חוסר איזון הורמונאלי?

חוסר איזון הורמונאלי?

שלום,

מזה כחמישה חודשים נוטלת Viepax לחרדה 75 מ"ג ליום XR (למעשה הפסקתי לפני כשבוע וחצי).
בהתחלה היו תופעות לוואי ידועות של צרבת, חלפו. לאחר תקופה (כחודש מהנטילה) החלה תקופה של צרבות, עייפות, בחילות, סחרחורות, חוסר תיאבון, רגישות רבה לריחות, כאבי ראש, תחושת נימול או סוג של הבזקים כאלו בכל הגוף.

בהתחלה ייחסתי, בחודשיים הראשונים, להריון כי ניסינו להרות. אך בכל פעם לא היה הריון והמחזור החודשי הופיע, כל פעם עם סטייה של כמה ימים לפה או לפה. לעיתים כבד עם תופעות כמו כאבי בטן חזקים ולעיתים קל מאוד אך לא משהו ממוצע.

בד ובד הניסיונות להרות בכל התקופה הזו לא צלחו, למרות שביצעתי מעקב ביוץ וראיתי ביוץ בסטיקים ביתיים.

אחרי חודשיים שלושה לערך התחלתי להבין שהמצב הרפואי פשוט לא תקין, טרם קישרתי לתרופה. קיבלתי תרופה לצרבות אבל מעבר לספירת דם וביוכימיה לא קיבלתי כלום.
קולגה העלתה השערה של חוסר איזון הורמונאלי. חזרתי שוב לרופא לפני כחודש וביקשתי פרופיל הורמונאלי. עשיתי את הבדיקה אתמול, יום 6 לאחר קבלת הווסת (המליץ לי על יום 2 אך היה חג).

התוצאות הבאות:

Estradiol (E2)
290

FSH
7.5

LH - Luteinizing Hormone
2.1

Progesterone
1.7

Prolactin
56

קלציום- 9.4 (יש לציין שלפני כחודש היה 10.4, הגבול לפי טווח הייחוס, וכזכור הפסקתי את התרופה לפני כשבוע וחצי)

האם הפרולקטין והפרוגסטרון תקינים לשלב זה של המחזור?

יש לציין שאני מרגישה באופן כללי יותר טוב, יש עדיין קצת צרבות אבל העייפות המאוד גדולה נעלמה. בחילות נעלמו, פחות רגישות לריחות וגם תיאבון חזר אך ניתן לייחס זאת גם לכך שאני מצוננת והאף לא עובד

אשמח לדיעה

ייתכן וזה היה חלק מהתמונה הכוללת?

במשך תקופה הטריד אותי הרבה יותר מאשר חוסר היכולת להרות המצב הרפואי- בחילות, צרבות (נוראיות), סחרחורות, חסור תיאבון, רגישות לריחות ותחושות חשמול בכל הגוף.
מזה כשבועיים בלי הוואיפקס וכל הדברים הללו כמעט נעלמו!! סתם תהיתי אם הוואיפקס כפסיכוטרופיים אחרים גרם אולי לעלייה בהורמון כמו פרולקטין או אולי PTH וכו'.
בינתיים הגיעו תוצאות PTH- תקין, אח"כ כשהדפסתי את התוצאות של הבדיקות הנ"ל אז ראיתי את ערכי הייחוס של המעבדה- הכל, בעצם, בטווח הנורמה. אז כנראה שלא אדע מה גרם למה שחוויתי וטוב שנעלם (טפו טפו טפו).

שאלה כללית- האם הערכים הנ"ל נראו לקראת ביוץ?

עדכון נוסף עם שאלה

ההרגשה הכללית משתפרת מאז הפסקת וואיפקס (כבר כשבועיים בערך)- נשארו מעט צרבות וכאבי ראש, נעלם חוסר תיאבון, בחילות והרגשת חשמול בגוף.
אך- היום שמתי לב להפרשה לבנה חלבית משני השדיים- בלחיצה על הפטמה. הפסקתי להניק לפני חצי שנה.

פרולקטין היה נראה תקין אני חושבת, אז זה מצריך בדיקה נוספת?

הפרשה חלבית בלחיצה על השד

יכולה להמשיך חודשים רבים לאחר הפסקת ההנקה. זה לא אומר שום דבר. והראיה, הפרולקטין תקין

למעלה