חומר מלבין

arh444

New member
חומר מלבין

יש לי חולצה לבנה (לגמרי) עם כתם שלא יורד במכונת כביסה. למישהו יש רעיון לחומר מלבין שיעזור לי להוריד את הכתם?

trilliane

Well-known member
מנהל
אקונומיקה?

trilliane

Well-known member
מנהל
מניסיוני לא, אבל ייתכן שזה תלוי בסוג הבד

arh444

New member
חשבתי על המלצות למסירי כתמים.. מישהו יודע אם

סנו אוקסיג'ן עובד טוב?

sharpantie

New member
בגדים לבנים

נוטים לפתח כתמים צהובים באחסנה בארון. לא ברור לי מדוע. אקונומיקה לא מתאימה להלבנת הכתם
כי היא תעשה לך כתם יותר גרוע שלא ניתן להסרה. אפשר לנסות עם סנו אוקסיג'ן במכונת כביסה. סנו אוקסיג'ן
במגע ישיר על הבגד עלול לגרום לשינוי בצבע המקורי. תעשה כמה נסיונות בתקוה שיצליח.אם לא יצליח,
רק לפח ולקנות חולצה חדשה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אקונומיקה מעולם לא השאירה לי אף כתם...

sharpantie

New member
לא הייתי לוקח סיכון.

תנסי לשים קצת אקונומיקה על חתיכת בד צבעוני שאת לא צריכה ותראי מה קורה.

trilliane

Well-known member
מנהל
ברור שלא על צבעוני, מדובר על בגד לבן!

למעשה החודש (לקראת החג) טבלתי והשריתי באקונומיקה (למספר דקות) חצאית לבנה צחורה שיש לי ונהיו בה כתמים צהבהבים. לאחר מכן שטפתי היטב במים, כיבסתי (להוציא את הריח) ותליתי לייבוש בשמש. היא ירדה מהחבל לבנה כשלג כביום קנייתה.

sharpantie

New member
כנראה שהאקונומיקה שלך

או הבגד הם משהו יוצא דופן. אני לא הייתי לוקח סיכון אם הבגד חשוב לי.

herouth

New member
טריליאן צודקת. לבגד לבן לגמרי, אקונומיקה

...בהחלט עובדת. מה שכן, אני תמיד מטפלת בכתמים קטנים בצורה כירורגית: משתמשת במקל אוזניים טבול באקונומיקה, מרטיבה בו את הכתם בלבד, נותנת לזה דקה ושוטפת היטב.

מה שאסור בשום אופן לעשות זה לטבול באקונומיקה בגד שיש בו חלקי מתכת כלשהם.

3תיתי

New member
זה עלול לגרום לקורוזיה.

ואקונומיקה גם מחלישה מאד את סיבי הבגד. לכן רצוי לא לטבול את כל הבגד בחומר וגם לדלל את האקונומיקה.

herouth

New member
הבד פשוט מתפורר מסביב למתכת.

בנוסף למה שמנית, עשיתי פעם אמבטית אקונומיקה (מדוללת, כמובן) לזוג מכנסיים לבנים. הבד סביב הרוכסנים וכפתורי המתכת פשוט התפורר.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם אני טובלת בגד שלם ברור שאני מדללת

אם מדובר בכתם נקודתי, לא.
בכל מקרה אין לי מכנסיים לבנים, אז הבעיה הזו נחסכה ממני.

קישקשתא

New member
בדים לבנים לפעמים הם הצע המקורי ולעיתים

צהבהבים וצבועים ללבן. יש להזהר עם אקונומיקה ולוודא שמשתמשים בה על הראשונים ולא על האחרונים.

מה שקרה לך עם החצאית נשמע לי כמו נס פח השמן. צבע שיורד לא חוזר יש מאין בד"כ, אבל איזה כיף לך שכך קרה.

trilliane

Well-known member
מנהל
נראה שקרו לי נסים כל חיי, מה אומר ומה אגיד...

הפעם הראשונה שגיליתי את נפלאות האקונומיקה הייתה ביום שקיבלנו את חולצות המחזור לטקס ביה"ס, סתם טי-שירט טריקו לבנה (עם הדפס שבחרנו כי חשבנו שהוא מגניב). שמתי בילקוט, ונזל עליה פיילוט כחול או שחור והשאיר כתם עצבני... חזרתי הביתה על סף דמעות; אימא לא התרגשה, השרינו באקונומיקה את הכתם (השתדלנו מאוד שלא יגיע להדפס). אמנם האקונומיקה לא הצליחה להלבין אותו לגמרי, אבל היא הפכה אותו לצהבהב בהיר שלא ראו מהקהל.

אחרי נס חולצת הטי-שירט, מאז ועד היום השתמשתי באקונומיקה לשלל בגדים מכותנה (חולצות, חצאיות; לא טריקו) ומעולם לא נהיו לי כתמים או בעיות כתוצאה מכך.

herouth

New member
וגם אני, הצלתי כך חולצה של אחייניתי.

...ועכשיו אחותי חושבת שאני פרופסור להסרת כתמים
. ניסיתי בהתחלה עם מסיר כתמים על בסיס מי-חמצן, לא עבד. בסוף ניסיתי את שיטת האקונומיקה (הכירורגית), וזה עבד יופי, ולא נשאר שום כתם על החולצה, לא צהבהב ולא אחר. זו היתה חולצה סינתטית, אבל כבר הסרתי באותה שיטה כתמים גם מחולצות כותנה.

קישקשתא

New member
אני מאד שמחה שאתן משוכנעות וזה עובד לכן

כותנה היא דוגמה מצויינת לכך שהרבה פעמים כשהיא זולה היא לא לבנה אלא צבועה ללבן.

אני חושבת שעמדתכן בשרשור כבר מאד ברורה.

למעלה