יש לי גם מה להוסיף לך בעניין....
גם אני בשומר הצעיר (קן רחובות אימפריה!!!), וגם אני היתי בעצרת. לעצרת, כמובן הגיעו חברי הכחולים, מרצ, חד"ש וכו'. ואז פתאום נפלה עלי הפצצה: הצופים. תגובה ראשונית היתה:WTF מה לעזאזל הצופים עושים פה?!. אז נכון, אני באמת היתי מהאלה שאמרו:"למה לעזאזל הצופים באו", ואני אסביר לך גם למה... אני לא יודעת איך זה הצופים במקומות אחרים, אבל אצלנו הצופים זה מן אוסף של כל הפקצות למינהם וכל הבנים המטומטמים במקום אחד. זה פשוט סיוט. חבל לי על כל ילד תמים בכיתה ה' שמצטרף לצופים, כי סופו יהיה כמותם. שיתפתי את חברה שלי שהיתה לידי בהתפאלות שלי שתנועה כמו הצופים שהיא, כמו שנאמר, תנועה א-פוליטית וא-דעות בכלל, באה לעצרת מלאת חשיבות כמו זו. היא ענתה לי:"כן. זה בגלל שכל התנועות נוער באות להראות נוכחות, אז גם הם הרגישו שהם צריכים לבוא". תכל'ס, לפי מה שראיתי זה די נכון. הילדים שבאו, תסלח לי באו סתם. ונכון שאמרת שהם באו כי הם באמת מאמינים בזה ובלה בלה בלה. בולשיט. זאת הכללה רצינית. אולי באמת היו כמה אנשים שבאו כי הם מאמינים בדרך של רבין, אבל ראיתי פשוט ילדים ערסים ובלע שבאו, והם רק כל הזמן צחקו ועשו שטויות. ראיתי שהם לא באמת באו כי הם מאמינים בזה. אז כן, מה לעשות, זאת התדמית שאתם יוצרים בעיני כל "התנועות הכחולות". זה לא אשמתנו. זה באמת רק אשמתכם. חברים שלי שהיו בתקופת היסודי בצופים (ופרשו מהר מאוד למזלי) סיפרו לי על דברים מזעזעים שעשו, כמו לחלק לילדים בכיתה ו' קונדומים, או לעודד אותם לקלל ולהרביץ לילדים מתנועות אחרות. כשהיינו עם החניכים שלנו ביום תנועות הנוער ראיתי כמה מדריכים שאיתי בשכבה, שאמרו בפירוש לחניכים שלהם:"כן, לכו תרביצו להם. הם חננים, הם ככה וככה". מה אתה רוצה שאני אחשוב? שהם בסדר? ושאתם תנועה כזת נהדרת? לא. בפירוש לא. אז אני מצטערת מאוד. לי יש בעיה עם הצופים. ולכן אני גם לא יוצרת קשר עם אנשים שנמצאים בצופים. נכון זה נשמע ממש מגעיל, ויכול ליהיות שאני באמת מכללילה, כי יש לי כמה בנות מאוד חמודות בשכבה שהן מדריכות בצופים, אבל עדיין, פשוט כל ההתנהגות הזאת מגעילה אותי. נכון, יש כאלה שאומרים:"הנוער העובד והלומד והשומר הצעיר הם בכלל לא תמימים כמו שהם מציגים את עצמם. הם משתכרים, מעשנים נרגילה, סיגריות וסמים". אבל יש הבדל בין לעשות את הדברים האלו עם חברים שלך, בגיל שלך, מאשר להתגאות בזה וללמד את החניכים שלך לזה. עכשיו אתה מבין הכל?