סטייק בשמנת - בבקשה
ניתן להכין ב-2 דרכים: הדרך הראשונה (והפשוטה) היא להכין סיייק על גריל גחלים (פחמים), ובצד להכין רוטב שמנת, המבוסס על חימום שמנת מתוקה והוספת טעמים (ציר בשר מרוכז, פלפל שחור גרוס, פלפל ירוק קצוץ, חרדל וכו´). הדרך השניה היא להכנת סטייק במחבת, ובאותה מחבת הכנת הרוטב וחימום הסטייק והרוטב. זוהי דרך צרפתית קלאסית ואותה אפרט כאן: הכנת הסטייקים: בחרי לך סטייקים מהנתח האהוב עלייך, ודאגי שיהיו בעובי 2 אצבעות בערך. המיסי חמאה במחבת סטייקים (מחבת עבה וכבידה מברזל) וטגני את הסטייקים מס´ 2-3 דקות מכל צד על אש גבוהה. הוציאי את הסטייקים מהמחבת למגש עמיד חום. מצב הסטייקים עכשיו הוא רייר. להכנה למצב מדיום יש להכניס את המגש לתנור חם (200 מעלות צלזיוס) ל-6 דקות, ויותר למצב מדיום וול. עכשיו מתפנים להכנת הרוטב: לאותה מחבת בה טיגנו את הסטייקים (ונשארה על האש) מוסיפים כחצי כוס יין אדום יבש וטעים לשתיה ומגרדים היטב את הקרקעית עם כף עץ כך שכל הדבוק שם ייצא לנוזל. ממשיכים להרתיח את הנוזל במחבת עד שנשאר ממנו 2-3 כפות נוזל בלבד (פעולה זו נקראת ´צמצום´). עכשיו הוסיפי שמנת מתוקה 15% למחבת וערבבי היטב והביאי לרתיחה בשנית. טעמי ותבלי במלח ופלפל שחור גרוס (רצוי טרי מהמטחנה). הוציאי את הסטייקים מהתנור והחזירי אותם לרוטב במחבת. את הנוזלים שנקוו במגש הסטייקים מוסיפים למחבת גם כן. מחממים את הסטייקים ברוטב כחצי דקה מכל צד ומכבים את האש. מוציאים את הסטייקים לצלחות ושופכים מעל את הרוטב. מגישים עם תפו"א אפוי בתנור ליד. גיוונים: בשלב צימצום היין ניתן להוסיף טעמים כגון הרבה הרבה פלפל שחור גרוס (לרוטב פלפל) או 2 כפות ריבת פירות יער (תותי עץ, דובדבים, דומדמניות וכו´ - מקובל מאד בארצות צפון אירופה וסקנדינביה).