חומר למחשבה....

חומר למחשבה....

כבר התכוננתי ללכת לישון, התכוונתי לסגור את הטלוויזיה ואז ראיתי את נושא התכנית של גבי גזית, לא אלאה אותכם בפרטים - גם לא הסתכלתי מההתחלה - התכנית דנה בעונשים הנקבעים לאנסים במערכת בתי המשפט בישראל - התראיין אחד מירוז (יסלחו לי כולם לא שמתי לב מה תוארו) - הוא טען שיש לתת עונשים לפי דרגת החומרה של המעשה (?), שלא יכול להיות שאנס בעונש מתוקשר יקבל עונש קשה יותר (?) ושאנחנו צריכים לדכא את יצר הנקמה ולשלוח את האנס במקום למאסר ממושך לטיפול נפשי. התקוממתי והתרגזתי - ראשית האם אפשר לדרג מעשי אונס??? האם עונש של ילדה בת 5 אינו חמור כמו אונס קבוצתי של אישה בת 30? במקרה מסוים ניתנה הקלה לאנס כי הילדה בת ה-8 וחצי היתה לקוית למידה!!! רציתי לבכות!!! הגדילה לתאר את הגועל רחל דון יחיא שתיארה מקרי אונס איומים לצד עונשים מגוחכים ואף אמרה שככל שהאנס ומייצגיו הצליחו לתאר את הנאשמת כ"חריגה" לנורמות הגבריות כך זכה האנס בהקלה גדולה יותר בעונשו - בפסק דין שצוטט הקלו השופטים בעונש כי הנאשם "הודה וחסך בזמנם"!! האם אין מקום למאסר עולם משולב בטיפול נפשי? האם אין לנו את הזכות להוקיע את האנשים האלה מקירבנו לטווח הארוך ביותר שאפשר - אני מזכירה לכם שעונש המקסימום לאנס בישראל הוא 16 שנה....בלבד. אפרת

Boojie

New member
כן, אפשר לדרג מעשי אונס.

צר לי להצטרך להיות זו שאומרת לך את זה, אבל אונס קבוצתי של ילדה בת שמונה חמור בהרבה מאונס יחיד של אשה בת עשרים, ואונס שבסיומו הנאנסת מאושפזת בטיפול נמרץ עם חבלות מרובות ונזקים פנימיים, הוא חמור יותר מאונס שבו הנאנסת לא נפגעת פגיעה פיזית. מה אני אעשה לך? יש דירוג למעשי פשע, ואני חושבת שאת תודי בזה בעצמך, אם תחשבי על זה חמש דקות. כמו שיש דרגות חומרה שונות לתקיפה, יש גם דרגות חומרה שונות לאונס. שבכל המקרים זה פשע נורא, ושהענישה צריכה להחמיר בהרבה ביחס למצב כיום? כמובן. אבל אני עדיין חושבת שקבוצה של חיות אדם שאנסו ילדה, צריכים להענש בצורה חמורה בהרבה מהעונש (החמור, בהחלט) שמגיע למישהו שאנס אשה בוגרת.

איה@

New member
לפעמים אני מרגישה מאד חסרת אונים

ולפעמים אני מרגישה שזעקתי היא זעקת אילמים ואין לי דרך אחרת להציג זאת מלבד התשובה שהגבתי לך BOOJIE כאן איה.

איה@

New member
ועוד אוסיף........../images/Emo41.gifטריגר../images/Emo41.gif

אונס הוא אונס הוא אונס! אותי אנסו מגיל 8, אבל היום בגיל 45, בתהליך של פרוסט טראומה "האונס" חזק וקשה מתמיד - ולא מרפה...לא מרפה..... ואני יודעת , שעד יומי האחרון הוא לא ירפה. בכל דקה מחיי אני נלחמת על שמירת השפיות, ונאחזת בציפורניים בחיים עצמם. שום עונש לא יחפר או יקל על מצבי וכל מלחמתי (כמו גם החשיפה שלי)היא כדי לעזור למודעות ולעודד עונשי הרתעה. איה.

Boojie

New member
איה, יקירתי, בבקשה.

קודם כל, אל תציגי את עצמך כאילו את מייצגת את כל מי שעברה אונס. עם כל הצער וההשתתפות בכאב שיש לי כלפייך, את עדיין לא מייצגת את כל הנאנסות. יש נשים שעברו אונס, השתקמו והמשיכו לחיות חיים מאושרים. לא בקלות, ולא בכיף, אבל השתקמו. אם את מנסה להציג אונס כדבר שהורס כל אפשרות להיות מאושרת, איזו תקווה את נותנת לנערה שכרגע נאנסה ועושה מאמצים עילאיים כדי לשקם את חייה? למה לה להתאמץ? למה לה לטרוח? למה שלא תבחר בהתאבדות וזהו, אם את מבטיחה לה רק חיים חסרי אושר ובלי כל אפשרות להשתקם? ואני לא מסכימה אתך שאונס הוא אונס הוא אונס. כן, זה נכון מנקודת הראות של מי שמטפל בנאנסת. מנקודת הראות של ענישה, יש אונסים חמורים יותר וחמורים פחות. מצטערת. ואני עומדת מאחורי מה שאמרתי - אונס קבוצתי של ילדה בת שמונה הוא חמור יותר מאונס בדייט של אשה בת עשרים. האונס בדייט של האשה בת העשרים הוא חמור מאד, והאונס הקבוצתי של הילדה בת שמונה הוא חמור בצורה מפלצתית. הנה, נתתי לזה דירוג. אונס קבוצתי חמור מאונס יחיד, אונס אלים חמור מאונס לא אלים, אונס קטין וחסר ישע חמור מאונס בוגר, וכדומה. את רוצה להגיד לי שכל אלה אותו דבר? את רוצה להגיד לי שמבחינתך זה לא היה משנה כלום אילו היית נאנסת על ידי קבוצת חיות-אדם ביער או על ידי גבר אחד בדייט? שזה לא היה משנה לך כלום אילו היית נאנסת מגיל שמונה או מגיל מבוגר יותר? שזה לא משנה כלום ליכולת ההתמודדות ואפילו ליכולת לעצור מקרי אונס נוספים? (לילדה בת שמונה קשה מאד להגיד לעצמה את ה"לא", להתלונן ולעצור את מעגל האימה. לאשה בת עשרים זה קל יותר.) מצטערת. למרות הכאב על מה שעברת, אני לא מסכימה עם דברייך.

oren*

New member
אשמח לשמוע את הגדרתך למילה אונס

האם ילדה בת 8 שנאנסת וכתוצאה מכך כורתים לה את הרחם ולכן איננה יכולה להביא ילדים בגיל מאוחר יותר = האנס לא רק רצח את נפשה ואישיותה, אלא גם את היצר האימהי שלה האם אישה בת 30 שנאנסת נחשבת לטענתך "משומשת" או פחות "איכותית" מילדה בת 8 ולכן האונס פחות מפלצתי? אונס לטעמי הוא הפשע החמור מכל הפשעים שיכולים להיות. רצח לטעמי הוא פשע חמור בהרבה פחות מאונס. מדוע נשים שעברו אונס לא מתאבדות? אולי בגלל הרצון להוכיח לחלאה שאנס אותן שהן לא תיתן לו גם את גופן? (את הנשמה והבתולין הוא כבר לקח) אולי בכדי להיות עדות חיה לזוועה שעברה, בדומה לניצולי שואה אולי בגלל שאין להן מספיק חוסן נפשי בכדי להתאבד "הנה, נתתי לזה דירוג" - אונס קבוצתי של ילדה בת שמונה הוא חמור יותר מאונס בדייט של אשה בת עשרים מדוע? כי לילדה בת שמונה יש עוד 12 שנים לחיות עד גיל 20? כי אישה בת 20 מודעת למה שקורא לה ותדע "להסתדר" אחר כך בעזרת עשרות טיפולים פסיכולוגיים? רצח פחות חמור מאונס כי רצח מבוצע בשניה אחת וזהו. יריית אקדח, שיסוע בסכין, חנק, זריקת רעל, תלייה אונס נעשה לאט לאט, החדירה הזו לאיבר המין של הילדה, במקרים מסויימים החדירה לפי הטבעת שלה תוך מישוש השדיים שעוד לא החלו לצמוח, איומים שאם תספר להורים שלה ירצח אותם (הילדה יודעת שהיא עברה חוויה נוראית, אבל לא מעוניינת לפגוע גם בהוריה ופוחדת שיענישו אותה), ובסוף גם גומר על פניה ומשאיר אותה מדממת בתוך בריכה של זיעה, נוזל זרע, בוץ ודם. ילדה או אישה שעוברת מקרה כזה תוכל לחזור לחייך, תוכל למצוא בן זוג ולקבל את תמיכת בני משפחתה. אבל בלילה כשהיא תתעורר בזעקות כאב, כשמישהו יחייך אליה באופן מחשיד במעלית - רק היא תחזור למה שקרה לה ותזדקק לחודשים נוספים של טיפולים. אני הייתי אצל סבתא שלי בבית כשהיה לה התקף זיכרון של שואה, אני ראיתי אותה משליכה דברים על הרצפה וצועקת לשמיים (בגיל 68 - אישה בריאה ופעלתנית) - הסבתא הזו מחייכת, צוחקת, נוסעת כל שנה לחוץ לארץ, הולכת לריקודים ורואה נשיונל ג´אוגרפיק. הסבתא הזו גם עברה שואה.

Boojie

New member
הסיבה לזה שאונס אשה

מבוגרת הוא רע יותר מאונס ילדה בת שמונה: א. ילדה היא הרבה יותר חסרת אונים מאשר מבוגרת. אין לה שום סיכוי שבעולם להגן על עצמה. ב. ילדה היא בשלב שבו המבוגרים אמורים להגן עליה, והמבוגרים מהווים סמכות. יש כאן לא רק תקיפה, אלא גם ניצול של סמכות שאמורה לשמש כדי להגן עליה. ג. מבחינה אנטומית, ילדה תיפגע הרבה יותר מאשה מבוגרת. סביר להניח שגם מבחינה רגשית. רבאק, אני באמת צריכה להסביר למה אונס של ילדה גרוע יותר מאונס של אשה מבוגרת? יש סיבה למה בחברה שלנו אסור בכלל לקיים יחסי מין עם ילדים, לא? ואני אחזור בפעם המיליון: כל אדם שעובר טראומה, נשאר לו נזק מהטראומה הזו. אבל זה לא סותר את היכולת שלו עדיין להיות מאושר, עדיין לחייך, עדיין לחיות חיים בעלי ערך וטעם. שהטראומה תישאר ותשפיע על חייו? בטח שהיא תישאר ותשפיע על חייו. האם היא תיקח מהם את כל הטעם? רק אם הוא לא יצליח להתאושש. ולאדם שמקבל עזרה נאותה, יש סיכוי טוב מאד להתאושש, ולהצליח לחיות חיים שיש בהם טעם ואפילו שמחה. אף אחד, ואני מתכוונת אף אחד לא מאושר לגמרי. לכולנו יש זכרונות רעים, דברים שמפחידים אותנו, דברים שפגעו בנו, דברים שמקשים עלינו לחיות. אצל חלקנו הם איומים יותר, אצל חלקנו הם איומים פחות. אצל רובנו, אפילו הדברים האיומים ביותר לא נוטלים מאיתנו את טעם החיים לחלוטין, ולכן כל כך מעט מאיתנו מתאבדים.

oren*

New member
היכולת להשתקם היא לא מדד שאמור

להשפיע על עונשו של אנס. גם בנק יכול להשלים מחדש כספים שנגנבו ממנו - לא זכור לי שמקלים בעונשם של שודדי בנקים

aaa123

Member
אם הבנק לא היה יכול להשלים מחדש

כספים אז היו מחמירים בעונש. הקלה בעונש והחמרה בעונש הם שני צדדים שונים של אותה מטבע ,וכל הקלה בעונש ניתן להציג כהחמרה בעונש ולהפך.

aaa123

Member
הוא היה יכול לקבל הרבה יותר אם

היו גוזרים עליו עונש מצטבר על כל מקרי השוד שהוא היה מעורב בהם.

Boojie

New member
את מן הסתם צודקת, למרבה הצער. ../images/Emo5.gif

א-ב-ל - דבר אחד לגבי האופנובנק, ושלא קשור לאונס - כל הזמן אני שומעת אנשים תוהים למה נתנו לבנאדם עונש כל כך חמור, וטוענים שזה רק בגלל שהוא היה כל כך מתוקשר. הסיבה הלגיטימית לעונש חמור במקרה שלו אינה דווקא בגלל כמויות הכסף שהוא גנב, אלא כי הוא נהג לירות באוויר כדי להפחיד את הלקוחות והפקידים. שוד מזוין הוא דבר שיש בו פוטנציאל גדול לפגיעות בנפש, וירייה באוויר היא דבר מאד מסוכן, כמו שיודע כל אדם שמודע לעקרונות הבטיחות בשימוש בנשק (נתז יכול להרוג, כדור שעובר דרך תיקרה לקומה מעל יכול להרוג, וכולי). האיש סיכן חיים, ובצורה חמורה. זו סיבה להעניש אותו בחומרה, לא כמויות הכסף שהוא שדד.

מירה ח.

New member
לדעתי, גודל העונש כגודל הרייטינג

וזו הסיבה שהאופנובנק קיבל כ"כ הרבה, אבל זה שאנס ילדה קטנה ("רק באצבע"!!מקומם ביותר!), קבל שנתיים בלבד. השני הוא בעל רייטינג נמוך מאד, ויישכח במהרה (ויבואו רבים אחריו, לצערי!).

Boojie

New member
לדעתי זה לאו דווקא עניין של רייטינג

אלא של סוג העבירה. שוד נשפט במערכת אחת של קריטריונים, אונס באחרת. פשוט אי אפשר להשוות בין השניים, במערכת המשפט המעוותת שלנו. ואגב, אני אחזור שוב על מה שאמרתי כבר המון פעמים - הבעייה עם אונס היא שזה פשע שמאד קשה יחסית להגיע עליו להרשעה, ולכן הרבה פעמים סוגרים אותו בעסקת טיעון.

aaa123

Member
אם אונס גרוע יותר מרצח אז איך

איום של האנס ברצח של הקורבן יכול להשפיע על הקורבן? אילו אונס היה נחשב כגרוע מרצח אז נשים היו ממשיכות להתנגד בכל דרך אפשרית גם שהן בסכנת חיים וסכין צמוד לגרונן. כמו כן אונס הוא לא הפשע החמור ביותר מכל הפשעים שיכולים להיות גם אם לא כוללים רצח וכמו שבוג´י ציינה בעבר אין בעיה לדמיין התעללויות שגרועות מאונס(למשל לעקור לאדם את כל הציפורניים).

oren*

New member
אני לא זוכר ששאלתי שאלה בהודעתי

כתבתי אותה על פי דעתי האישית. ולפי דעתי האישית אונס גרוע יותר מרצח - זה הכל. אין פה שאלה. עקירת ציפורניים מבחינתך גרועה יותר מאונס? אני מרחם עלייך. אנשים שהיו בבתי הכלא הנוראיים ביותר בעולם סיפרו שההתעללויות שהם עברו כגון: עקירת ציפורניים, עקירת שיניים, כביאות במלחם, תלישת שיער... היו כאין וכאפס לעומת מעשי הסדום וההתעללויות באיברים המוצנעים. אין לי מושג לפי איזה קנה מידה את כותבת את הודעותייך, אבל אנשים עוברים עקירת ציפורניים כחלק מטיפולים יומיומיים (ציפורן חודרנית) - הכאב עובר מקסימום אחרי שבועיים - אני יודע את זה מניסיון אישי. בטח שלא שקול לעובדה שמישהו חדר לי לפי הטבעת או לאיבר המין וקרע את בתוליי או לקח ממני את הזכות להביא חיים לעולם.

aaa123

Member
גם אני לא עניתי תשובה לשאלה אלא

הגבתי על הודעתך. דיברתי על עקירת כל הציפורניים ,ואני חושב שהייתי בוחר להאנס אילו האלטרנטיבה היתה שיעקרו לי את כל הציפורניים(ואני לא מדבר על טיפול רפואי). יתכן שאני לא מעריך נכון את הנזק שנגרם.

oren*

New member
אז סתם לידע אישי - ציפורן שנפלה

במקרים מסויימים צומחת מחדש (אחת מקרובות המשפחה שלי חוותה נשירה והיחלשות ציפורניים במהלך ההריון והיום יש לה ציפורניים מטופחות) במקרים אחרים העצבים מתייבשים והאיזור מתכסה צלקת כמו כל פצע אחר. אתה מדבר על כאב רגעי, והרי אונס יכול להיות בכלל לא כואב. אם מדובר בשני אנשים מבוגרים, איבר המין של הגבר לא חייב לגרום כאב לאישה. השאלה היא מבחינה נפשית והשלכות לטווח הארוך - האם ציפורן שהוציאו לך תשאיר על חייך חותם למשך ארבעים השנים הבאות כמו מעשה של אונס? האם אתה זוכר פעם שנפלת בגן וקיבלת מכה וירד דם כמו שאישה זוכרת איך בגיל ארבע אבא שלה נגע בה במקלחת בצורה שנראית לה לא נכונה?

למעלה