חוסר בויטמין K

חוסר בויטמין K

שלום,
הכלבה שלי בת 9 חודשים אכלה רעל עכברים 3 פעמים משך שבוע (שכן ניסה להרעיל, כמובן שטופל ע"י המשטרה)
פעם ראשונה שהיא אכלה גרמנו לה להקאה והיא הקיאה המון רעל. פעם שניה היא הקיאה רק מיצי קיבה(היא לא הספיקה לאכול הרבה כי היא הייתה תחת השגחה)
ופעם שלישית כבר לא לקחנו אותה להקיא כי לא חשבתי שהיא הספיקה לאכול, אולי רק לטעום והיא מטופלת. היא לוקחת כדור ויטמין פעם ביום למשך 15 יום ואז עוד 10 ימים יום כן יום לא. הוטרינר אמר לבוא לקחת עוד כדורים להאריך את הטיפול אחרי שפעם שלישית היא אכלה.

השאלה שלי זה אם זה נורמאלי שאין לה כ"כ תיאבון? והיא עם קצת פחות מרץ?

יש לציין שהיא עם פחות מרץ רק בשעות החמות.
אבל בכל מקרה היא לא אוכלת הרבה. יש לה אוכל כשר לפסח(בונזו גולד)
יומיים לוקח לה לסיים 150 גרם בקושי! והיא שוקלת 12 ק"ג.
ראיתי שהיא לא אוכלת חשבתי אולי זה לא טעים לה (כי היא אוכלת בדר"כ בנטו אבל עכשיו בגלל פסח החלפנו לה את האוכל) אז הבאתי לה אורז ועוף, את זה היא אוכלת אבל גם לא ממש בהתלהבות אדירה כמו לפני שהיא אכלה את הרעל.

האם זה הגיוני המצב שתיארתי ונובע מהרעל או שזה יכול להיות סיבה אחרת?

תודה!!

כמה מחשבות

ונתחיל במסקנה - לאור ההסטוריה הספק מספיק מטריד בשביל לקחת אותה לרופא.
לאחר הרעלת רעל עכברים, או חשש כפי שבמקרה זה קיים מומלץ או לעקוב בעקשנות אחרי תפקודי הקרישה (לא כל כך פרקטי) או לתת טיפול מניעתי של ויטמין K.
יתכן שהטיפול איננו מספיק, מסיבות שונות, ולכן כדאי לבדוק.
חולשה יכולה להתלוות להרעלה כזו, ללא כל ספק.
כאשר יש שכן כל כך עקשן, יש חשש גם להרעלות אחרות...
תהיו בריאים
אסף

תודה!! ושאלה

היא במעקב שלנו והיא מטופלת ע"י ויטמין K.
אבל אם ויטמין K לא עוזר איזה טיפול עושים?
אם הויטמין לא ישפיע הוט' אמר שניראה שהיא מדממת מהאף והפה.
ההרעלה העיקרית הייתה לפני שבוע.

בתשובה לשאלתך בהמשך לדבריו של אסף

מה המינון שאתם מקבלים ?
ויטמין 1K הוא הטיפול אבל המינון צריך להיות מתאים. אם המינון נמוך מידי אזי עדיין יכולה להיות בעיית קרישה. אם המינון גבוה בד"כ אין מה לדאוג. הבדיקה שאומרת אם הטיפול מספיק היא בדיקת קרישה לסוגיה .

הרעלת אנטיקואגלנטים מתבטאת בנטיה לדימומים. דימומים יכולים להיות חיצוניים ופנימיים. המצב הקלאסי הוא כמו שהוטרינר אמר לכם מהפה ומהאף אבל יש הרבה מצבים של דימומים פנימיים. אני ראיתי בשנה האחרונה מספר מקרים שונים עם דימומים לריאות לעיכול לשתן ואפילו דימום לתוך הריקמה של השרירים ברגל האחורית. הבעיה במצב כזה הוא שאתה לא רואה את הדימום בעין אלא צריך להסתמך על ממצאי בדיקת דם בדיקת קרישה צילומים ובדיקה פיזיקאלית
הרעל יכול להשאר בדם למשך חודש ימים לכן אני מקפיד לשמור על מינון מלא לחודש לפחות(ולא להוריד מינון לפני כן) וגם אז מספר ימים אחרי סיום הטיפול אני בודק שהקרישה עדיין תקינה.

כמו שאסף אמר אתם מאוד צריכים להזהר כי יש רעלים חזקים מסוכנים ומהירי פעולה ששכן עקבי ועקשן בהחלט עלול להשתמש בהם לכן המלצתי היא תמיד ללכת ברצועה קצרה בהשגחה רבה ולהתרחק בטיולים מאיזור הבית. לא להשאיר את הכלבה לבדה בחצר.

תודה על התשובה!!

המינון הוא כדור ליום. זה מין כדור בורדו קטן.
כיוון שהגענו בהתחלה תוך 10 דקות מרגע האכילה אז זה המינון שקיבלנו. טיפול ל25 יום.
אבל כרגע אנחנו נלך לקחת עוד כדורים.
כמובן שביום ההרעלה היא קיבלה 2 זריקות ויטמין K.
נניח ואין קרישה טובה בדם מה ניתן לעשות? רק להגביר את המינון?

מה לעשות

כדור לא אומר לנו כלום - ישנם כדורים במינונים שונים, ואני מעריך שהרופא יודע מה המינון הדרוש.
במידה ובכל זאת יש דימום, חשוב ראשית לעצור אותו, וניתן לעזור הן עם מנת דם או מנת פלסמה שגם נותנת את פקטורי הקרישה ויכולה להציל חיים במקרים רבים

אם היה דימום פנימי

היא הייתה מתה תוך כמה שעות. לא?
בינתיים היא ניראית בסדר.
האמת שהשקית שהוט' הביא את הכדורים נהייתה קצת צהובה מפנים(שקית שקופה). כניראה מהאבקה או משהו כי הם לא היו במקרר כמה שעות
זה פוגע באיכות הכדורים?

תלוי

תלוי בעוצמת הדימום.
מה שכן, בינתיים עברו יותר מ- 24 שעות. רוב השאלות שלך נכון יותר לשאול את הרופא המטפל, וההמלצה המרכזית היתה לקחת את הכלבה לביקורת.
אם היא עדיין חלשה מהרגיל, אני חושב שהגיע הזמן לעשות את זה

למעלה