חומר למחשבה...

greenthumb

New member
חומר למחשבה...

מחפשת מתכון משובח לסטיק בשמנת. אבל משהו מוצלח! כבר ניסיתי כמה, וזה לא היה ממש זה!!! אז בבקשה - מי שיש לו מתכון מוצלח, ולא אכפת לו לחלוק אותו אתי (ועם כל הפורום!) - אשמח לקבל! תודה
 

giri

New member
מתכונים לסטייק בשמנת

יש לי בספר הראשון שמצאתי : סטייק ברוטב דובדבנים ושמנת (מיועד לפילה או סינטה) ביף סטרוגונוף (רצועות פילה ברוטב לבן) ולאחותי היה ספר בישול צרפתי שלם שהכנו מתוכו פעם סינטה ברוטב שמנת ופלפלת, אבל היא באילת אז אם זה המתכון שהכי מעניין אותך תאלצי להמתין ליום שני... משהו מעניין אותך? (פלומר מספיק כדי שאני אטרח להקליד...
)
 

leeloo

New member
וואי... הריר נוזל....

סטייק ברוטב דובדבנים ושמנת? אני מאוד מאוד אשמח לדעת את המתכון הזה.. נשמע כמו משהו מנצח ביותר... המתכון יוכנס כמובן למאמרים...
 

greenthumb

New member
בעונג רב

אחכה לרוטב השמנת והפלפלת. זה כנראה המתכון שאני מחפשת. תודה רבה רבה לך! אשמח מאד לקבל אותו, ואדווח על התוצאות...
 

sjarjar

New member
ביף סטרוגונוף הינו תבשיל בקר

(לאו דווקא פילה) חתוך לרצועות ברוטב יין ושמנת, והוא אינו סטייק בשמנת.
 

giri

New member
חצוף...

אבל אם תשלם על המנה שלך, אני אשטוף כלים. נ.ב. - מי אמר לי להזמין את כולם לארוחה? אני חותמת עוד.
 

דן צ

New member
תרשי לי ......בעעעעעעעעע

לפעמים צריך למתוח קו באוכל וכאן אני מותח את הקו___________________ סטייק עם שמנת??? למה??? יש כל כך הרבה דברים שהולכים עם סטייק אז למה שמנת???? בעעעעעעעעעעעעע
 

sjarjar

New member
סטייק בשמנת - בבקשה

ניתן להכין ב-2 דרכים: הדרך הראשונה (והפשוטה) היא להכין סיייק על גריל גחלים (פחמים), ובצד להכין רוטב שמנת, המבוסס על חימום שמנת מתוקה והוספת טעמים (ציר בשר מרוכז, פלפל שחור גרוס, פלפל ירוק קצוץ, חרדל וכו´). הדרך השניה היא להכנת סטייק במחבת, ובאותה מחבת הכנת הרוטב וחימום הסטייק והרוטב. זוהי דרך צרפתית קלאסית ואותה אפרט כאן: הכנת הסטייקים: בחרי לך סטייקים מהנתח האהוב עלייך, ודאגי שיהיו בעובי 2 אצבעות בערך. המיסי חמאה במחבת סטייקים (מחבת עבה וכבידה מברזל) וטגני את הסטייקים מס´ 2-3 דקות מכל צד על אש גבוהה. הוציאי את הסטייקים מהמחבת למגש עמיד חום. מצב הסטייקים עכשיו הוא רייר. להכנה למצב מדיום יש להכניס את המגש לתנור חם (200 מעלות צלזיוס) ל-6 דקות, ויותר למצב מדיום וול. עכשיו מתפנים להכנת הרוטב: לאותה מחבת בה טיגנו את הסטייקים (ונשארה על האש) מוסיפים כחצי כוס יין אדום יבש וטעים לשתיה ומגרדים היטב את הקרקעית עם כף עץ כך שכל הדבוק שם ייצא לנוזל. ממשיכים להרתיח את הנוזל במחבת עד שנשאר ממנו 2-3 כפות נוזל בלבד (פעולה זו נקראת ´צמצום´). עכשיו הוסיפי שמנת מתוקה 15% למחבת וערבבי היטב והביאי לרתיחה בשנית. טעמי ותבלי במלח ופלפל שחור גרוס (רצוי טרי מהמטחנה). הוציאי את הסטייקים מהתנור והחזירי אותם לרוטב במחבת. את הנוזלים שנקוו במגש הסטייקים מוסיפים למחבת גם כן. מחממים את הסטייקים ברוטב כחצי דקה מכל צד ומכבים את האש. מוציאים את הסטייקים לצלחות ושופכים מעל את הרוטב. מגישים עם תפו"א אפוי בתנור ליד. גיוונים: בשלב צימצום היין ניתן להוסיף טעמים כגון הרבה הרבה פלפל שחור גרוס (לרוטב פלפל) או 2 כפות ריבת פירות יער (תותי עץ, דובדבים, דומדמניות וכו´ - מקובל מאד בארצות צפון אירופה וסקנדינביה).
 

springsmille

New member
תודה! תודה! תודה!

המון תודה. המתכון הצרפתי הוא זה שחיפשתי. בסוף השבוע צפויים לי אורחים, ואז אנסה אותו כמו שצריך. אין כמוך ידידי!!!D-: ולשואל - למה שמנת עם בשר? אז בעצם, למה לא??? שוב תודה!
 

taz512

New member
כמובן שאנחנו דורשים ביקורת

תודיע איך היה הארוחה. טאז, השד והביקורת
 

sjarjar

New member
ועוד משהו

באותה שיטה מכינים גם סוגי סטייקים אחרים. כרגע מונח אצלי בארון בקבוק קלוואדוס (ברנדי תפוחים) וראיתי לא מזמן מתכון של איינסלי (השף האנגלי השחור שתוכניות הבישול שלו מוצגות בערוץ 8 וה-bbcprime) למתכון של סטייק לבן בקלבדוס, שמנת ותפוחים. ינוסה בקרוב.............
 

springsmille

New member
מבטיחה...

לספר בדיוק איך היה ואיך יצא המתכון. מחכה לשמוע איך יצא המתכון החדש שלך. ושוב תודה!
 

sjarjar

New member
סטייק לבן ברוטב שמנת וקלבאדוס

דיווח ורשמים. קודם כל, חרשתי (אני וגם אנשים אחרים) את הרשת ולא הצלחתי למצוא את המתכון המקורי של איינסלי מהתוכנית. הדבר הדומה ביותר שהצלחתי למצוא (באתר www.rest.co.il, אתר המסעדות בישראל). כיוון שכך החלטתי להכין את הסטייקים בשיטה הרגילה של דה-גלייז, כפי שכבר פרסמתי כאן בעבר: סטייקים עבים (250-300 גרם אחד) של צוואר חזיר עוסו במעט שמן זית, רוזמרין, מרווה, טימין, שום ופלפל שחור, והושהו כך במקרר למשך מס´ שעות לספיגת טעמים. לאחר מכן טוגנו בחמאה (מעורבת בשמן לצורך שמירת טמפ´ השומן) במחבת סטייקים עבה מחורצת עד לדרגת well (בשר חזיר חייבים להכין well שכן הוא כולל וירוס שחייבים להשמידו בבישול ממושך). הסטייקים הוצאו מהמחבת, האש הוחלשה והמחבת הורדה מהאש לשניה. את המחבת נוסף חצי כוס קלבאדוס (וניצת מיד, כמובן) ותחתית המחבת גורדה בכף עץ. המחבת הוחזרה לאש והוספה אליה מיכל שמנת מתוקה 15% ותובל במלח פלפל שחור ומעט סוכר חום. לאחר מס´ דקות בישול הרוטב הסמיך מעט והסטייקים הוחזרו לרוטב (כולל המיצים שהפרישו לצלחת) לטבילה מ-2 הצדדים. כתוספת הוגש תפו"א שלם מאודה. מסקנות: טעים מאד מאד. נאכל בתאווה ע"י כל הסועדים. אם זכרוני אינו מטעה אותי במתכון של איינסלי היו גם פרוסות תפוח-עץ חמצמץ מקורמלות. בפעם הבאה יתווספו כדי לחזק את טעם הקלבאדוס.
 
למעלה