חומר על X-MAN

yossig13

New member
חומר על X-MAN

שלום, אני מריץ לחבריי משחק מ"ת המתרחש בעולם של אקס מן, אני זקוק לכמה שיותר חומר על הקומיקס או כל דבר שקשור בדרך זו או אחרת לאקס מן. החומר יכול להיות גם בעברית וגם באנגלית. תודה מראש הילד

ננסק

New member
אני הייתי בודק בפורום קומיקס.

בוודאי יש להם כמה קישורים, או שאלות נפוצות, שקשורות לעניין. הנה קישור.

yossig13

New member
בזה לא נגמר העניין

מישהו פעם הנחה משחק של אקס מן? מישהו פעם שיחק? יש לזה סוג של עולם מוכן?

l o r e

New member
Marvel Super Heroes

TSR, החברה שייצרה את מבוכים ודרקונים, הוציאה בעבר שיטת משחק המבוססת על העולם של מארוול. שיטה די רדודה, אבל היא מכילה המון מידע על הגיבורים עצמם. שיטה נוספת היא Heores, שהיא שיטה גנרית (כללית), אבל נוצרה במקור למשחקי סופר גיבורים. העולם הבסיסי למשחקי סופר גיבורים הוא העולם שלנו עם תוספת של נודניקים בגלימות ומכנסיים צמודות שנלחמים באנשים דומים. ספיידרמן 'אמר' פעם, שאם הוא לא היה קיים, העולם היה מלא בהרבה פחות יצורים מרושעים עם כוחות על.

ננסק

New member
יש כבר שיטה עדכנית

היא נקראת Marvel Universe RPG, והיא כנראה די טובה. השיטה פועלת לפי שיטה של הקצאת משאבים לפתרון פעולות, במקום גלגול קוביה. זה נראה די מגניב, תקראו את התיאור.

DDN

New member
אני אשמח לענות לך על שאלות XMAN

למרות שזה לא בדיוק בטופיק כאן. שאל בני ונען. מזמן לא דיברתי על קומיקס. אז מה בדיוק אתה רוצה לדעת?

yossig13

New member
הייתי רוצה לדעת בעיקר,

הייתי רוצה לדעת על חבורות האויבים של אקס מן ועל הביה"ס למוטנטים. אלו הנושאים העיקריים.

DDN

New member
אוקיי, בקצרה.

אחת החבורות של ה"אויבים" הגדולים של האקס מן הייתה "אחוות המוטאנטים המרושעת" בהנהגת מגנטו, והיו חברים בה (לא כולם באותה אחווה): סייברטות', מיסטיק, טואד, אקסודוס פאריס, קולוסוס (לא בדיוק באחווה המרושעת), והיו עוד. מגנטו האמין שהמוטאציות צריכות לדאוג לעצמן לכוח ולא להסתמך על בני האדם, ודאג למוטאציות עם כוח כדי להשיג מטרותיו. ישנו אפוקליפס, שאמנם לא הנהיג "חבורה" אבל דאג ל"ארבעת פרשי האפוקליפסה". אפוקליפס, המוטאציה הראשונה, האמין בכך שהמוטאציות ירשו את הארץ ובני האדם ימותו, לפי רעיון של "החזק שורד". ישנו מר סיניסטר, שאני לא זוכר בדיוק כרגע איך הוא משתלב. וישנם עוד. בנוגע לבית הספר, מה בדיוק רצית לדעת? בית הספר היה בית ספר לכל דבר ובנוסף לימד שם אקסאוויר להשתמש בכוחות. התלמידים כן למדו שם את כל המקצועות ה"רגילים".

l o r e

New member
סיניסטר

סיניסטר היה מדען אנגלי במאה ה-19, ששאף לפצח את סודות הגנום האנושי, ולחיות חיי נצח. ניסויים מפלצתיים שערך גרמו לו להזרק מהאקדמיה, ולהפוך לנרדף. אפוקליפס אסף אותו תחת כנפיו, כשהמטרה הייתה שהוא יפתח את המוטנט המושלם. במהלך שנות חייו הארוכות סיניסטר גילה שני מוטנטנים, ששילוב של הגנים שלהם ייצור את המוטנט האולטימטיבי. שני המוטנטים היו ג'ין גריי וסקוט סאמרס (סייקלופס). הוא זיווג בינהם, והשילוב (של סייקלופס עם כפילה של ג'ין) יצר את נתן גריי סאמרס, שהודבק בוירוס, שהפך אותו לחצי מכונה, והועבר לעתיד כדי להציל את חייו. המוטנט הזה יחזור בהמשך כקייבל. בסדרה האדירה הידועה בשם 'Age of Apocalypse' הזיווג יצר את X-Man (בניגוד ל-X-Men). המוטנט האדיר ביותר בעולם, שמצוייד בכוחות מוח אדירים אפילו מאלו של פרופסור X. אם אתה רוצה ביה"ס מוטנטים, הייתי ממליץ לך דווקא על זה של GenerationX. סדרה של מוטנטים חדשים, שלומדים כיצד לשלוט על כוחותיהם במקביל לשיעורים רגילים.

l o r e

New member
כן, אבל...

אני יכול פשוט להביא לך את הקומיקס אם תזכיר לי.

yossig13

New member
הנה אני מזכיר לך.

אתה יכול גם לכתוב סתם פרטים, אתה יודע.

DDN

New member
בית הספר לילדים מחוננים.

כשה"אקס מן" הפכו להיות קבוצה בוגרת, היה צורך בבית ספר לגיל הרך יותר (חטיבת ביניים אם תרצו) לשם כך, נרתמו למשימה אמה פרוסט "המלכה הלבנה", לשעבר מהאויבים של האקס-מן וחברה בINNER CIRCLE של הHELLFIRE CLUB ושון "באנשי" קאסידי. בבית הספר היו חבר'ה "צעירים" יותר כמו ג'וביליי, מונט סיינט קוריקס (הידועה בכינוי "M"), פייג' ששכחתי את שם משפחתה שנקראת HUSK (שאח שלה הוא חבר בX-FORCE), והיו עוד כמה. הקומיקס עצמו התעסק יותר ב"איך להיות תלמיד תיכון עם כוחות מוטאנטיים". אם "אקס-מן" הפך להיות "סופרמן", אז "דור הX" זה "סמולוויל". בערך.

yossig13

New member
מרתק ביותר.

עזרת לי מאוד, אם כי במשחק עצמו אני אשנה את זה לפני הצורך

למעלה