חומר למחשבה

Jony Jerusalem

New member
חומר למחשבה

כולם חושבים שאני חזק, שאני גיבור, שאני אמיץ אבל בעצם לא, זה ממש לא כך, אני בשר ודם, אני חלק מהעולם ובעצם אולי יותר שברירי מאשר אני אפילו חושב. בימים האחרונים אני מסתובב וחושב לעצמי, מדוע בעצם אני צריך לחיות, בשביל מה ואין לי תשובה חד משמעית בנושא. בשביל מה. לפני שנתיים גיליתי שאני חולה במחלת האיידס, תקופה קשה לכל הדעות, משפחה תומכת ואוהבת, ובעצם כל מי שהיה איתי תמך בי (כל מי שידע). בהתחלה הייתה לי תקופה של עליה מטאורית, הכל הסתדר לי בחיים, יצאתי מהארון, הכרתי המון אנשים, פתחתי פורום בתפוז, עזרתי לאנשים רבים, הקמתי אתר בנושא איידס ובעצם עולם שלם של עשייה. לפני שנה גם הכרתי בחור מקסים ויש לי כיום בן זוג. אבל בשבועות האחרונים מתחילה לחלחל בי המחשבה, בעצם בשביל מה לחיות, הרי עשיתי את כל אשר רציתי לעשות מצד אחד, קצב החיים שלי האט בזמן האחרון, יותר עצבים ולחצים, לא מוצא מקום עבודה מסודר (עובד אצל אבא שלי כרגע כברירת מחדל) משרת את כל בני המשפחה ואם לא עושה משהו אז באים אלי בטענות שאני הוא האדם שלא בסדר במשפחה וכל הזמן לכל בני המשפחה טענות כנגדי, משום מה הקשר עם הרבה חברים הצטמצם וכל אחד פנה בצורה כזו או אחרת לדרכו, אני חי על משכורת שאבי נותן לי ואני מרגיש כמו שעושים לי חסד,ובעצם נראה לי שאני כל מה שאני חי היום הוא על חסד של אחרים. האמת, שיש ימים שאני קם בבוקר או יותר נכון הולך לישון בערב, וחושב , למה שאני אקום בבוקר, למה שאני אחיה, בשביל מה. ובעצם כך חולף עוד יום ועוד יום. בימים האחרונים כל כך הייתי נסער, באתי לכנס של סהר תמיכה בתפוז, כמנהל פורום, באתי ביום שהייתי כולי במחשבה, הנה היום שלי לחסל את עצמי, הסתובבי חסר מנוחה ובעצם הכנס קצת עורר אותי, כן. עורר מאד. הבנתי שאני עושה המון בשביל אחרים, אבל בשבילי איש לא עושה דבר, נכון שיש לי בן זוג, נכון שיש לי משפחה תומכת אבל אני בודד. בימים האחרונים זה הגיע למצב שאפילו עם אנשי תפוז , רובם ככולם התחלתי להסתכסך והגעתי למצב שבו רציתי והגשתי מכתב התפטרות מניהול פורום איידס בתפוז, הרופא שאיתו אני עובד פנה אלי בפניה נרגשת שאשאר ולא אעזוב, בלילה קיבלתי טלפון אס או אס מנציגי הועד למלחמה באיידס אנחנו צריכים עזרה, ואני כבר לא יודע מי באמת צריך עזרה. כל מי שאמר את זה או אני. אני אולי הייתי כל התקופה האחרונה גיבור, גיבור מקומי, אבל בתוכי אני שברירי וקרוע, כל יום שעובר נראה מבחינתי נצח, כל יום עובר שאני חושב בעצם למה אני חי, כל יום שעובר אני מתחיל לחשוב, למה אני עושה כל כך הרבה דברים למען אחרים, כל יום שעובר נותן לי את המחשבה , הגיע הזמן לעשות סוף לכל הדברים. לעבור לעולם אחר שאני לא יודע שאם הוא טוב , אבל העובדה, איש לא חזר משם. במחלקת האיידס בירושלים יש עובדת סוציאלית נפלאה שעזרה לי עד היום אבל האמת כרגע אני לא רוצה לשתף אותה בזה, כן לא רוצה. מה יגידו לי, מה שאמרו לי בעבר, הוא עלה מטאורית ועכשיו באה הנפילה. האמת, אולי זה נכון. אבל אני לא בנפילה. אני בהידרדרות טוטאלית. כן בינתיים אני חי, אבל לא יודע מה יוליד יום ומה תוליד שעה. למדתי בימי העיון של סהר מה צריך לכתוב ומה לא שמישהו יתעורר לו נקודה אדומה ולכן אכוון את כתיבתי בהתאם שלא תידלק נורה זו. ימים קשים עוברים עלי, לא פשוט לחיות עם איידס למרות שאני מנסה להדחיק את המחלה אבל גיבור גדול אולי אני נראה למראית עיין אבל בתוך תוכי אני אדם רגיש, שבור, שבוז וקרוע שאיש לא רואה את זה. תודה על ההקשבה, ג'וני, מנהל פורום איידס

היי ג'וני../images/Emo140.gif

אתה כבר יודע שאני עוקבת אחריל ואחרי הפורום שלך הרבה זמן, גם אם בצורה פסיבית רוב הזמן. מה שכתבת נגע לליבי ואני אנסה לעזור. קודם כל, מותר להיות חלש, מותר להישבר ומותר ליפול..זה לא אומר שמוות זה הפיתרון, זה אומר שיש משהו ללמוד מהתקופה הזו. אתה אומר שיש לך חבר שאתה אוהב, משפחה תומכת וחברים ובכל זאת אתה מרגיש ריקנות ושואל את עצמך למה לקום בבוקר. למה באמת? זו שאלה טובה, ואני חושבת שרק אתה יכול לתת לעצמך את התשובה. אם הגעת למצב שאתה שואל שאלה זו..הרי שמשהו אינו זורם טוב בחייך, אולי אתה מאוכזב מחברים שהתרחקו, מהמשפחה שבאה בטענות ואולי הזוגיות לא ממלאת אצלך את כל הצרכים שלך.. שב עם עצמך וחשוב- למה אתה מרגיש ככה? האיידס שינה את חייך , אין ספק..אולם יש רבדים בהם האיידס אינו נוגע- ברבדים העמוקים האלה אתה צריך לגשת ולעשות שינוי מתוך עצמך . יש הרבה ערך לעבודתך כאן ובכלל.. ערך רב לאין שיעור..ובכל זאת, גם כאן בפורום אני מרגישה שלפעמים אתה מסיק מסקנות מהר מידי וחסר סבלנות עם השואלים. אני מרגישה שיש הרבה דברים מתחת לפני השטח שמציקים לך והם קשורים להרבה תחומים ונושאים אישיים , לא בהכרח נושא האיידס. ג'וני..כל אחד מאיתנו נושא את החבילה שלו. אתה נשא איידס.. חבילה רצינית ללא ספק ולו רק בגלל הפחד והבורות שקיימים בחברה בנושא הזה, לאחרים אין רגליים, או עיניים..והם לא יכולים לראות כמה יופי יש בעולם שסביבם.. אחרים נולדים עם פיגור או אוטיזם והם לעולם לא יידעו מה זה להנות מחיבוק אוהב של אם, יש כאלה שיש להם הכול והם אומללים בנפשם יותר משאתה אי פעם תהיה.. יש אנשים מלאי שינאה ופחד וכאב..יש הכול, לכל אחד החבילה שלו ויש גם את אלה שלכאורה לא סובלים מכל אלה- ובכל זאת.. מרעיבות את עצמן למוות בכדי להיראות כמו דוגמנית. האושר אינו בהכרח קשור ישירות למצבינו הבריאותי/כלכלי/גופני/ הוא בעיקר קשור למצבינו הנפשי בתוך כל מצב. אני מרגישה שאצלך חלה התדרדרות משום שאתה עובר תקופה של חיכוכים ואכזבות וזה מפיל אותך ומדכדך אותך. אבל אל תשכח שכל תקופה היא חולפת. יש לך אהבה לידך, דבר שאנשים רבים כמהים אליו ..יש לך משפחה תומכת ..דבר שרבים היו רוצים ומבקשים לעצמם- למה שלא תנסה לתפוס איתם שיחה מלב אל לב? להסביר להם כיצד אתה מרגיש? כנ"ל עם בן זוגך. נסה להצביע באופן מפורש על התחומים בחייך שלא עובדים טוב, שגורמים לך עומס ריגשי ..ולטפל בהם אחד לאחד בדרך הכי טובה שאתה מכיר. נסה לצמצם את הציפיה שלך מאנשים לתת לך, והתחל לתת לעצמך. שאל את עצמך..מה מפריע לך בכל אחד מהתחומים הללו, ולאחר שתהיינה בידך תשובות- גש אל האנשים הללו ודבר איתם את האמת שלך. מאחלת לך שתקופה זו תעבור מהר, שתמצא את מה שעושה אותך מאושר ותעניק אותו לעצמך. קונכיה שתרגיש טוב ותמשיך לפעול למען אחרים- אך קודם כל ומעל לכול- למען עצמך!

Jony Jerusalem

New member
קונכיה יקרה

תודה על העידוד ושלוש הערות לסדר היום: 1. יש לי בן זוג וזה הדבר שנכון להיום מחזיק אותי בחיים ובשפיות. 2. מדברייך עולה גם ביקורת על מעשיי חוץ מהתמיכה מבין השורות. 3. אני בשלב זה לא מנסה להתמודד עם כלום למעט עם עצמי....וזה קשה. זה הכל. ג'וני

ביקורת../images/Emo12.gif?

כנראה שאתה מצב רגיש מאוד ולוקח דברים מאוד אחרת ממה שכוונו... לא הייתה שום ביקורת בדבריי אלא רק אבחנות שלי וניסיון לעודד. בכל מקרה שיהיה לך המון במצלחה , בכל דרך בה תבחר. קונכי

מיצינקה

New member
עוד רעיון...

גם אני ג'וני לא מכירה אותך, אני גם לא יכולה לעזור לך, אבל יש מישהו שכן יכול אולי, פסיכולוג. אני התחלתי טיפול גם עקב מצוקה גדולה וקושי גדול - לפעמים שוקעים, החיים ...אתה בטח יודע... אבל וואלה, למה לא בעצם שוה לנסות לא? שיהיה רק טוב

לג'וני משמוליק

ההרגשה שלך ג'וני אינה יחודית דווקא לנשאי איידס. לכל אדם יש תקופות שבהן הוא מאבד את טעם החיים. לרוב תחושה זו הנה סובייטיבית ובאה לפתע ללא התראה וללא סיבה נראית לעין. כך זה גם אצלך כיום. כל כך הרבה אנשים זקוקים לך ואוהבים אותך, יש לך משפחה ובנזוג. יש לך מקצוע. יש לך חוש התנדבות ועזרה.אני בטוח שתמצא עבודה במקצועך כשהמצב הכלכלי של המדינה ישתפר. מצבך הבריאותי בסדר. אז כמו בכל משבר מסוג זה, אתה עייף. אני מצע לך: צלול קצת מתחת למציאות הקשה לך, צמצם פעילות, תנוח. הפגש עם חברים (גם אתי) וחכה לשיפור המצב שיבוא באופן טבעי. גם אני כאן צריך אותך.

משהו קטן

לכל אחד יש ימים של ירידות ודכדוך ואפילו אם זה במשך זמן. אתה נראה אדם כל כך פעיל ומיוחד תראה באיזה מהירות ענית לי ואיך עזרת לי. בתור אחת שלמרות גילה הצעיר עברתי הרבה ותמיד חשבתי לי למה ובשביל מה לחיות כאן אני רוצה רק לאחל לך שתתחזק ותמצא את הכח לעבור הלאה כי אתה לא יודע מה יהיה בהמשך חייך. אולי ימצאו את התרופה לאיידס? ואולי יקרה לך מקרה קטן אחד שבשבילו שווה לחיות את כל החיים המחורבנים האלה? אני לא מתיימרת לייעץ לך או לתמוך בך אלא רק מרגישה צורך להגיד לך את מילתי.

../images/Emo23.gif../images/Emo23.gifלג'וני.......

יש לי כמה דברים להגיד לך ג'וני.... מה שרשמת באמת דיבר אליי והרגשתי את הכאב שבך..אני חייבת להגיד לך שאתה חייב להיות חזק...לא בשביל אף אחד....תהיה חזק בשבילך עצמך מגיע לך..! ועצה קטנה אליך...תשכח בכלל שאתה חולה במחלה הזאת... תחשוב שהחלמת..תחשוב שמצאו פתרון לזה... יהיה לך הרבה יותר קל... אני אספר לך עוד משהו... לפני חצי שנה בערך הייתי בבצפר...ופתאום אישה נכנסה לכיתה ...אמרה לנו שלום..אמרה לנו את שמה...והתחילה לדבר.. הדבר הראשון שהיא אמרה " אני כאן כדיי להציל אתכם"....התחילה לספר את כל סיפור חייה...היא חולה במחלה כבר 5 שנים...כשהיא גילתה כל מה שהיא רצתה לעשות זה למות...אבל היא נלחמת בזה..היא מנסה לשכוח מהמחלה...אגב...היא נשואה למרות המחלה היא התחתנה עם איזה בחור ואין לי מושג איך אבל יש לה גם ילדה... כך שתהיה חזק ג'וני ..בדיוק כמו האישה הזאת...שיהיה לך רק טוב ממני מאמי

lady106

New member
פתאום זה מרגיש כל כך עצוב..

אבל לא טוב לשקוע במחשבות האלה צריך תמיד לחשוב חיובי אולי כדאי שתעסוק בדברים שאתה אוהב במקביל באיידס ובפורום ובמקומות אחרים זה נורא בונה ועוזר לנפש

Billy Eliot

New member
לג'וני המקסים ../images/Emo24.gif

קודם כל תדע שמאוד צר לי לקרוא את מה שאתה כותב. אינני מכיר אותך באופן אישי, אבלך מכיר אותך תוך כדי זה שנכנסתי לא מעט פעים לפורום שלך, ועל הפורום הזה אין לי מילים. אתה מנהל פורום נהדר ואתה גם מאוד מוכשר לדעתי. תדע שלא תמיד יש ימים נפלאים ולפעמים יש ימים ממש לא כיפיים לכל אדם, אבל זה יעבור. זה כמובן לא קשור להיותך נשא איידס. זה משהו שקורה לכל אדם ואדם בלי קשר לאיידס. גם לי לפני כשנה היתה תקופה מאוד מאוד מגעילה בחיים שלי. הייתי שרוע בדיכאון נוראי, ואפילו הגעתי למצב נוראי של בכי. אנשים שדיברו איתי בטלפון לא הבינו שמדברים איתי, אבל התקופה הזאת עברה תודה לאל, ועכשיו הכל טוב טפו טפו טפו. מה שיש לי לומר לך זה שאתה לא צריך להתייאש ולהמשיך כאן. יש לך פורום נפלא, ואתה כולך נשמע אדם מקסים. מותר לך לקחת חופש אם אתה מרגיש שאתה צריך חופש. אולי תנוח מעט ותעשה דברים שאתה אוהב, ואל תתייחס לכל מה שאומרים לך במשפחה ותגיד להם שיבינו אותך. אני מניח שמשפחה אוהבת וחמה כמו שלך תבין אותך בסוף. רק אל תשבר לנו... מותר לכל אדם להיות במשבר.. אנחנו אנשים ולא מכונות. מאחל לך הרבה טוב בחיים והרבה הצלחה ורק בריאות ואושר.

Jony Jerusalem

New member
תודה

תודה על המילים החמות והאוהבות טוב לדעת שיש עוד כמה אנשים שעוקבים אחרי ואוהבים אותי. טוב לדעת שיש אנשים שאכפת להם ממני. ייתכן שאני אקח לעצמי חופש של כמה ימים יתכן ולא כי כמו שראיתם היום - הייתה פה הצפה בזמן אמת. מקווה שמחר ייעשה שלום עם הנהלת תפוז ואם כן, אני פה ואם לא אני אפרד יפה, אני מקווה שהכל ייגמר בשלום ! מחר אספר לכם מה קורה. תודה על התמיכה והעידוד ג'וני

תישאר חזק

לכל אחד בכל יום יש את השניה הזאת שהוא תוהה למה הוא פה ואם כבר אז למה העולם לא ממצה את התועלת שבו. אז אצלך זו תקופה קצת יותר ארוכה, אבל זה ידוע שכולנו שונים זה מזה. אני באופן אישי אחרי השניה הזו בכל יום מביטה לצדדים ומקווה שהשניה הבאה תהיה טובה יותר, והמחר יהיה אופטימי יותר. כנס לשניה הזאת, תפנים אותה וצא ממנה מחוזק יותר. תאמץ חיית מחמד זה תמיד טוב, זה עוזר להרגיש שיש לך בשביל מה לקום בבוקר. בסוף תמצא את שביל הזהב שלך.

מאתוקי

New member
../images/Emo45.gifתיהיה חזק../images/Emo24.gif

בקשר למשפחה אתה לא צריך להיתיחס תעשה מה שבראש שלך שיקפצו כולם שכולם ילכו אחריך ולא אתה החריהם ואף אחד לא שווה שתבכה בגללו ביייייי בהצלחה תיהיה חזק

למעלה