חומר למחשבה

אייבורי

New member
חומר למחשבה

מטייל לי בוורטואלי פתאום נתקל בדף שהכותרת שלו זהירות בבדסאמ הם כותבים שם דבר מעניין וחשוב בעצם יש שני דברים שצריך להקפיד עליהם זהירות\בטיחות פיזית וזהירות\בטיחות מנטאלית עוד מוסיפים כי הזהירות המנטאלית פחות נידונה בפורומים ומאמרים. במקביל באתר מקביל שואלת שיפחה על תלותיות בין השיפחה לדום. חשבתי שזה בדיוק מה שהאמריקאים ניסו לכתוב. זהירות מנטאלית, זהירות מתלות, וזהירות במיוחד על הנפש. האם הרגשתם פעם שהקשר הופך תלותי מידי ? כיצד בעצם דואגים לבטיחות המנטאלית ?

Master Eagle

New member
בוודאי שמרגישים. ככל שהקשר הוא

יותר עמוק וככל שהסאבית יותר ויותר נכנסת לעומק ההוויה שלה כסאבית, באים לידי ביטוי סימנים של תלות מנטלית. הדרך הנכונה לטפל זה זה לגלות את זה בזמן ולא לתת לזה להתפתח. זה לא תמיד אפשרי כי הרבה פעמים זה יכול לבוא כהתפרצות ולא כמשהו שנבנה. אבל תלות מנטלית בוודאי שקיימת. השולט חייב להיות מודע לזה ולדאוג שלא ישמוט את הרסן, תרתי משמע, ממה שקורה

אייבורי

New member
אולי זאת הרגישות

שאנחנו כשולטים מחוייבים בה להיות רגישים מספיק ואחראים לתפוס את זה הרבה לפני שזה מתפרץ לתחום את התלות רק למסגרת של זמן קבועה. חלק חשוב עבורי הוא שהסאבית בחייה מחוץ למערכת, תהיי הכי חזקה מוצלחת, עצמאית. נכון שזה לא קל. אבל תמיד האתגר הוא החלק המרתק עבורי

D o l f i n a

New member
גבול הטעם הטוב

חלק גדול בחוסר האונים שלי מול מאסטר זו התלות, חלק מההתמסרות זו התלות, לגיטימי מאוד בעיני שלנשלט תהיה תלות בשולט. אבל גם פה, כמו בכל דבר, קיים גבול הטעם הטוב, או אם לדייק - הגבול שבין "מספק" ל"מזיק". תלות יתרה זה מצב בו בלעדי השולט הנשלט יהיה חסר אונים מול החיים, מצב בו הנשלט אינו לומד\יודע להביא לידי מימוש יכולת התמודדות משל עצמו, שיכולות ההתמודדות שלו מתנוונות והוא מתמודד עם החיים בצורה מאוד לא עצמאית, שהכל קורס בשניה שהשולט לרגע מפנה את מבטו. כפי שאמרו לפני, שולט מוצלח הוא בעיני שולט המאפשר לכפופים לו להיות אנשים מאוד מאוד מוצלחים וחזקים בחיי היום יום שלהם. ולסיום, אני מסכימה איתך לגמרי שזה מחדל שזהירות מנטאלית אינה זוכה לתשומת הלב לה היא באמת ראויה, היא חשובה לא פחות מהפיזית.

D o l f i n a

New member
זו שאלה קלה אייב

יש לי רגעים שאני מרגישה שאני ממש ממש ממש זקוקה לו, ממש כמו לאוויר לנשימה. חלק גדול מזה נובע מעצם הידיעה שמאסטר קיים. כלומר אם הייתי לבד אז הייתי מתמודדת לבד. לכן אני לא חושבת שהתלות שלי היא תלות "מזיקה", או "תלותית מידי".

אייבורי

New member
אחלה

את מדברת על זוגיות בריאה וטובה. אני שאלתי במפורש על תלות לא בריאה כזאת שאת לא מתפקדת היטב בלעדיו. שמח שאצלך היא לא קיימת.

למעלה