חונקים את הארבל !

חונקים את הארבל !

חונקים את הארבל ! רשות הטבע והגנים הלאומיים מציגה את תכנית הפיתוח של "גן לאומי ארבל " באתר האינטרנט של הרשות. כמו תמיד מתחת למילים גבוהות כמו "שמירת ערכי טבע ונוף" ו"פגיעה מיזערית בטבע" מסתתרים גדר שעות פתיחה וסגירה וקופה רושמת. כל יום שעובר אתרים נוספים הופכים להיות אתרים בתשלום , אתרי מורשת ונוף הפכו ללונה פארק תיירותי. ועכשיו הגיע תורו של הארבל להיסגר בגדרות חנות מזכרות מסעדה וקופה רושמת. אתם מוזמנים להביע דעתכם בנושא באתר רשות הטבע והגנים בנושא הארבל(לחץ כאן) בקוביית השימוע הצבורי. מורי דרך ותיירים ומטיילים נהנים מאתרי הרשות , אך לכולם, מעבר לחיפוש אחר אתרים נוחים,יש הזכות לטיול מול נוף טבעי ואוירה חופשית. מטרני יעקב

עזוב את זה....

אבל בקשר שיש לי עם אנשי הרשות, אני הולך להבקש מהם להכריז על ביאליק 90 בר"ג כשמורת טבע. חגי

ועוד בעניין רשות הטבע והגנים

שמו קופה רושמת בחוף הבונים, והפכו את המקום למסחטת כסף. על חנייה (בלי קשר לשמורה, רק ביקור בחוף הים - ללא מציל כמובן) 23 ש"ח למכונית פרטית, 147 ש"ח לאוטובוס. אם אתה נשאר לילה - אתה משלפ 50 ש"ח למכונית. ולמחרת עוד 23 ש"ח כמובן, זה יום נוסף - הוא לא קשור ללילה. אתה קם בבוקר ומגלה שעל שמשת מכוניתך הוצמד פתק אדום שבו כתוב שמספר הרישוי של מכוניתך נרשם (כן! כן! הפקח עובר השכם בבוקר ורושם את כל מספרי במכוניות בחנייה) ואתה מתבקש לסדר את התשלום ללילה בקופה... ומה הם עשו שם תמורת הכסף הזה? הגדילו מעט את הסככות, הורידו את הרמה של הקיוסק שהיה שם וחוקקו מליון חוקים חדשים שבכלל לא בא לך לבוא לשם יותר.

ומי אשם?

הישראלי שאין לו תודעה צרכנית בגרוש מחורבן אחד. ככה דוגרי. אם היו יוצאים בחרם על כל האתרים הללו ששודדים את המטיילים ולא גובים מחירים סימליים, וגם פותחים וסוגרים כרצונם בלי קשר לצרכים של הטבע, מי שאחראי היה ניצב בפני קופה ריקה ועושה חושבים, אבל הישראלים רק מקטרים ומשלמים, אז המצב ימשיך ויתגבר עוד ועוד.

הפתרון?

הייתי ממליץ על הפתרון הטוב ביותר והוא חרם צרכנים, אבל כבר אמרתי שאין שום סיכוי שבעולם שזה יצליח. אפשר לפתוח מאגר מסלולי טיול חינמיים, אבל זה מחייב היערכות, ולמעשה זה מה שאנחנו עושים היום, זה להשתדל לתכנן מסלולים ללא דמי כניסה של שודדים מכל מיני מינים (לפי מצוות הסוכן:"בלי אתרים בתשלום").

למעלה