חומר מקשיח לשמיכה

migrena222

New member
חומר מקשיח לשמיכה

היי לכולם,
נשלמה ההכנה של שמיכת צמר 2X1.5 מ'. למרות שזה פורום תפירה אשמח לשלוח תמונות אם יהיה ביקוש.
במקור זה יועד להיות כיסוי מיטה ועבר הסבה לשמיכה. לצערי מכיוון שזה עבודת ריבועים של קרושה, בצידה האחורי של השמיכה יש קווי חיבור גסים ופרנזים של צמר, וגם כשתכוסה בשכבה דקה של שמיכה, המגע שלה יהיה מחוספס ועם בליטות.
הצמר עצמו בשמיכה כבד למדי. התכנון המקורי היה להוסיף עוד שמיכה דקה ורכה שתשמש כצד האחורי, אבל זה לא יספיק כדי לכסות את הבליטות.
למישהו יש הצעה לחומר מקשיח שיהיה עמיד לאורך שנים?
השמיכה עצמה מחוררת, וחומר מקשיח שיבוא בין שמיכת הצמר לשמיכה האחורית יבלוט החוצה.
במידת הצורך חשבתי להוסיף שמיכה דקה נוספת שתכסה את החומר הקשיח.
עברתי בחנות בדים ולא מצאתי חומר מקשיח וקל מספיק וגם העלויות גבוהות. אם למישהי יש הצעה חלופית לבד שכזה אשמח.

תודה
טלי

ש מ ש א

New member
בטח תמונות

ולנסות להתייעץ גם עם המומחיות לשמיכות בפורום שמיכות טלאים !!!

migrena222

New member
תודה

פורום שמיכות טלאים, מי חשב. נהדר!
אני מרגישה קצת חרפת יושר מקצועי כי השמיכה עוד לא קיבלה את הצורה שלה אבל יאללה.
בעקרון זו השמיכה, מינוס שורה שתושלם בהמשך. השמיכה גם עתידה להמתח לאורך ולרוחב כשהבד האפור שמתחתיה יהווה את החלק התחתון.
התמונה הגזורה באלגנטיות היא התכנון הסופי לשמיכה.
בתמונת תקריב רואים את שאריות הצמר המבצבצות והחיבורים שעוד צריך להתגבר עליהם.

maybesure

New member
מנסיוני

הכי נכון זה לעבד את קצות החוטים לתך הסריגה ולא להשאירם חופשיים. העבודה יוצאת הרבה יותא מסודרת ונעימה. גם חיבור הריבועים - לא מומלץ שיהיה כזה צפוף, זה אכן מעבה את החיבורים. יש שיטה פשוטה וקלה לחיבור ריבועים שנראית ממש כמו סריגת הריבועים עצמם. מצורפת תמונה של שמיכה, אחת מתוך 7 שסרגנו יחד קבוצת נשים ממפגשי סריגה. כל אחת סרגה ריבועים, ואני גם חיברתי את הריבועים של כל השמיכות, כולל עיבוד החוטים. תוכלי לראות שהחיבורים נראים כמו חלק מהריבועים עצמם. מסביב עשיתי עוד כמה שורות בצבע הרקע - שחור - שיצרו מסגרת לשמיכה. אין שום בליטות ושום חיבורים עבים או קשים.

לא מתאים, לדעתי, להקשיח שמיכה. גם כל השכבות הללו מוסיפות עוד ועוד משקל לשמיכה המקורית שהיא כבדה בפני עצמה.
עיבוד נכון וחיבורים נכונים יפתרו לך את העניין בלי צורך בבטנה.
השמיכה מחממת למרות החורים.

במקרה שלנו המטרה הייתה לחסל שאריות צמר שהצטברו אצל כל אחת בבית, ולכן הצבעוניות וחוסר האחידות בסוגי החוטים. גודל הריבועים כ 20X20 ס"מ
הגודל הסופי של השמיכה הוא גודל כרבולית.

אני חושבת שבפורום סריגה יש את ההסבר איך מחברים את ריבועי הגראני בדרך שנראית כך כאילו החיבורים הם חלק מהריבוע.

migrena222

New member
עובי לא אחיד

לאן הולכת השמיכה? מקסימה. מסוג השמיכות שהיית רוצה לסלון הביתי.
בדקתי שוב את הריבועים והחיבורים הם לא הבעיה. הטופוגרפיה בכל הריבוע שונה, כולל החלק הפנימי והמסגרות.
במקור זה היה מיועד להיות כיסוי מיטה כך שכל העסק לא היה אמור להיות בעייתי. רק לקראת הסוף חשבתי למה לעצור בכיסוי מיטה.
לצערי השלמתי את היצירה ועכשיו אין לי כוח להתעסק בעבודה הסתמית של הסתרת החוטים (המון, המון חוטים).
חשבתי להוסיף אקרילן אבל הבנתי שהוא לא נושם ומתבלה מהר. ידוע לך על חומר מקביל שלא סובל מזה?

maybesure

New member
השמיכות הללו

6 שמיכות כרבולית ועוד 2 שמיכות תינוק - התחלקו חזרה בין בנות הקבוצה. לכל אחת מאיתנו יש שמיכה כזו, למעט אחת הסורגות שביקשה ממני לחבר עבור נכדיה 2 שמיכות תינוק.
חלק מהשמיכות חוברו ברקע שחור וחלק ברקע לבן.
אכן אצלי השמיכה שקיבלתי מונחת בסלון ואני משתמשת בה המון. זו לא השמיכה שבתמונה אבל דומה לה.

במקרה של השמיכה שלך - הייתי עושה בטנה מפליז ובזה מסיימת את העניין, כמובן שקודם לא הייתי מוותרת על עיבודי החוטים כי לא משנה מה תשימי שם - החוטים תמיד יראו מבולגנים דרך החורים. אפילו לעשות קשר עדין ולגזור צמוד, לקחת מחט ולהכניס לתוך העמודים, בעזרת מסרגה אחת (שזו העבודה האמיתית הקשה). באיזושהי דרך הייתי מפחיתה את השוונצים האלו.
לא הייתי שמה חומר ביניים כי אפילו אקרילן - את צריכה לקבע אותו לשמיכה ע"י תרי קווילט לפחות בכמה מקומות, גם בכביסה לא תהיה תוצאה טובה כי האקרילן עלול ליצור גושים שיבלטו בין הסריגה.
אם תעשי שמיכה ותתפרי עליה את הסריגה - אז כבר עדיף שמיכת בד בלבד בגלל המשקל.
הדבר הכי הכי שעולה בדעתי - הוא לקנות שמיכת אקרילן קיצית כזו שכבר יש לה את הקווילט, אבל היא דקה יחסית, בצבע שישתלב עם הסריגה (קצת קשה למצוא כי לרוב הן מודפסות), לתפור אותה לשמיכה הסרוגה, לגזור לגודל זהה, ולעשות איזה חיבור במסרגה אחת- גימור צפוף, על שתיהן יחד.
יש לקנות גם בדי קווילט כאלו, השאלה אם תשיגי בגודל השמיכה שסרגת.
וזה כמובן - לא פותר את ההתעסקות בחוטים שצריך להסתיר.

migrena222

New member
צמר ובד

תרום ריבועים וקבל שמיכה, איזה רעיון חביב.
תודה לך על התשובה המפורטת.
סליחה על הבורות, אבל מה זה טרי קווילט?
אפשר להתכונן מראש לאפשרות של גושים באקרילן (למשל לקנות אקרילן באיכות מסויימת)?
נראה לי שאין מנוס מלטפל בחוטים האלה. אחרי הכל אם השקעתי כל כך הרבה בהכנת השמיכה אין מה לוותר עכשיו. תחושת ההארה מפכחת בהחלט.
כבר קניתי שמיכת אקרילן רכה וזולה מאיזו חנות ברמת גן. אין לי ניסיון עם הבד הזה, אבל יש לי ניסיון עם מוצרים שעלו מעט ככה שאני מקווה שהיא לא תאבד את הרכות שלה מהר מידי.
השמיכה עצמה די מכווצת ובשביל להגיע למראה הרצוי ולנצל את הגודל המקסימלי שלה היא צריכה לעבור מתיחה. תהיה לדעתך בעיה למתוח את השמיכה על גבי שמיכת אקרילן/בד קווילט? כמו כן, איך היית מציעה לתפור אותה? להסתפק בתפרים לאורך ולרוחב או לתפור משבצת משבצת?

maybesure

New member
תרי=תפרי

סליחה על ההשמטה.

לאט לאט: קודם להעלמת החוטים - אם יש בסביבתך חברות/בני משפחה שיוכלו לעזור לך בזה - אל תתביישי לבקש. זה ממש ריפוי בעיסוק. אפשר אפילו לשבת יחד עם עוד מישהו לעשות זאת.
אכן, כמו שיעצו לך גם בפורום סריגה - הכי נכון זה לטפל בחוטים האלו. עבדת המון על הריבועים בהחלט ניכר לעין, וחבל שלא תביאי את היצירה למושלמות רק בגלל עצלנות

אני נעזרתי בכרבוליות ההן באמי, היינו יושבות יחד כל אחת עם כרבולית ומעלימות את החוטים ומתקשקשות על קפה.

לגבי הכיוצוצים בשמיכה הסרוגה שלך - הכי נכון זה קודם כל לכבס, ולייבש תוך מתיחה קלה. לגהץ אותה בעדינות, עם בד חוצץ בין המגהץ לסריגה, ולמתוח מעט בהתאם לצורך.
אגב - איך יצאו לך לא שווים הריבועים? הרי השתמשת באותו הצמר, לא?
בכרבוליות של הקבוצה שלנו, כשקיבלתי ריבוע קטן או גדול מידי, הייתי מוסיפה שורה או משמיטה שורה בהתאם לצורך, כדי ליצור ריבועים אחידים בגדלם, וזה בהתחשב בעובדה שהריבועים שלנו נסרגו משאריות של כל מיני צמרים בכל מיני מרקמים ועוביים.

גם אם תחליטי לקבע את השמיכה לאקרילן או לשמיכה או בד נוסף - אין צורך לקבע ריבוע ריבוע, מספיק בהחלט תפרים במשבצות של כ 20 ס"מ

בתמונה שצירפת ראיתי שכאילו חסרה שורת ריבועים על חצי שמיכה. מקווה שהשלמת אותה.

השמיכה שקנית היא בגודל מתאים לשמיכה הסרוגה?? כי אם לא.. אז ההצעה הבאה שלי היא: קני ציפה בגוון אחיד, תפרי את הסרוגה לציפה ופשוט השתמשי בה כציפה על השמיכה. יקל עליך לכבס אותה מבלי להצטרך לכבס את השמיכה הפנימית בכל פעם. אם הן לא זהות בגודל, לפחות הציפה תהיה רקע ומסגרת לשמיכה הסרוגה, וגם תתאים בגדלה לשמיכת האקרילן.

migrena222

New member
תודה

סליחה על הביטוי אבל הרעיון שלך פיצץ לי את המוח
אני לא יודעת, ציפה, שמיכה, זה אף עלול לעבוד. זה לא מה שתכננתי לה אבל זו אפשרות מעניינת.
כן זה גם בעיה. מתוך כל השמיכה בערך 15 ריבועים פזורים הם מעט יותר גדולים מהשאר (משום מה לא הצלחתי למצוא בשום מקום צמר זהה לזה שהתחלתי איתו). אפשר לראות בשורה הצהובה למשל שהיא מעט יותר רחבה.
בעקרון אין הבדל משמעותי בין הריבועים אבל אני דואגת שגיהוץ השמיכה רק יגדיל את הפערים באורך/רוחב. אני מנסה לחשוב איך אפשר לגהץ בשאיפה לגודל אחיד, כשהגיהוץ נעשה בחתיכות קטנות.
במקרה כזה לא עדיף למתוח על גבי בד לגודל הרצוי ולתפור? או שהמתיחה תפעיל יותר לחץ על הקצוות? חשבתי לחשב גודל רצוי, ממנו לגזור גודל משבצת רצוי, למתוח כל משבצת/שורה בהתאמה ולקבע אותה לבד טרם תפירה. אני כבר לא יודעת.
את השורה אני לא משלימה עד שהפרנזים לא יסדרו את עצמם. זה עניין של עקרון :)

maybesure

New member
הבד בכל מקרה

יהיה עדין ונופל יותר מהסריגה - והסריגה היא שתקבע את התצורה הסופית. אם הסריגה מכווצת - הבד יתכווץ יחד איתה, אין מצב שהבד ימתח את הסריגה אלא אם תשתמשי בברזנט

בכל מקרה - הכביסה תיישר קצת. הגיהוץ הוא תוספת לאחר הכביסה למקרה שלא יתיישר כמו שאת רוצה.
לא התכוונתי לפוצץ לך את המוח, אז קבלי התנצלות - אבל כן התכוונתי לסעור מוחות

אני לא יודעת אם הסריגה שלך רפויה או קשיחה. אם היא רפויה יהיה קל יותר להביא ליישור הסריגה.

ככלל, כשאין אחידות בגודל עדיף לרכז את הריבועים השונים דווקא במסגרת או באמצע. במקרה שלך באמצע כי מדובר רק ב כ 15 ריבועים אז 5 שורות של 3 ריבועים היו מרכזות לך את החריגים לאמצע. אז רקל יותר לטפל במתיחה של אילו שמסביב, או להוסיף עוד שורת רקע לקטנים יותר אבל שיהיו מרוכזים בצורה אחת ברורה. - או מסגרת או אמצע.

וסליחה, על אילו פרנזים מדובר?

בכל מקרה - כשאת תופרת לבד הבד צריך להיות גדול יותר מהסריגה כי בעת המתיחה הסריגה עלולה להימתח לגודל גדול יותר מהבד.

למעלה