חוסר בברזל

sweet as sugar

New member
חוסר בברזל

ערב טוב, בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה מצאו לי חוסר די גדול בברזל (אני צמחונית) הייתי שמחה לקבל עצות לדברים שאפשר לאכול או אולי תרופה הומאופתית/טבעית שניתן לקחת במקום הכדורים הרגיךים שעושים תופעות לוואי כגון עצירות וכו"ב. המון תודה!!

שלום מתוקה ../images/Emo24.gif

לגבי תוספות הומאופטיות שונות, ע"פ מיטב ידיעתי, תרופות טבעיות לטי]ול בבעית הברזל מכילות ברזל, וכשיש מחסור גדול בברזל פרט לשינו תזונתי שיש לו מקום, יש צורך בתקופת מה של השלמת החסרים. אני לא יודעת איזו תוספת ברזל קיבלת, אבל ברירת המחדל של הרופאים בד"כ היא תוספת ברזל שהם מכירים. בחודשים האחרונים רווחו בשוק תוספי ברזל שכמעט וחסרי תופעות לוואי, הם גם נמכרים בבתי המרקחת של קופות החולים השונות, וגם אם הרופא שרשם לך את הכדורים לא המליץ עליהם, עם מרשם סטנדרטי את גם יכולה לקבל כדורי ברזל אילו ע"פ בקשה מהרוקחת - ולמיטב ידיעתי אין הבדל במחיר ואין גם צורך במרשם. לגבי תזונה, יש מוצרים שידועים כעשירים יחסית בברזל: טחינה מלאה (לא זו המוכנה הנמכרת בקופסאות, אלא טחינה גולמית שיש להכין בבית), שקדים וכו'. על מנת להציע לך תפריט יש צורך להכיר יותר את העדפותיך במזונות וסדר היום שלך. ועוד משהו, לצמחונים לא צריכה להיות בעיה להשלים את החסר להם מבחינת ברזל בעזרת תזונה נכונה, לגבי בי 12 העניין קצת שונה.... אבל אני חייבת להוסיף פה הערה לכל הקוראים והמשתתפים, רצוי לדעת שברמה העקרונית כל תוספי המזון והויטמינים של החברות הידועות שווי ערך בערכם, ורצוי לרכוש את התוספת הנוחה ולעיתים גם הזולה יותר לכם לרכישה, בצורה מדעית אין עדיפות למוצרי חברה אחת על אחרות, וההבדל נעוץ בטיב הפרסום שלהם ובסוכני השיווק (התועמלנים). מקווה שסייעתי במקצת, אשמח להרחיב בנקודות נוספות אם תרציץ

מאיר72

New member
חוסר בברזל או ב B12

את הראשון ניתן לתקן ע"י תזונה. הקצובה היומית של ברזל לאדם בוגר היא 36 מ"ג - 200 גרם סויה תפתור לך את הבעיה הזאת. בקשר ל B12 אז רק תוספי מזון,כדורים או זריקות, כיוון שבשאר המזונות מלבד (בשר/עוף דגים וכו') הכמות בטלה ב 60. רפואה שלמה

מאיר72

New member
פורמולות סיניות - מוטימוט

אולי מוטימוט ידע אולי יש פורמולה פטנט סינית למקרים כאלו

אדומה2

New member
Green Magma

יש מוצר (ואני לא מקבלת עליו אחוזים) שנקרא גרין מגמה. הוא עשיר בכלורופיל, שזה כמו הדם של הצמחים. הוא יכול לעזור במקרים של ברזל נמוך. מצורף סיכום הרצאה שנכחתי בה מאת משה הלר, האיש שהביא את בשורת הגרין מגמה לארץ הקודש. לא עריכה מבריקה, אבל יש בה מידע על המוצר. תהנו, יעל

אדומה2

New member
Green Magma

יש מוצר (ואני לא מקבלת עליו אחוזים) שנקרא גרין מגמה. הוא עשיר בכלורופיל, שזה כמו הדם של הצמחים. הוא יכול לעזור במקרים של ברזל נמוך. מצורף סיכום הרצאה שנכחתי בה מאת משה הלר, האיש שהביא את בשורת הגרין מגמה לארץ הקודש. לא עריכה מבריקה, אבל יש בה מידע על המוצר. וכמובן- זהירות בשימוש, ואם יש תופעות לוואי להפסיק מיד את השימוש. תהנו, יעל

freearth10

New member
חבל שאת לא ../images/Emo8.gif-

כי אפילו אותי הצלחת לשכנע לפחות לנסות.
מאיה

טבליות ברזל - לא לקחת עם תה!

ולא משנה איזה טבליות, או איזה תה. לא זוכר למה, תה גורם לכך שהגוף לא סופח את הברזל. ויטמין C, לעומת זאת, עוזר מאוד לקליטת הברזל. לסיכום: שעה לפני ואחרי נטילת תוספי ברזל, לא לשתות תה! כן כדאי ויטמין C.

מוטימוט

New member
צמחים לחוסר ברזל

שלום רב כמו כן האם יש סימפטומים נוספים כגון חולשה, עייפות, סחרחורת, ראחה מטושטשת, כאב ראש, דימום ווסתי מועט. האם העצירות והצרבת הם כתוצאה מהתוספים שקבלת מהרופא או שנדמה לך שזה מהם? אם השבת בחיוב על רוב השאלות את יכולה להשתמש בצמחים סיניים ודיקור בבעיתך. פני למטפל ובהצלחה בברכה מוטי צ'חנובר

למעלה