חומר למחשבה

אתה באמת לא שם לב איך אתה מעריץ ללא גבול את רוסיה

ומצדיק את כל מה שהיא עושה ללא סייג, אבל למדינה שלך אתה מתייחס כאילו היא אמורה להיות שפוטה של העולם, להכיר טוב את המקום שלה ולא לבלוט כשלא התבקשה. אם תחליף את אמא-רוסיה באמא-אמריקה תהיה בחבר טובה עם הרבה מאוד ישראלים "נאורים" ו"ליברלים" שבחוגיהם זלזלול במדינה שלהם זה בוֹן טוֹן.
יכול להיות שזו הבעיה שלי, גאווה לאומית זה מושג מאוד לא ישראלי, ובארץ הוא נתפש כמאפיין של מהגרים שמקרוב באו. מה שמאוד ישראלי זה
להפגין נאמנות למעצמה
שפורסת חסות על חצי סיכה על מפת
העולם הנקראת ישראל
, בימי נעורייך זו הייתה רוסיה/ברה"מ, ועכשיו זו ארה"ב.

בחשכת הלילה

Active member
בלה-בלה-בלה גיבוב קשקושים

כבר עדיף שתכתוב על צאן, זה לפחות יהיה מצחיק.

איזו תרבות דיון יפה ומפותחת יש לשמאל!

אני מכיר אותה עוד מהגנון, למשל, כשילד אחד (או ילדה) אומר משהו שלא לרוחו של ילד אחר (או ילדה), או סתם מציק מילולית, אז הילד השני סותם בהפגנתיות את אוזניו באצבעות וצועק בקול משהו כמו "בלה-בלה-בלה, לא שומע כלום, בלה-בלה-בלה, אתה אומר שטויות, בלה-בלה-בלה, שטויות במיץ עגבניות!". מסתבר שזה עובד לא רק בגנון.

הנה יש לי חומר למחשבה בשבילך

הרי מי אני, סתם חריין מן היישוב, אדם אלמוני בלי שום מוניטין שאי אשפר להתייחס אליו ברצינות, אז אולי תקרא את ארי שביט, ותגלה שהרבה אנשים בשמאל שעיניהם בראשם ודעתם צלולה מזמן התחילו להתפקח ולעשכן את דעתם על הצד השני בהתאם למציאות המרה. המאמר אמנם נכתב ב-2014, אבל ההתפכחות של רבים בשמאל החלה שנ ים רבות לפני כן.

סיפורו העצוב של השמאל, ארי שביט

beatman

Member
אל תתבלבל

הכניעה לאמא אמריקה זה מותג נפוץ בקרב שמאלנים מסויימים.
להיות יהודי שגאה בארצו זה מאוד ישראלי ומאוד מכובד.

beatman

Member
אתה כובש לי את הפורום

מחר אדקור אותך.
מי שפל ומי לא תהיה דעה סובייקטיבית

בחשכת הלילה

Active member
דוגמה ממש לא מוצלחת!

אני לא נכנס לפורום בכוח!
תספיק לי מילה אחת, בקשה אחת קטנה, ואסתלק מהפורום בלי בעיות.

beatman

Member
כפי שכתבתי בשרשור הקודם

אם היו כאן ישראלים מול פלשתינאים, אז החלום שלו היה הגיוני ואולי אף בר ביצוע.
אבל בגלל שיש כאן יהודים מול ערבים מוסלמים אז הוא מתעלם מהרבה מאוד גורמים שלא מאפשרים לבצע את התוכנית שלו.

בחשכת הלילה

Active member
הנושא שהוא העלה הוא,

האם אנחנו שואפים בכלל לשלום.
העמדה של הימין ברורה ומוכרה: להמציא סיבות מדוע "זה בלתי אפשרי"

כל אדם רביא בנפשו שואף לשלום,

אבל אף אדם שפוי לא שואף ל"שלום" בכל מחיר, נוסח "עכשיו נחתום על ההסכם, ואחרי זה המבול!". הנוסחא "שטחים תמורת שלום" פשוט לא עובדת, עצם ההיצמדות אליה מתפרש כחולשה ומפתה את התוקף לתקיפות נוספות. אי אפשר להביא שלום בלפייס את התוקף, הנוסחא האמיתית לשלום והיחידה הידועה לאנושות משחר קיומה היא "שלום תמורת שלום", או נוסחת ההרתעה ההדדית.

לא, השלום שלי הוא הוצאת ישראל מכלל הסכנה הדמוגרפית

התמונה במתן האזרחות לערבים תושבי יהודה ושומרון תוך כדי החלת ריבונות ישראל מלאה על חלקים נרחבים מהאזור וגם מתן מענה לשאיפה הלאומית של חלק מהפלסטינים יושבי יהודה ושומרון לעצמאות לאומית.

בחשכת הלילה

Active member
תסביר לפלסטינים, שזו "השאיפה שלך לשלום",

אולי הם יבינו. אני לא הבנתי שום דבר

בהודעות שלך הכי מעניינת זו ההתייחסות לעיזים ולכבשים, למרות שלא התכוונת לזה

תבקש מחבריך הימנונים שיסבירו לך

זאת הנקודה, שפלסטינים, כפי שהם היום, לא יבינו שום שאיפה

לשלום של שום ממשלת ישראל, כפי שהם לא הבינו את השאיפה של שני אהודים, ברק ואולמרט.

לא ידעתי שאני מסוגם לכוב בכתב סתרים ועושד בלי להתכוון לכן, אבל במטותא ממך, הואיל נא בטובך ותסביר לאנוכי הטיפש לאילו עיזים וכבשים אכן התייחסתי?

למעלה