חומר על הרנסנס

leeloo

New member
חומר על הרנסנס

שלום חברים אני צריכה דחוף לינק לאתר בעיברית על תקופת הרנסנס

masorti

New member
אפשר גם לסכם לך את החומר?

חבל שתעבדי קשה. למה להתאמץ אם הגמדים מפורום הסטוריה יכולים לשלוח לך קובץ מוכן להדפסה?

שמע, לפחות היא ביקשה לינק

אבל באמת שגם זה לא לעניין, מאז שיש את גוגל בעברית. הולכים לגוגל ומקלידים את המלה "רנסנס" (בלי מרכאות). אם יש משהו, זה יהיה שם. אם כבר עשית את זה, ולא מצאת משהו מוצלח, חשוב מאד מאד לציין זאת כדי שקבועי הפורום לא יחשבו שאת עוד אחת שמצפה שנעשה לה את המאמץ הראשוני.

מסורתי וסרטוריוס צודקים

אבל חושב שפעם הזה שונה , כל כלל יש יוצא מן הכלל , היא מנהלת של שתי פורומים פה בתפוז , וזה בטח שלא על מנת לקבל שכר , ומן הסתם עזר להרבה אנשים שמבקשים איזה עזרה בפורומים שהיא מנהלת , אזי מגיע לה יחס חם !!! , גם צודק שעכשיו שיש גוגל אין בעיה לחפש ,

אבל זה לא משנה

היא לא צריכה לקחת אותנו בצורה של מובן מאילו ...

aya_bsf

New member
אז איך לקחת אתכם יקירי

יקירי! הרי נולדתם כדי שניקח אתכם כמובן מאליו, לא?

masorti

New member
הר המוריה היחיד שאני מכיר...

נמצא בירושלים וקשור לאברהם אבינו.

וחבל...

אם יש לך זמן, וחיבה כל שהיא למיתילוגיות ופנטסיה, מאוד כדאי לך לקרוא את ספריו של טולקין... מישהוא צריך לכתוב פעם עבודה על החיבה המשונה שיש להסטוריונים כלפי טולקין זצ"ל

masorti

New member
אני מעדיף מדע בדיוני...

קוסמים ונסיכות לא מעניינים אותי. ממה שהבנתי, טולקין בנה עולמות שלמים ומפורטים כולל מפות. אז אולי בגלל זה הסטוריונים מחבבים אותו.

קוכולין

New member
נראה לי שאתה מתכוון לספרות הזבל

הפנטסטית. אבל טולקין הוא משהו שונה... כל חובב היסטוריה וספרות אמיתי אוהב אותו. לכן אני מצטרף להמלצה של אייל הקורא- תנסה ותראה שזה משהו שונה.

hastings

New member
טוב, אישית....

למרות שאני כן חובב ספרות והיסטוריה, מעולם לא התחברתי לטולקין. כמו מסורתי אני מעדיף מד"ב ולא פנטזיה. טולקין הצליח לשעמם אותי, נורא מצטער. אם כבר פנטזיה אז ניל "האליל" גיימן (ועל כך נאמר סנדמן שולת!!!!1), או טרי פראצ´ט. ולכל הטולקינאים (וגם לאחרים) - מכירים את זה? http://rocinante.colorado.edu/~wilms/recreation/chicken.html חפשו את התשובה של טולקין.

אוקיי, הייסטינגס, עכשיו יש לי

חשד אפל שאני מכיר אותך הרבה יותר מכפי שחשבתי, רק בניק אחר ומפורום אחר (אורט מד"ב למשל). אני צודק?

hastings

New member
נחשפתי....

אכן, אני מוכר שם בניק אחר, בשמו של בעל המעיל הכתום שמת בכל אחד מהפרקים (כמעט) של הסדרה שבה הוא מופיע, ואף אחד מהצופים לא מבין את דיבורו המעומעם.

הא? אני לא מכיר קני באורט....

טוף, למקרה שאתה לא יודע, אני "אל דיב" שם. בדרך כלל "אל דיב (מבצע פעולה או מביע רגש כלשהו)". ובחיים האמיתיים (עאלק) קוראים לי רחביה.

יפה גדול ענק

עוד איזו מחמאה אתה רוצה
רבותי אני גם אוהב את טולקין וגם אוהב מדע בדיוני במיוחד את הסדרות של אסימוב היות והוא מושפע מן הבפר עליתה ונפילתה של האימפריה הרומית (הכוונה סידרת המוסד) ואת סידרת חולית היות וזה דומה לרמת התככים שהיו בכל אימפריה טובה

masorti

New member
מתמטיקאים ופיסיקאים מחבבים את..

לואיס קרול, מחבר "עליזה בארץ הפלאות" ו"עליזה בארץ המראה". לואיס קרול היה כידוע מתמטיקאי, וספריו מכילים בין השורות הרבה מתמטיקה (למשל: סימטריות שונות). הנה לינק נחמד בנושא.

למעלה