New member
חוסר ביטחון

שלום לכולם ראשית רציתי לציין את הפורום הנהדר . מדי בוקר אני נכנסת לפורום ופשוט מתבוננת וקוראת את הנאמר בו. הפעם אני רוצה להיות שותפה יש לי ילדה בכיתה ה ילדה מקסימה חכמה וחמה . יש לה בעיה חברתית, לדוגמא אם יש מסיבת פיגמות אז אותה לא מזמינים או לחילופין אף פעם לא מתקשרות אליה חברות כדי להזמין אותה אלא היא מתקשרת ואז כמעט כולן אומרות לה שהן לא יכולות. הילדה שלי ילדה יפה חכמה אך מעט מחוסרת ביטחון עקב בעיות חברתיות שהיו לה בכיתות הנמוכות כיצד לדעתכם אני יכולה לעזור לילדה שלי ??

גרא.

New member
זיוה ../images/Emo51.gif,באשר לשאלתך, הבעייה

החברתית עליה את מדברת,קשורה כנראה במערכת היחסים החברתיים של בתך בכתה בפרט,ובאקלים החברתי הכתתי בכלל.כאן המקום של המחנכת להתערב,לתווך,לקרב ולשנות את המצב.הדרך המקובלת שהמורה יכולה לנקוטבה היא דרך שמוש בשאלון סוציומטרי (מיצב חברתי),היכול לזהות את מבנה היחסים החברתיים בכתה, ומהו מיקומה של בתך בהם..חומר על כך,היא המחנכהת תוכל למצוא בספרו של פרופ´ אבנר זיו "פסיכולוגיה חינוכית:,יש שם פרק שלם על השאלון,ובעיקר כיצד להתמודד עם התוצאות.כאן יכול לבוא לעזרת המחכנת,גם ספרו של פזי "ביחד ולחוד",בו מופעים תרגילים ומשחקי חברה יחודיים לשפור האקלים החברתי.. לא ארחיב מדי על כך,אבל המחנכת יכולה ליזום חברויות על בסיס השאלון,ולעזור דרך הפעילות הכתה לקרוב הלבבות.מכאן זיוה,בעצם רציתי לומר כי לך כאם קשה לתקן את הטעון תיקון,כי אין לך כלל שליטה ומגע עם הילדות האחרות..וחשוב לכן שיתוף הפעולה עם המחנכת.יחד,ייקל על בתך להתחבר ויתכן שהבדידות החברתית היחסית,בה היא חשה,שגרמה לחוסר הבטחון שלה, תשכך,ותעלם.

למעלה