חונך לשעות הפנאי

סמדר שץ

New member
חונך לשעות הפנאי

האם למישהו יש המלצה על חונך מתאים לנער בן 16, לכמה שעות בשבוע? בני איננו זקוק להשגחה -- הוא יכול להישאר לבד, מחמם לעצמו אוכל, נוסע לבד באוטובוס וכו´. הוא גם לא זקוק לדמות סמכותית שתגיד לו שהוא יכול להיות כמו כולם, אם רק יתאמץ עוד קצת -- לשם כך יש לו כבר מורות בבית-הספר. הוא רק זקוק לבלות זמן במחיצתו של אדם שמבין ומקבל אותו כפי שהוא. מישהו שיסכים לדבר איתו על נושאים שמעניינים אותו, ושלא מעניינים אף אחד אחר. מישהו שיגרום לו להרגיש פחות עזוב, כאשר אמא שלו (כלומר אני) צריכה להיעדר מהבית לפעמים. כאמור, מבחינה "טכנית" אנחנו מסתדרים, כך שאכניס דמות נוספת לחיי בני, רק אחרי שאוודא עד כמה שאפשר, שהתוצאה תהיה חוויה חיובית עבורו. אגב, חשוב שזה יהיה איש (לא אישה), כי כרגע אין אף דמות גברית משמעותית בחיי בני. תודה, סמדר שץ [email protected]

אוריכאן

New member
שלום סמדר,

איזה ימים? איזה שעות? אני יכול לברר לך אצל חברים השאלה היא מה את מחפשת? משהו עם נסיון או בחור עם רצון טוב? האם את משלמת? או מחפשת מתנדב?

סמדר שץ

New member
חונך לשעות הפנאי

תודה אוריכאן, בכל מקרה, אני מחפשת מישהו עם רצון טוב (אחרת זה לא יעבוד, ולא חשוב כמה הוא "מקצועי"...). לגבי נסיון, זה לא חייב להיות מישהו עם הסמכה מקצועית, אבל אני כן רוצה לקבל המלצה ממשפחה שהעסיקה את ה"מועמד", כי בני כבר נכווה מספיק, ואני רוצה להקטין את הסיכון לנזק נוסף. נכון שאני לא אחליט להעסיק מישהו לפני שאשוחח איתו בעצמי, אבל זה לא מספיק -- המלצה חשובה לי. אני לא מחפשת דווקא מתנדב, אם כי אני לא פוסלת מתנדבים. בכוונתי לשלם, ומצד החונך אני מצפה למידה מסויימת של מחויבות. לגבי שעות, מדובר על אחרי הצהרים, אפשרי גם בסופי-שבוע (אם זה נוח לשני הצדדים). על יום ספציפי נדבר כשנגיע לפרטים. באופן כללי, כדאי שזה לא יהיה אדם עמוס מדי, כזה שיכול להתפנות רק בשעה מסוימת ביום מסוים. נתחיל בשעתיים בשבוע (פגישה אחת), ואם זה יהיה מוצלח ובני ירצה יותר מפגשים, נוסיף. סמדר

anidnd

New member
אנחנו מצאנו חונך נהדר לבננו

דרך הלוח של הפורום. ביקשנו ממנו שמות של ממליצים, ובדקנו את ההמלצות.

למעלה