חוסר אונים

nihilharpier

New member
חוסר אונים

אני מחפשת תמיכה בעולם וירטואלי בידיעה שתמיכה כזו לא תספק אותי אבל הגעתי כבר לשפל, מנסה לגרד את עצמי מהאדמה בדרכים פתטיות, אז עוד אחת לא תזיק: אז בבקשה, תעזרו לי.

nihilharpier

New member
מפרטת :\

התחתנתי בגיל 18 כדי לברוח מקרקע הקיום שלי, עכשיו אני בת 22 עם ילד בן שנתיים וחצי ומרגישה פספוס כל רגש שבעבר קשר אותי לבעלי, עכשיו מחליא אותי. כל פעם שאני מחליטה לעשות את הצעד ולהתגרש אני מוצפת ברחמים כלפי בעלי, כלפי הילד וכלפי המשפחה, מוצפת בפחדים החרדות וההזיות חזרו רק בצורה אחרת שאינה מוכרת לי, מתחילה לחשוב שאולי אני ממציאה אותן כדי להיות מיוחדת במשהו אבל מבינה מהר שגם בזה אני לא יכולה להיות מיוחדת, שאני בנאלית. אין כשרון מיוחד, אין יופי מיוחד או חכמה שתוביל להתגשמות עצמית...ואם רק אמשיך אני אהפוך את הסיפור למשעמם ומטופש יותר. כועסת על עצמי שאני מתבכיינת על שטויות כאלה בעוד שיש בעיות אמיתיות וכואבות אי-שם שמחכות לפתרון ע"י אנשים בנאלים, כמוני...

לא ציינת באילו תחומים ניסית

למצוא הגשמה עצמית. את לא נשמעת כלל בנאלית אלא מאוכזבת מאיזה חוסר הגשמה של ציפיות שזה שהם נמצאות מעידות על תפיסה מאוד לא בנאלית של החיים. אבל איני מבין מדוע הגעת למסקנה שאינך יכולה להגיע למימוש עצמי. נשמע שבמצב בו את נמצאת אינך רואה כל אור. עלייך לצאת ממצב זה (שנשמע לי גם כרוך בפיזיולוגיה) ולהתחזק ע"י תהליך שמוביל להגשמה עצמית.

nihilharpier

New member
לעולם לא אגיע למימוש עצמי

מאחר ואני בנאלית, מאחר ואני כבולה בתוך מערכת יחסים חולנית ופרימיטיבית אשר רק מחמירה את הפראנויות ואת הבורות שלי מאחר ואני לא חופשיה לעשות כל דבר ומאחר ואני חיה בבועה מאז שאני זוכרת את עצמי. אני יודעת שגם אם אתגרש אני אסבול, לעולם לא אשיג עשירית ממה שאני רוצה, אז פשוט לא שווה.

השיפוט שלך על עצמך הוא חלק ממצבך העכשווי

הרגשת חוסר ערך וחוסר עתיד היא חלק מהמצב שלך ולא מעין שיפוט אובייקטיבי על המצב. ברגע שתצאי מהמצב גם ההערכה העצמית שלך תשתנה לגמרי. המחשבה שכושר הערכתך את עצמך נשארת בעינה באופן בלתי תלוי במצבך אינה נכונה. לדעתי את צריכה לטפל בעצמך. קל להגיד אבל נראה לי שעלייך להתעלם מהשיפוטי השלילי ולאסוף את עצמך לנגיע לטיפול. איל

nihilharpier

New member
אז זהו אני מבינה

מביעים התעניינות ותשומת-לב ואחרי שהבן אדם נשאב לתוך זה אתם מפסיקים להתייחס, עוברים להבא בתור עם סיפור יותר מעניין או יותר קשה. ביום שכתבתי לראשונה בפורום הזה הייתי קרובה לחתוך וורידים, רק הבן שלי חזר הביתה עם הסבתא ולא הספקתי כנראה. החלטתי, החלטה מטופשת, וכתבתי בפורום הזה...רק המענה עזר לי ועכשיו גם זה נעלם. ואחרי ההתפרצות הזו אני מאמינה שלא אהיה פופולרית במיוחד וכמו שבחיים האמיתיים אנשים פוחדים להתקרב אליי ולהיות חברים שלי, כך יהיה גם כאן.

עזרה

אני לא חושב שאת יכולה לקבל פה עזרה. המוטיבציה שלי לפחות היא לנסות לעודד אנשים ללכת לטיפול. התקשורת בטקסט היא עלובה ביותר. כמו כן החברות כאן לא משהו.זה אינו יכול להיות תחליף לחברות וקבלת תשומת לב מחבר. מה שיש זה רצון טוב והרבה. אני מקווה שלא נפגעת. הכוונות כאן טובות אבל לדעתי אינן יכולות להחליף את מה שאת זקוקה לו בחייך.

גרא.

New member
nihilharpier,התחושה שלי היא שאת כבר רק בגיל

22,משדרת בדברייך,תחושות חזקות של שחיקה.שמשמעותה,תסכול מהפער שנוצר בין הציפיות לבין מימושן. בדרך כלל זה לוקח שנים,של התמודדות עם קשיי היום יום,תוך כדי תסכולים חוזרים ומצטברים במהלך השנים. את התחתנת בגיל 18,בכדי לברוח מקרקע הקיום שלך,יש לך כרגע ילד בן שנתיים,ואת חשה פספוס במערכת היחסים שלך עם בעלך.דומה שאת מהר מדי מנסה לזרוק ולהפטר מכל מה שהביא אותך עד הלום,וממצבך הנוכחי בלא שניסית אפילו לעשות משהוא בכדי לשדרג,לשנות את התחושות הקשות שתארת שמציפות אותך.את חייבת להבין שהן,התחושות האלה,לא יעלמו במידה והמשפחה שלך תתפרק.להפך,תחושי הרבה יותר מתוסכלת וחסרת אונים.ברוב המקרים,מערכת יחסים כזו בין שני בני זוג,חייבת לכוון אותם לכיוון של טיפול משפחתי/זוגי.בתנאי שיש באיזה שהוא מקום שריד של האהבה הדדית.טיפול כזה,יכול גם לחשוף לאו דווקא את הבעיות האמיתיות המצפות לפתרון,אלא את הכוחות והמשאבים החיוביים שיש לך/בך שאינך מודעת להם לפי שעה.גיל 22,הוא מוקדם מדי בכדי להרים ידיים,לזרום בכורח המציאות לשום כיוון ,בתחושות של חוסר יכולת,חוסר אונים.אם לא תעשי משהוא עם התחושות שלך,לכיוון של שינוי,והעצמה אישית,באמת לא יקרה כלום,ואז תשקעי בים של רחמים לא רק על בעלך ובנך,אלא בעיקר כלפי עצמך.כך תממשי את את התחושה שאת בנאליתחסרת כישרון,או לא מסוגלת להגיע להגשמה עצמית.וזה,על סמך העיקרון של נבואה המגשימה את עצמה.

nihilharpier

New member
יכול להיות

כל מה שרשמת אמת. אין לי רצון לתקן את הזוגיות שלי. מעולם לא הייתה אהבה, רק תחושת בטחון שעכשיו נעלמה כי הוא נהייה אובססיבי וכי אני מרגישה שהוא לא ברמה שלי. ונכון שזה סותר את הערכתי על עצמי כבנאלית, יש בי התנשאות והערצה עצמית... אני לא יכולה להתבטא בצורה נכונה, אני כבר לא יודעת מה אני רוצה מעצמי. הבכיינות הסתמית הזו נמאסה עליי ומגעילה אותי.

למעלה