חומר למחשבה...

dochdl

New member
חומר למחשבה...

רציתי רק להגיב בקשר להשמצת המועצה הארצית. רבים מכם טוענים שהמועצה לא מייצגת ואף חוטאים לטעון שחברי המועצה שם בגלל אינטרסים אישיים. אבל מועצת התלמידים הארצית פועלת באופן דמוקרטי כלומר כל מי שבמועצה נבחר על ידי התלמידים בכיתה שלו למועצה הבית סיפרית ואז הנציגים משאר הכיתות בחרו בו למועצה העירונית וכן הלאה. ככה שטכנית אתם בחרתם אותם בדרך זו או אחרת. ואם כל כך לא מתאים לכם שדווקא הם נבחרו תתמודדו שנה הבאה בעצמכם כדי לשנות את זה. זה מה שאני עשיתי... אי אפשר רק להתלונן! קודם תנסו לשנות ואחר כך תעיזו לתת ביקורת. האנשים האלה (כולל אני) מקריבים המון בשביל לעשות מה שהם חושבים שטוב בשביל כולנו. אני יודעת שהרבה לא לוקחים ברצינות את הבחירות למועצת התלמידים בכיתה, אז אולי הגיע הזמן שכל מי שמתלונן ומביע ביקורת חריפה יקח את הבחירות קצת יותר ברצינות ולא יצביע לכל חנון/פוץ שמתמודד רק כי הוא המועמד היחיד. אל תתבישו להצביע נגד! עדיף שלכיתה שלכם לא יהיה נציג מאשר שאחר כך כשהוא יהיה בארצית אתם ורבים אחרים תתעצבנו מזה שהוא "לא מייצג" ואולי כדאי אפילו שאתם תתמודדו ותשנו את מה שמפריע לכם??? מוגש כחומר למחשבה ע"י דותן

o0Invisible0o

New member
אין לי כוח להגיב להכל עכשיו, רק

רציתי לציין שאצלנו לא התקבלו בחירות למועצה כי "לא היה זמן לקיים אותם ולגזול מהשעורים שלנו" אז כל מחנכת פשוט בחרה מכיתתה מי יהייה הנציג..[שד"א אצלנו נבחר אדם שלא מספיק אחראי כדי לדעת מה לוח המבחנים שלו, באיזה כיתות הוא לומד או מתי מתחיל השיעור..אבל להתלונן הוא יודע.
] איך נבחרה יושבת הראש שלנו? אני בכלל לא יודעת..אבל ללא ספק, לתלמידי בית הספר לא ניתנה זכות בחירה, אני לא זוכרת משהו כזה.
ולסיום, כמובן שכל מה שמועצת התלמידים עשתה הוא להלחם במסגרת הניהולית המגבילה ולארגן לנו נשף! והוו! מה היינו עושים בלי הבזבוז האדיר של הכסף הזה בשביל מסכי פלזמה, דוגמניות מרקדות ופרח לכל תלמידה?
פשוט בושה. אז כן..אני גם לא אתמודד כי כמו שמתנהל בית הספר שלי אם אני אשקיע דקה מיותרת למשהו אחר חוצ מללימודים אני אפול..באמת שבקושי שרדתי את השנה הזאת.
ולא הם לא מספיק אחראים לדאוג לכך שנוכל לשלב בין שני הדברים. ד"א אני לא מסוגלת לעמוד מול כיתה ולשכנע אותה שתבחר בי, קודם כל כי אני לא מסוגלת לעמוד מול כיתה ושנית כל, כי כל הבחירות האלה מתנהלות בכל כך זלזול ומי שמצחיק יותר, נבחר..ללא כל קשר לקישוריו. זה במקרה ומתקיימות בחירות, כן?

dochdl

New member
חבל לי

אבל אם אין בחירות זה לא תקין! אתם צריכים לדוש מבית הספר מה שמגיע לכ על פי חוק! למשל על ידי פנייה למפקחים. דבר שמועצת תלמידים יכולה לעשות כי היא מתוך משרד החינוך וארגון התלמידים לא יכול... מועצות התלמידים, בעיקר הבית ספריות לא מתפקדות כראוי אם בכלל כי ברוב בתי הספר לא מאפשרים להם. את כל זה באה לשנות המועצה... אני אישית יכולה להגיד לך שמיום חילפי שלטון מחוזי השגתי כל כך הרבה תמיכה מהמפקחת של ראשון ועכשיו היא ממש עוזרת לנו לעזור לבתי הספר שההנהלה מתרפדת את פעילות המועצה או שאין בהם בכלל מועצה וכו'. ואת ז אפשר לעשות רק מתוך המערכת. אני ממליצה לך בכל זאת לנסות להתמודד ולשנות. כשאני הגעתי לתיכון המחנכת שלי לא הסכימה לעשות בחירות והמועצה היתה ליופי ובשביל לעשות פורים ויום התלמיד ובכלל לא היתה מועצה זה היה לפי שכבות. בקיצור אני יכולה להגיד בגאוה שכשיו כמעט בכל הכיתות עושים בחירות ויש מועצת על מעל שלוש השכבות. מועצה שפועלת בעשר ועדות שונות למשל ועדת חוקה, ועדת זכויות התלמיד, ועדת ארועים, ועדת מרכז למידה (מרכז לתיגבורים אחר הצהרים שכולל חדרי תרגול עם סטודנטים ,שיעורים בקבוצות קטנות עם מורי בית הספר וחדרי חוגים) ועוד הרבה ועדות... בקיצור שווה לך לנסות, אולי עכשיו עם הרפורמה בחינוך התלמידים יקחו את זה יותר ברצינו חוצמזה שזה יתן לך המון ואחרי שתהיי במועצה תוכלי לעמוד מול כיתה בלי שום בעיה. דותן לנגזם

o0Invisible0o

New member
סיימתי י"ב השנה..../images/Emo3.gif

אז אני כבר לא ממש יכולה..
אבל תודה בכל מקרה. נחמד לדעת שיש עדיין כאלה, בתוך המערכת שמאמינים שאפשר להביא לשינוי!

wizibusy

New member
אם תראה את תגובתו של יוראי,

תבין שהאנשים הטובים של מועצת תלמידים ת"א-יפו ניסו בכול כוחם לשנות את המצב הקיים. אך יש זמן מסוים שצריך להגיד "דיי!", ולבחון מחדש איפה אתה נמצא ולמה אתה שם.

למעלה