חוסר בויטמן b12

hezi_an

New member
חוסר בויטמן b12

יש לי חוסר בויטמין b12 הרופא המליץ לי לקחת כדור ששמים מתחת ללשון רציתי לדעת אם אפשר לצרוך את הויטמין הזה דרך אחרת חוץ מהכדור (הבנתי שיש במוצרי חלב אם אפשר לפרט באיזה וכמה) ורציתי לדעת אם כדאי לקחת את הכדור זה או שהכדור משולב בעוד רכיבים לא בריאים חוץ מהb12 תודה רבה

אין בעיה עם התוסף

וזאת הדרך הכי טובה וגם הכי קלה להשלים חוסר.

0 אור 0

New member
כל אחד וגישתו לנושא

תשובה 1 - יוצאת מהנחה שהמחסור בויטמין נובע רק מתזונה לקויה: אם אתה אוכל רק מוצרים טבעיים וחבל לך לקלקל עם תוסף, אזי באמת שווה להעמיק ולבדוק באיזה מוצרים יש את הויטמין - כל זאת רק בליווי של מטפל שמתמחה בתזונה, ובהסכמה של הרופא שהמצב אינו חמור. במידה שהחוסר מאד גדול, עדיף לקחת לתקופה קצרה את התוסף ובמקביל לעבור לתזונה שתמנע את החוסר אם ממילא תזונתך גרועה, אז כדאי להתחיל בשיפור התזונה ולא להתייחס רק לחסר הספציפי תשובה 2 - האם בכלל בדקת שהחוסר בויטמין נובע מבעיה תזונתית? חשוב לודא שאין מצב בריאותי שמונע את קליטת הויטמין.

hezi_an

New member
תשובה על 1 ו2

1) מה ההגדרה לתזונה לקויה - אני לא אוכל רק מוצרים טבעיים אבל משתדל לקחת כמה שפחות תרופות וכדורים. הרופא אמר שאני גבולי עדיין אין חוסר אבל כדאי לעלות את זה 2) איך אני יכול לבדוק אם החוסר הוא מבעיה תזונתית או שיש איזה מצב בריאותי שמונע את קליטת הויטמין?

ינוקא1

New member
צמחוני ? למשל. סיבה נפוצה למחסור.

דוגמה למצב בריאותי שמונע את קליטת הווימין - בעית מעיים , למשל. יכולה להתבטא בשלשולים וכו'.

hal767

New member
צמחונות אינה סיבה למחסור

מדוע חסר ויטמין B12 ל-40% מאוכלוסיית העולם המערבי הזוללת בכל מזון מהחי? צמחונות גרועה כן יכולה לגרום למחסור בויטמין. לצערי, מרבית הצמחונים אינם מקפידים על תזונה נכונה. צמחונות וטבעונות המתבצעים נכון הינם דרך יעילה לפתור את הבעיה ברוב המקרים. צריכת תוסף אינה דרך ריפוי. זהו טיפול סימפטומטי, אם כי נחוץ במקרים מסוימים. החשוב הוא להתעמק במקרה ולנסות לאתר את גורמי הבעיה ולפי המימצאים להתאים דרך טיפול.

hal767

New member
ישנן הרבה אפשרויות

צמחונות לא נכונה זאת תזונה שאינה מבוססת על מזון אורגני, אינה לוקחת בחשבון צירופי מזון, אינה כוללת בתוכה את כל מרכיבי המזון החיוניים וכן כוללת מזונות מזיקים. סיבכתי אותך? אשיב לך בהפוך. מצרף קישור לגישה הכללית לתזונה נכונה.

0 אור 0

New member
התשובה לשתי השאלות היא להתייעץ עם איש מקצוע

שמבין בתזונה - זה יכול להיות נטורופת, מטפל ברפואה סינית או מרפא טבעוני לפי גישתך התזונתית (אם אתה לא מתכונן לוותר על בשר אין טעם שתגיע למרפא טבעוני) המטפל יבדוק אותך, יאבחן וימליץ

tomerit

New member
תשובות

קודם כל למה לא לקחת את הויטמין לתקופה מסויימת? ברור שכדאי לאכול נכון ולצרוך מאכלים שמכילים את הויטמין אבל אם את נמצאת במצב של חוסר מומלץ כמו שאמר הרופא- להשלים אותו עם הכדורים ואחר כך להקפיד על תזונה. לקחת את הכדור זה לא לכל החיים. זה משהו כמו חודשיים שלושה וזה לרוב מספיק. דרך לדעת אם יש בעיה יותר רצינית היא לקחת את הכדור במשך שלושה חודשים לעשות הפסקה לחודש ואז לעשות בדיקת דם ולבדוק את הרמות. ומשהו קטן- חשוב מאד לקחת אותו בצורה של כדור מציצה ולא בבליעה. כשזה כדור מציצה זה נכנס למערכת דרך הרוק. כשזה כדור בבליעה זה צריך לעבור הרבה תהליכים בתוך מערכת העיכול וקיים חשש שהוא לא ייקלט בכלל. בהצלחה

למעלה