חוסין מק-מהון

Sephiroth2

New member
חוסין מק-מהון

מישהו יכול להגיד לי את מניעי שריף חוסין להתכתבות ומניעי הסכם סייקס-פיקו

מניעי חוסיין:

ליצור אימפריה ערבית גדולה בכל אזור המזה"ת...אימפריה שהוא ישלוט עליה,וזאת בעצם הייתה שאיפתו התמידית. הבריטים ראו בו כנציג החזק ביותר בחצי האי ערב,ולכן פנו דווקא אליו. מניעי סייקס-פיקו(צרפת):להמשיך ולפתח את השטח שלה במזה"ת,והחזק שם את תרבותה וקשריה הכלכליים. (בריטניה):שליטה באזור הים התיכון,כדי שהע´ותמנים לא ישלטו באזור,מפני שזהו אזור קרוב לתעלת סואץ-אזור חשוב הנמצא בשילטון בריטי,ולכן המניע הבריטי היה להגן עליו.

ויקי16

New member
הממ עדיין לא עברתי על זה..אז אולי

אני מבלבלת... שריף חוסיין הרי היה מנהיג מכה, ורצה לשלוט באיזור כולו. הוא רצה להקים ממלכה ערבית אצמעית, בהנהגתו. ולכן מה היה לו להפסיד בהחלפת האיגרות? בריטניה הציעה אצמעות לאיזור בו שלט, ושהוא יהיה השליט. והוא כמובן "נדלק" על הרעיון (אל תבהלו אני לא אכתוב ככה בבגרות...). מניעי סייקס פיקו... אני לא ממש זוכרת, אבל כל אחת והאינטרסים שלה...צרפת רצתה לפתח את כלכלתה ואת תרבותה באיזור סוריה ולבנון (מה שנקרא בימינו הלבנט). בריטניה רצתה להתחמק מהבטחותיה בהסכמי מקמהון, וכמובן כמו תמיד להגן על תעלת סואץ. מוזמנים לתקן ולהוסיף

gilad44

New member
תוספת למקמהון

המנעים הם לא רק מה שציינת אלא גם: חוסין נשלח ל15 שנה בגלות על ידי הסולטן העותמני בגלל שאיפתו ליותר עצמאות, הוא הוחזר מהגלות בעקבות מהפכת התורכים הצעירים והתקוות שלהם כי הוא יסכים אם שילטונם אך הוא התנגד לשלטונם הריכוזי והנוקשה ולכן שלח את בנו עבדאלה לנציגים הבריטים ב1914 עוד בטרם מלמת העולם הראשונה בשביל לנסות ולהשיג את תמיכתם אך באותה עת הבריטיים היו מיודדים עם העותמנים ולכן סירבו לו כשפרצה המלחמה הבריטים פנו עליו

מכתבי מק מהון והסכם סייקס פיקו

מכתבי מקמהון היו הבטחה בריטית ב- 1915 לחוסין שריף מכה להקמת אימפריה ערבית גדולה תמורת מרד ערבי נגד האימפריה העותמנית.לאחר גליפולי היו הבריטים בבעיה גדולה במזרח התיכון והם רצו לגייס כל עזרה אפשרית.בקשר להבטחת הבריטים התעוררה אח"כ מחלוקת האם א"י נמצאת בתחומי הבטחה הבריטית או לא.הבריטים טוענים לשא והערבים טוענים שכן .בעיניהם הצהרת בלפור היתה הפרת מכתבי מקמהון. הסכם סיקס-פיקו 1916 היה בין נציגי משרדי החוץ של בריטניה וצרפת,ההסכם חילק את האימפריה העותמנית,שעתידה היתה לקרוס, בין שתי המעצמות.המטרה היתה למנוע מחלוקת בין המעצמות הנלחמות בגרמניה ותורכיה.סוריה ולבנון שאמורות היו להיות חלק מהאימפריה שהבטיח מקמהון לחוסין שרחף מכה,היו עתידות ליפול בחלקה של צרפת. כך הסתבכה בריטניה בהבטחות סותרות

למעלה