חוסר בבגרות בגלל בית הספר

tylor24

New member
חוסר בבגרות בגלל בית הספר

שלום, יש לי תסמונת אספרגר, כשעליתי לתיכון שמו אותי בכיתה מיוחדת, אם תלמידים עם בעיות, ולא אפשרו לנו ללמוד לבגרויות ולעשותם, וגם לא פסיכומטרי, אפילו כשהיו לי ציונים של 100 בסוף השנה כמעט כל שנה כמעט בכל המקצועות [למעט חינוך גופני] בסוף השנה, עכשיו אני רוצה ללמוד הנדסת מכונות בשמי שמעון אך איני מסוגל בגלל תנאי הקבלה הכוללים בפיכומטרי, 5 יחידות במתמטיקה ו5 יחידות בפיסיקה, ואין לי כסף להשלים אותם בגלל שאין לי עבודה בגלל פציעה. לא אכפת לי ללמוד בשביל להשיג את מה שחסר לי, אבל אני מרגיש שנגרם לי אבל בגלל בית הספר שלא נתן לי את האפשרות לבגרות מלאה ו5 יחידות מתמטיקה ומגמה שאני בוחר ועכשיו אני לא יודע מה לעשות, אני אשמח לעצות. תודה

TikvaBonneh

New member
הבהרות

האם אתה מוכר כנכה ע"י ביטוח לאומי? אם יש לך הכרה, אז אתה זכאי למימון לימודים, וכך תיפתר הבעיה הכספית.

yuliyuli1

New member
אני ויתרתי על לימודים בטכניון בגלל שבתיכון לא

נתנו לי לעשות מספיק נקודות ריאליות (למרות שזה התחום החזק שלי).
כדי להתקבל הייתי צריכה לעשות מכינה ולא עשיתי כי התעצלתי, ובדיעבד זו היתה טעות גדולה.

בעלי השקיע שנה בלעשות מכינה והיום (ובעצם כל שנות העבודה שלנו) מרוויח כפול ממני.
אם יש לך אפשרות, אני מציעה לעשות מכינה וללכת ללמוד בטכניון או אוניברסיטה כלשהי, מה שייתן לך נקודת פתיחה טובה יותר בשוק העבודה.

dina199

New member
יש מכינות במוסדות להשכלה גבוהה.

אני יודעת שחבר של בן שלי שלא עשה בגרות מלאה , עושה השלמות במכינה וזה ייחשב במקום תעודת בגרות.
לכל המוסדות יש אתרי אינטרנט, ואפר לברר שם על המכינות האלה (אני מניחה שגם לך יותר קל דרך אינטרנט מאשר בפניה ישירה אליהם)

למעלה