חוסר אמון

bugg

New member
חוסר אמון

לאחרונה הגעתי לאיזושהי "תובנה" לגבי עצמי. "תובנה" ולא תובנה כי אני מרגיש לא פחות תקוע ממה שהייתי לפני שזכיתי ב"תובנה" הזו. הבנתי שמה שמונע ממני להתקדם לאן שהייתי רוצה זה חוסר אמון בעצמי. אי היכולת באמת לסמוך ולהאמין בעצמי ולהשתמש בזה כ"גב" או כ"דלק" בשביל להתקדם. כמובן שמי שמונע ממני להתקדם זה אני ולא ה"יישות" האנונימית הזו שנקראת "חוסר אמון בעצמי" - אני מודע לזה שזה באשמתי. אך עם זאת אני עדיין מרגיש שאני מחפש את האמון הזה במקור חיצוני - שאולי ממנו אצמיח אמון בעצמי. מה אתם אומרים ? מה דעתכם בנושא ? אני לא מחפש פתרונות קסם. אבל כל מילה תתקבל בברכה - הזדהות, דעה, עצה, תובנה - אולי אצליח להפיק מזה משהו.

hilabarak

New member
התופעה הזאת מאוד מוכרת והיא

נובעת לרוב מהתייחסות דו מימדית לנושא רב מימדי, אני אנסה להסביר. כשאדם רואה את הביטחון העצמי כ"מתג" שדולק או כבוי, אז בהכרח הוא יראה את כל הדברים שהוא היה רוצה לעשות ואיננו מסוגל ולכן יגיע למסקנה כאילו אין לו אמונה בעצמו. אבל אם תהפוך את האמונה בעצמך או הביטחון העצמי לדיון רב מימדי, אז תוכל לשאול "רגע במה בדיוק אני תקוע ? הרי שלחתי שאלה לפורום, סימן שאני מאמין ביכולת שלי להבין. אולי אינני מתחיל עם בחורות כי אני מאמין שאני אינני יפה מספיק ? אולי אני מעדיף לא להירשם ללימודים כי אני חושב שאינני חכם מספיק ? ....." ככל שתפריד את ה"אמונה בעצמך" לתתי נושאים, אז אפשר יהיה להתקדם. מה אתה מסוגל לעשות ללא הינד עף עף ומה קשה לך לעשות. ואז מנסים ללמוד להתגבר על הבעיות במקום להגדיר כישלון טוטלי.

bugg

New member
תודה. אם אני מבין, אתה אומר

שהמושג "אמונה בעצמי" כל כך מעורפל, כללי, שאין לו נגיעה במציאות - שהוא כל כך כללי ו"גבוה" שבגלל שהוא כל כך מרוחק מהמציאות אני לא מצליח להפיק משהו מציאותי, קונקרטי ממנו ? אוקי. ומה כאשר אגיע ל"תתי נושאים" ? מה אז ?

hilabarak

New member
שמע אני חייב להחמיא לך על תפיסה

מהירה מאוד, בדרך כלל לוקח לוקח לי הרבה זמן להסביר לאנשים את הנושא הזה. כשתגיע לתתי נושאים תוכל לבחור במה לטפל ואיך ומתי. בוא נהפוך אותך מאדם ל"מפעל לייצור רגשות חיוביים". נניח בשביל קלות הדיון שמטרתנו העיקרית היא להרגיש טוב עם עצמנו. אנחנו עושים זאת זאת על ידי מימוש עצמי וקשרי אנוש (זוגיות והורות או סתם חברים) וכולי. אתה גילית תקלה בתפוקה של המפעל. הוא לא מייצר הרגשה טובה כלפיי החיים כפי שהיית רוצה. ואז טענת שיש בעייה במחלקת הביטחון העצמי. אני טענתי שבעצם אין מחלקה כזו, אלא יש מחלקת מימוש עצמי ומחלקת אהבה לזולת ומחלקת זוגיות ומחלקת הורות ומחלקת תיקשורת עם הזולת ו....... עכשיו תגיד לי איזו מחלקה לא פועלת. מחלקת הזוגיות ? מחלקת המימוש העצמי ? משם צריך כבר לסווג. האם העובד במחלקת הזוגיות שאחראי על להתחיל עם בחורות לא יודע לעבוד או שמא העובד שאחראי על יכולת לפתח אינטימיות עם בחורה לא יודע לעבוד. אחרי זה צריך לגלות האם יש דפוסים קבועים, האם כל העובדים במפעל שאחראים על אינטמיות לא יודעים לעבוד או שזה בתחום המימוש יודע לעבוד וזה בתחום הזוגיות לא יודע לעבוד. אחרי שעשית מיפוי של כל המחלקות וכל העובדים בתוך המחלקות ניגשים לעבודה. לוקחים מטלות ונותנים לעובדים. נניח שיש לנו בעייה באינטימיות עם בחורות, אז צריך להתחיל להיות יותר פתוח איתן. אז בונים מטלה שאומרת השבוע תספר משהו על עצמך, נניח על פחד שלך ונראה לאן נגיע. אולי יהיה לך יותר קל ממה שחשבת או שיהיה לך קשה יותר ממה שחשבת. אצל אדם אחר אולי צריך להגיד, תשמע אתה כל הזמן מספר על הבעיות שלך. תנסה השבוע לדבר על פוליטיקה. בקיצור התהליך הוא מיפוי מדוייק ופרטני (לא סיסמאות). אחרי זה מטלות פרטניות לכל "עובד" שבמפעל שמגלים שהוא לא יודע כל כך את עבודת - התנסות. ככה מצד אחד לא עושים שינוי דרמטי מידי. מצד שני מניעים תהליכים קטנים שמניעים תהליכים גדולים.

andav

New member
למען ההגינות רצוי שאני אומר

שאני זה לא זה שפתח את האשכול, אלא מישהו אחר. בכל מיקרה, תודה רבה

hilabarak

New member
כן עכשיו שמתי לב, אבל ההצעה תקפה

לכל מי שקורא, לא רק לזה שהעלה את השאלה המקורית.

bugg

New member
תודה רבה על התגובה

את העקרון הבנתי, אני חושב. אבל נורא קשה לי לעשות את הניתוח הזה על עצמי, עם עצמי. זה כאילו מישהו סוגר את המפעל ברגע שאני מתקרב..

hilabarak

New member
בשביל זה רוב האנשים הולכים לייעוץ

חיצוני. משום מה לאנשים קשה לנתח את עצמם. מעולם לא הבנתי זאת, אבל אני יכול לאשר מהניסיון שזאת עובדה, אז כנראה שאני החריג.

sleeper1111

New member
למה לנתח?

נשמע כואב...סכינים, שטויות. אני הייתי מקשיב לעצמי. הייתי יותר מקשיב למה שאני רוצה. אמרת שאתה רוצה אמון בעצמך לצורך התקדמות... לאן ? אתה יודע לאיפה אתה רוצה להתקדם ? כשתדע לאיפה, אז תדע אלו אמונות אתה צריך מעצמך. למשל...אתה רוצה להיות צייר, אז אתה צריך אמון שיש לך חוש אומנותי. שיש לך יצירתיות. ונניח שאין לך אמונות כאלה על עצמך ? איך בכלל נוצרת לך אמונה ? הנה קטע ממשהו שכתבתי פעם "אמונה לגבי עצמינו אנחנו בונים על סמך ה"מציאות" שאנחנו מתנהגים בה. כלומר אם אנחנו מתנהגים בצורה רצינית לכל דבר בחיים. אנחנו נגדיר כי אנחנו "רציניים". לרוב איננו מגדירים את עצמינו רציניים ורק אז מתחילים להתנהג בצורה רצינית. כלומר קודם קיימת הפעולה במציאות ורק אז אנחנו מגדירים את האמונה שלנו. רק כאשר ראינו בעיניים שלנו חיה שנראית כמו חמור ונוצר לנו הזיכרון שלה,רק אז הגדרנו אותה כ"חמור". זה אומר שבדר"כ אנשים קודם מתנהגים כחמורים ורק אז מגדירים את עצמם או אחרים אותם כ"חמורים". " אתה יכול לחכות לאחרים שיגדירו אותך, אתה יכול לחכות למעשים שתעשה ואולי תחליט להגדיר את עצמך. השאלה אם זה יביא אותך אל המטרה שלך ? אתה יכול גם קודם להגדיר מה אתה רוצה. להתנהג לפי האמונה שאתה רוצה. כלומר ליצור מעשים, ואז תגדיר את עצמך. בסופו של דבר, אמונה בעצמך נובעת מאמונה שיצרת לעצמך. גם כשאחרים אמרו לך משהו מסוים, אתה מחליט לקחת את האמונה שלהם לעצמך. מה שאני אומר פה...הכל זה החלטה שלך...

ניתוח המקרה שלך ויש פיתרון!

נשמע כאילו יש לך כיוון אבל יש גם קול אחר שמדכא את הכוח לעשות. תבדוק אם באוזניך לא מצלצלים משפטי דיכוי ודיכאון, אולי מההורים או דודים או אחים או אנשים אחרים... ההשערה שלי מתבססת על כמה אלמנטים במכתבך כמו "זה באשמתי". מי אמר לך שאתה בכלל אשם? אני מבין 1. שיש לך רצון לעשייה והצלחה 2. יש לך קושי לביצוע בפועל 3. יש לך קושי לזהות את מקור הקושי ... 4. התוצאה היא תסכול. למדתי אצל אסתי פישר מהמרכז לאינטליגנציה אינטואיטיבית (אכתוב לך למטה את האתר) ואני יכול להעיד שלפני הקורס היו לי קטעים כאלה. אם ההשערה שלי נכונה בחלקה, ואם תרצה טריק קטן לכבוש את הקולות המדכאים וגורמים לסוג של "אימפוטנציה" - כתוב אלי ואשמח לחלוק אתך טכניקה שלמדתי. האתר - www.my-intuition.com

למעלה