חוסר ביטחון

חוסר ביטחון ../images/Emo4.gif

התחלתי לצאת לפני כשבועיים עם בחור מקסים שהכרתי דרך האינטרנט, הוא שונה מאוד מהדפוקים שיצא לי לצאת איתם, יותר בוגר ומתנהג אליי באמת יפה. הבעיה היא שהוא בנוסף ללימודים שלו, עובד במשמרות לילה מרבית הימים אז בקושי יוצא להיפגש. בהתחלה בהתחלה נפגשנו לפחות פעם ביומיים והנה פתאום נוצר מצב שניפגש <אני מקווה> רק ביום רביעי כשאשן אצלו, כי היינו אמורים להיפגש היום ותקעו לו ישיבה, ואתמול הוא למד ועבד בלילה, ובגלל המשמרות לילה הוא ישן כל היום ואני בכלל בלימודים. כל המצב הזה גורם לי להרגיש מאוד חסרת ביטחון, בגלל שאנחנו בהתחלה אין לי את הביטחון הזה שיש ביננו קשר חזק, אומנם אנחנו זוג וכל הזמן מעידים אחד לשני כמה אנחנו מתים אחד על השני ויש ביננו כימיה מדהימה, אבל אני מרגישה התרחקות, אולי זה בגלל העייפות אחרי המשמרות והעובדה שלא נפגשנו הרבה, והאמת שממקודם בשיחה איתו כשאמר לי שהוא מטורף עליי ומת לחבק אותי ולנשק אותי ללא הפסקה, זה הרגיע אותי... אבל המחשבות שאולי ירד לו ממני עדיין לא מפסיקות, החוסר ביטחון עדיין משפיע. לדבר איתו על זה אני לא רוצה, כי זה רק ילחיץ אותו והאמת שאני רוב הסיכויים סתם מכניסה אותי לסרטים,כי הוא בחור מאוד כנה ואם לא היה רוצה קשר היה אומר, ולא היה מציע שאני אשן אצלו ביום רביעי ולא היה אומר שהוא מטורף עליי... אבל עדיין... לא יודעת
מקווה שהבנתם בכלל משהו מההודעה שלי. איך מונעים חוסר ביטחון וההשפעה שלו על קשר זוגי ועל החיי יום יום שלנו

לירננה

New member
קודם כל

אני שמחה לשמוע על הבחור הזה
דבר שני, אתם רק שבועיים ביחד לפי מה שכתבת נראה שאת בשלב הרבה יותר מתקדם ממה שאני בדרך כלל אחרי רק שבועיים. ואני אפילו חושבת שעוד מותר אחרי שבועיים להיות בספקות מסויימים. לא לגבי טיבך שלך עצמך, אלא לגבי הקשר, ולגבי הבחור. קחי עוד זמן ככל שהקשר יתחזק אני מאמינה שיהיה טוב יותר, והאמון ביניכם יתחזק גם הוא בהצלחה מתוקה
ושימשיך בטוב ותזכרי שאת מקסימה וראויה לכל הטוב שאת רוצה בו ולאהבה שאת רוצה בה.

ניאו30

New member
מסכים איתך לירננה ../images/Emo45.gif

גם אצלי זה ככה כמו שאמרת לגבייך,ואני חושב שאולי חוסר בטחון יכול לנבוע גם אם הולכים בקצב שהוא לא מתאים לאיך שאנחנו רגילים או לאיך שאנחנו תופסים את התפתחות קשר מסוג כזה.

ניאו30

New member
משהו שחשבתי עליו לאחרונה בקשר לקשר

שאולי חוסר הבטחון קשור לעניין הרצון שלנו בשליטה גם על ה"אחר",על מהלך העניינים ביננו.אנחנו רוצים שיאהב אותנו,אנחנו רוצים שנראה טוב בעיניו או בעיניה,אבל....זה לא תלוי בנו! אז מדוע שלא נרפה מזה? זה דבר שאני מנסה אותו עכשיו,להרפות מהרצון להשפיע על הצד השני,וזה לא קל בכלל,אבל לדעתי זו הדרך...אחת הבעיות עם גישה כזו היא שזה גם יכול להתפרש כאדישות או כחוסר איכפתיות,וזה ממש לא זה,אבל אנשים כל כך רגילים לגישה השנייה ולכן זה אולי יכול להראות "מוזר" בעיניהם. מדוע זה קשור בעיניי-חוסר בטחון לרצון בשליטה?בגלל הרגשת הבטחון כשאנחנו יודעים "איפה הוא?" ו"מה הוא עושה עכשיו?" ו"עם מי הוא נמצא?" וכדומה,אבל כמו שהטבע הוא חסר ודאות ומשתנה כל הזמן,ככה גם אנחנו,וככה גם הקשרים שלנו-לכן,כמו בטבע עלינו לדעת לקבל את המוגבלויות שלנו,ובהם את חוסר היכולת לשלוט בגורלו של ה"אחר",מקסימום בגורלנו אנו. יותר מזה,שירי,אני אפילו הייתי הולך לכיוון קיצוני אחר,אבל אני לא בטוח שזה יכול להתאים לך כיום.זה קשור למה שכתבתי לא מזמן על מה שקראתי בהקשר הלימודי-כוונה פרדוקסלית.איך זה מתקשר לכאן?אולי הרצון העז בבטחון הוא זה שגורם לחוסר בטחון,ולכן אולי כדאי לרצות את חוסר הבטחון! כן,כן,יודע שזה נשמע מוזר,וכאמור גם לא חושב שיכול להתאים לכל אחד, אבל אפשר לעשות את זה אפילו בתור ניסוי-תחשבי בדמיון שלך מה יקרה אם חוסר הבטחון יתממש ויתגלה כאמיתי? ואני בכוונה לא אומר את המסקנות שאני הייתי מגיע אליהן בתרגיל כזה,כי זה פשוט משהו שצריך לבוא מתוכך. אז
עם הבחור

לומדת74

New member
מזל טוב, ניאו

על החתימה החדשה... אני חזרתי אתמול מויפסאנה. פעם שנייה שלי, אחרי ארבע שנים שבהן לא תרגלתי בכלל... בהתחלה התחרטתי שהלכתי, וסבלתי והתעניתי.. ובסוף היה שווה כל רגע. חוויה מומלצת - בחום רב. אחד משני הדברים שגיליתי שם הוא שיש לנו בפנים מאגר אינסופי של אהבה ללא תנאי, אבל אנחנו לא מודעים לזה ומחפשים אותה אצל אחרים שכמובן לא יכולים לתת לנו אותה. יש כל הזמן צורך באישור חיצוני - בוידוא שאנחנו בסדר לדעת שאר העולם ובמיוחד בני זוג - ופחד מכך שאם נהיה כמו שאנחנו, הם ייקחו את האהבה שלהם, כי אהבת בן זוג היא תלויה בדבר. אני חושבת שאחת השיטות העיקריות שאני מכירה לטיפול בסגנון של בני זוג שמכילים אחד את השני, היא אימאגו - לפי ספריו של הארוויל הנדריקס. דאם :) אני בד"כ בכלל לא מתעניינת בדברים האלו, ופתאום לאחרונה אני מחברת דברים שלמדתי בכל מני מקומות - במקרה, ונשמעת כמעט מומחית :)

ניאו30

New member
מה יהיה היום?...

גם אם זה אני מסכים מאוד
.הכל הרי מתקשר אחד לשני-הפחד שמוביל לרצון לשליטה שמוביל לחוסר בטחון שמחזיר לפחד...והדרך להתמיר את המעגל הזה-דרך האהבה,האהבה שלא תלויה בכלום,אלא בעצם קיומנו והוויתנו... תודה על המילים,ואני לא מכיר או שמעתי על אימאגו אבל אני אבדוק מה זה.

לומדת74

New member
הספר הכי מומלץ

ובין הספרים הטובים שקראתי הוא "לבסוף מוצאים אהבה" של הארוויל הנדריקס. זה ספר לזוגות וליחידים שמסביר את התהליכים שלנו כפרטים וכזוג, ואני יודעת שיש פסיכולוגים שעוקבים אחרי הדרך שהוא בוחן את הדברים ומלמדים כלים להכלה אחד של השני. אני זוכרת שממש התלהבתי מהספר בזמנו ואפילו קניתי אותו לאקס שלי :) אפילו שהיה מאוחר מדי במקרה שלנו, רק חשבתי שזה יסביר הרבה מהדברים שנראו כאילו לא היו בשליטתנו והיו למעשה עניין של הבנה...

למעלה