חומר למחשבה...

האמת שבמידה מסויימת אני דווקא...

מסכים איתה... אדם שמחזיק בדעה פוליטית הוא אדם שאכפת לו מהמצב הקיים ורוצה או מנסה לשנות לטובה את המצב. אדם שאכפת לו רק מחייו שלו ותקוע כל החיים בתחת של עצמו הוא אולי לא פחות אדם, אבל על פי ראייתי לפחות הוא אדם פחות "איכותי".

חחחח מצחיק....

אין לי דעה פוליטית לא בגלל שכל החיים בתחת של עצמי או שאכפת לי רק מחיי פשוט עוד לא קמה מפלגה שאני מסכימה עם מה שהיא אומרת מה אני יכולה לעשות עם זה? אפילו לא קצת ממה שאני חושבת וזאת הסיבה היחידה שאני לא פוליטית

jast

New member
איך זה קשור?!

זה שאין מפלגה שאת מסכימה אותה, דווקא אומר שיש לך דעה, פשוט אחת משלך.. אולי יום אחד עוד תקימי מפלגה

יש לי דעה נכון אבל היא די משונה פעם

היא ככה ופעם היא ככה איך אני אגיד לך את זה לשמל דוגמא נחמדה אני ממש מאמינה שהיה צריך לפנות את עזה והכול אבל את הגולן לא את מבינה? אולי באמת יום יבוא וזה יקרה

jast

New member
את בסדר את:)

הכוונה הייתה לאנשים שלא אכפת להם מה קורה סביבם. בסוף אנחנו אלה שנפגעים מזה, כי מבחינתי העולם לא צריך אותם בכלל הם סתם מבזבזים לי את האוויר.

חן חוץ מזה שזה פוליטי זה לזכרו של

אדם אדם שהיה מנהיג במדינה הזאת שנירצח את מציינת את יום הזכרון לחללי צהל למרות שאת לא אוהבת את צהל זה לא קשור לדעה הפוליטית זה קשור לזה שמנהיג נרצח בגלל דעותיו אני לא חושבת שרק שמאלנים צריכים להיות בכזאת עצרת אלא כול מדינת ישראל צריכים לחלוק כזה דבר כי הוא היה מנהיג של כול המדינה ולא רק של השמלאנים

ותמיד כשיום הזיכרון לרצח רבין מגיע

אומרים די לאלימות ואני חושבת שעם זה הצופים כן מסכימים ומאמינים בתור תנועת נוער! העצרת מסמלת גם את זה שצריך להילחם באלימות

פורה

New member
הממ.

אתמול 5 חניכים שלי באו אליי ואמרו לי "את יודעת, באו אנשים מתנועה אחרת והתחילו לשיר כל מני שירים לא יפים על השומר הצעיר, ודיברו אל המדריכים האחרים לא יפה" והם גם אמרו לי שהם החזירו להם ושרו שירים לא יפים עליהם- ואז אמרתי להם שאם הם רוצים לבוא לפעולה הבאה אז הם מפסיקים עם זה עכשיו, ושהתנועה שלנו לא מחנכת לעשייה של דברים כאלה, ובטח שאני לא מחנכת אותם לעשות ככה. האנשים שלבשו חולצה כחולה עם שרוך לבן וקראו קריאות גנאי- גם אותם אני מגנה- הם כנראה לא יודעים מה מערכים של התנועה שלנו ואם הם עשו את זה אז הם לא צריכים להיות חלק מהתנועה שלנו. בקשר לחולצה הכחולה עם השרוך האדום- זה כבר משהו אחר אבל אני עדיין לא מצדיקה את המעשה הזה, הוא ילדותי ומטומטם, הוא יביא אותנו לכלום, וזה סתם בזבוז של אנרגיה שאפשר להוציא על דברים אחרים. יותר חשובים. אז בשמם- אני מתנצלת. ויש לי שאלה קצת לא קשורה- אצלנו בתנועה חלק מהקיבוצניקים הגיעו בלי חולצות תנועה, הם טענו שזה בגלל שהם לא מייצגים את התנועה, הם מייצגים את עצמם- הם הגיעו כאנשים פרטיים. אז אם אתם אירגנתם אוטובוס של אנשים שמייצגים את עצמם, למה הגעתם עם חולצות תנועה, וייצגתם את התנועה?

barnesher

New member
יש לי גם מה להוסיף לך בעניין....

גם אני בשומר הצעיר (קן רחובות אימפריה!!!), וגם אני היתי בעצרת. לעצרת, כמובן הגיעו חברי הכחולים, מרצ, חד"ש וכו'. ואז פתאום נפלה עלי הפצצה: הצופים. תגובה ראשונית היתה:WTF מה לעזאזל הצופים עושים פה?!. אז נכון, אני באמת היתי מהאלה שאמרו:"למה לעזאזל הצופים באו", ואני אסביר לך גם למה... אני לא יודעת איך זה הצופים במקומות אחרים, אבל אצלנו הצופים זה מן אוסף של כל הפקצות למינהם וכל הבנים המטומטמים במקום אחד. זה פשוט סיוט. חבל לי על כל ילד תמים בכיתה ה' שמצטרף לצופים, כי סופו יהיה כמותם. שיתפתי את חברה שלי שהיתה לידי בהתפאלות שלי שתנועה כמו הצופים שהיא, כמו שנאמר, תנועה א-פוליטית וא-דעות בכלל, באה לעצרת מלאת חשיבות כמו זו. היא ענתה לי:"כן. זה בגלל שכל התנועות נוער באות להראות נוכחות, אז גם הם הרגישו שהם צריכים לבוא". תכל'ס, לפי מה שראיתי זה די נכון. הילדים שבאו, תסלח לי באו סתם. ונכון שאמרת שהם באו כי הם באמת מאמינים בזה ובלה בלה בלה. בולשיט. זאת הכללה רצינית. אולי באמת היו כמה אנשים שבאו כי הם מאמינים בדרך של רבין, אבל ראיתי פשוט ילדים ערסים ובלע שבאו, והם רק כל הזמן צחקו ועשו שטויות. ראיתי שהם לא באמת באו כי הם מאמינים בזה. אז כן, מה לעשות, זאת התדמית שאתם יוצרים בעיני כל "התנועות הכחולות". זה לא אשמתנו. זה באמת רק אשמתכם. חברים שלי שהיו בתקופת היסודי בצופים (ופרשו מהר מאוד למזלי) סיפרו לי על דברים מזעזעים שעשו, כמו לחלק לילדים בכיתה ו' קונדומים, או לעודד אותם לקלל ולהרביץ לילדים מתנועות אחרות. כשהיינו עם החניכים שלנו ביום תנועות הנוער ראיתי כמה מדריכים שאיתי בשכבה, שאמרו בפירוש לחניכים שלהם:"כן, לכו תרביצו להם. הם חננים, הם ככה וככה". מה אתה רוצה שאני אחשוב? שהם בסדר? ושאתם תנועה כזת נהדרת? לא. בפירוש לא. אז אני מצטערת מאוד. לי יש בעיה עם הצופים. ולכן אני גם לא יוצרת קשר עם אנשים שנמצאים בצופים. נכון זה נשמע ממש מגעיל, ויכול ליהיות שאני באמת מכללילה, כי יש לי כמה בנות מאוד חמודות בשכבה שהן מדריכות בצופים, אבל עדיין, פשוט כל ההתנהגות הזאת מגעילה אותי. נכון, יש כאלה שאומרים:"הנוער העובד והלומד והשומר הצעיר הם בכלל לא תמימים כמו שהם מציגים את עצמם. הם משתכרים, מעשנים נרגילה, סיגריות וסמים". אבל יש הבדל בין לעשות את הדברים האלו עם חברים שלך, בגיל שלך, מאשר להתגאות בזה וללמד את החניכים שלך לזה. עכשיו אתה מבין הכל?

מצטער על התגובה המאוחרת...

אבל המחשב שלי הלך קפוט ואני ממחשב אחר, חשבתי לבוא לבדוק עם מישהו המשיך את הדיון... בכל מקרה- 1."שאמרת שהם באו כי הם באמת מאמינים בזה ובלה בלה בלה. בולשיט" כמובן שיש בתנועה אנשים שהם בלשון המעטה לא המיטב שבמיטב, אבל אנשים שכאלה בתנועה הם מיעוט מינורי, מה גם שאנשים שמתנהגים ככה בדר"כ לא מגיעים לפעילויות של הצופים כי הם פשוט מאוד לא מתאימים לסוגי דבריםש כאלה. ודרך אגב, אם את מאמינה שבניגוד לצופים כל אחד ואחד מחברי התנועות הכחולות שהיה שם, היה שם מתוך אמונה והבעת תמיכה בדרכו של יצחק רבין (מה שדרך אגב בכלל לא עומד מאחורי משמעות העצרת הזו), אז או שלא הסתכלת מספיק מסביבך בעצרת, או שאת פשוט, עם כל הכבוד קצת תמימה. 2."חברים שלי שהיו בתקופת היסודי בצופים (ופרשו מהר מאוד למזלי) סיפרו לי על דברים מזעזעים שעשו, כמו לחלק לילדים בכיתה ו' קונדומים, או לעודד אותם לקלל ולהרביץ לילדים מתנועות אחרות. כשהיינו עם החניכים שלנו ביום תנועות הנוער ראיתי כמה מדריכים שאיתי בשכבה, שאמרו בפירוש לחניכים שלהם:"כן, לכו תרביצו להם. הם חננים, הם ככה וככה". מה אתה רוצה שאני אחשוב? שהם בסדר? ושאתם תנועה כזת נהדרת? לא. בפירוש לא. נכון, יש כאלה שאומרים:"הנוער העובד והלומד והשומר הצעיר הם בכלל לא תמימים כמו שהם מציגים את עצמם. הם משתכרים, מעשנים נרגילה, סיגריות וסמים". אבל יש הבדל בין לעשות את הדברים האלו עם חברים שלך, בגיל שלך, מאשר להתגאות בזה וללמד את החניכים שלך לזה." אם לאמר את האמת, כמעט ובאתי להמשיך את הקטע הזה ב-"ידעתם שהצופים גם הורגים ילדים קטנים ומשתמשים בדם שלהם לאפות מצות?", אבל את אומרת שראית דברים כאלה במו עיניך (אפילו שלי זה נשמע מופרך או לפחות מוגזם, אני לא אטיל ספק באמינות הדברים ופשוט אשאל- באמת????) הדברים שאת מדברת עליהם הם חמורים מאוד , ואני מבטיח לך שהם נתפסים כך גם על ידי חברי תנועת הצופים. עם זאת, הרשי לי להבטיח לך מניסיוני בתנועת הצופים (והוא,אני מבטיח לך, נרחב למדי) ואחזור על כך שאנשים מן הסוג הזה מהווים מיעוט זעיר בתנועה. בכל מקרה, אני לא יודע באיזה שבט מדובר,אבל אם ראית דבר שכזה, אני מבקש ממך בשמי ובשם חברי תנועת הצופים, לדווח על כך לאנשים אחראים מהתנועה, גם אם זה נראה בעיניך כמו הלשנה, זה חשוב ונחוץ לשם עקירה מן השורש של תופעות שליליות שכאלה. יותר מזה, הייתי ממליץ אותך לשאול על דברים כאלה גם אנשים אחרים שאת מכירה מהצופים ואולי איתם אפשר לדבר או להעיר על דברים כאלה יותר בחופשיות (לדוגמא "הבנות החמודות מהשכבה שמדריכות בצופים")

barnesher

New member
מגיבה לך....

אז ככה... יש לי ידיד וחברה ששניהם היו בצופים בכיתה ה', ו'. הוא בקבוצה של הבנים, והיא של הבנות. עוד בימי החטיבה היא סיפרה לי על המקרה של הקונדומים, וזה עשה לי כל כך חלחלה שככה התחלתי לפתח את השנאה כלפם. אני רוצה לציין שזה סיפור די ידוע בקרב אנשי השכבה שלי, ועד היום לא נראה לי שמישהו מהשבט התקומם נגד זה. אין לי מושג איך קוראים לשבט שלהם- סער, יובל, שניר... זה שמות שאני שומעת כל הזמן, מה שבטוח שהם מרחובות. ביום תנועות הנוער היו את כל האחראיים של התנועות, וגם האחראיים של הצופים, ואף אחד מהם לא עצר שום דבר. אצלנו, לעומת זאת, האחראית שלנו הרגיעה את החניכים שלנו והפרידה בין החניכים של הצופים לשלנו. אני בטוחה שכולם ראו את זה, ולאף אחד לא היה איכפת. באמת. אני לא אלך ואלשין על התנועה שלכם, כי לא אני צריכה לבוא ולתקן את דרך ההתנהגות שלהם. אתם צריכים לעקור את הבעיה הזאת, ומלכתחילה לא לתת לה להתפתח. לי זה מפריע שכל שכמעט כל ילד שבא לצופים, ונשאר- נהרס. וכל ילד שבא לצופים, ועוזב- שונא את כל התנועות נוער. הילדים הנושרים מהצופים מפחתים שנאה עזה כלפי תנועות נוער, דבר שמקשה עלינו לשכנע אותם, שאנחנו לא "הם". אם אתה כמוני, ורואה את הבעיה הזאת גם חמורה, אולי כדאי שתפעילו קצת את האחראים שלכם, ותתחילו לבדוק יותר לעומק מה קורא בשבט ברחובות.

פורה

New member
כן, הכל טוב ויפה, אבל

העובדה שהם מיעוט בתנועה לא משנה את עצם הקיום של זה! זה שזה מיעוט זה לא אומר שזה בסדר!

למעלה