חומר, מהו?

בּאהבה

New member
../images/Emo132.gif../images/Emo132.gifאחי, מה ציפית???

שהתורה תסביר על חלקיקי החומר ואטומים??? זו לא מטרתה! היא מכילה מידע מדעי\פיזי\מתמטי רק בתור כלי עזר!!! כשם שהנגר משתמש בפטיש!!! מה רצית??? שהוא יתחיל להסביר את הפטיש??? זו לא מטרתו!!! רק כלי עזר!! תורה היא מלשון הוראה! היא מראהאיך לחיות!!! ותו לא!!! שלא תבין אותי לא נכון! זה טוב שגילו את חלקיקי החומר!!! ע"פ התורה לא כולם אמורים לשבת וללמוד תורה!!! לכל אחד תפקיד שונה בעולם! צריך רופאים\אנשי עסקים\וכו'!!! והרבה גדולי תורה משתמשים במדע להבנת התורה!!! עיין ערך ר' נויגרשל... (אם אתה כבר שם תשמע גם ר' ניסים!) אבל זה לא הפואנטה של התורה! ולכן אינה נכנסת לכל הפרטים...

Lu Tze

New member
בבקשה אל תסכים איתי.

זה גורם לי להתחיל לחשוב איפה טעיתי. הבחור רצה תשובה של דתיים, מכיוון שרוב הדתיים בפורום לא מבינים יהדות בגרוש ויודעים רק לחזור על אותם משפטים שוב ושוב, שלחתי אותו למקום שבו ייתכן ויש דתיים שמבינים על מה הם מדברים.

כמובן שלא אענה לך!

לרגע היה' לך ספק?! אינך מעוניין לדעת, אתה שואל על מנת לגרור ויכוח... אז חפש לך מישהו עם יותר זמן פנוי ועם תחביב מוזר כשלך

Governor

New member
נכתב מ- Time Zone בו כבר יצאה השבת

אולם, מחמת קצר הזמן, איני מפרט. החמר לפניכם. Enjoy!

Baby Doc

New member
גוברנור ידידי, חבל על המאמץ שהשקעת

אתה כותב מתוך הנחה שיש לקוראיך הדתיים יכולת מוחית מספיקה כדי להבין אנגלית, קל וחומר את נושא המאמר, ולא היא...

דוד רץ

New member
מה זה השאלה הדבילית הזו?

מאטומים- אימבציל! ולמיטב ידיעתי- אטומים מורכבים מקווארקים וניוטרינונים, ועוד עשרות חלקיקים תת-אטומיים שאינני בקיא בשמותיהם.

Governor

New member
דוד רץ, שגית עקב קריאה חפוזה!

Intere רחוק מכך, ומלגלג על הדתיים, ומצפה שיענו לו כי הכל עשוי מארבע היסודות אש, אויר, מים, אדמה, או שגם אני טעיתי בפרוש דבריו...

Intere

New member
צדקת בהחלט.

והאממ.. אני עדיין מחכה לתשובה, לאן נעלמת מר. באהבה?

בּאהבה

New member
../images/Emo122.gif../images/Emo122.gifרוצה קצת חומר???

הכל עשוי מארבע היסודות אש, אויר, מים, אדמה, או שגם אני טעיתי בפרוש דבריו...
בסדר? שמח? נ.ב: אין הכוונה שבכל דבר יש את 4 היסודות!!! אלא שהם המרכיבים הבסיסיים!!! יש דברים שמורכבים רק מחלק מהמרכיבים!!!

Intere

New member
אני כמעט בוכה מרוב צחוק..

האם אפשר גם לפרק חומרים לבסיס שלהם? באהבה? (אני עדיין צוחק).. איך תסביר הולכה חשמלית? או שאתה מכחיש חשמל? כיצד פועלת פצצת האטום? האם יש שם תפילה קטנה ואז יהוה גורם לפיצוץ? כיצד תסביר אלקטרוליזה? **************************************** ועכשיו הגיע פינת הניסוי היומית שלנו! קח שקית ניילון אטומה היטב(אל תרמה!) ועכשיו דאג שאין חורים ולא כלום וכדאי מאוד שתבדוק לפני הניסוי שבתהליך הנשימה שלך בגוף אתה לא פולט את אחד משלושת היסודות הבאים: אש, מים ואדמה. במידה ותפלוט אדמה או משהו, כדאי שתפתח משתלה. עכשיו תתחיל לנשוף ולשאוף מהשקית כמה שיותר זמן, מכיוון שאתה נושם ונושף אוויר בלבד, תוכל להמשיך גם כמה שתרצה בלי בעיה. תמשיך תמשיך, ברגע שתרגיש חולשה, כדאי מאוד שתתפלל ליהוה שיעניק לך מעט שכל. בהצלחה!

בּאהבה

New member
לאט לאט אחי...

מה אתה רוצה??? שאני אפרט לך איזה מארבעת היסודות נמצאים באטום? או בחשמל? לא יודע... אמרתי כבר שהתורה אינה ספר פיזיקה!!! היא רק תשתמש במדע וכו' בתור פטיש... (כלי עזר) ומה הוכחת עם הניסוי? נו? נגמר האויר... ו... מה ניסית להוכיח??? לא הבנתי!!!

למעלה