חומר למחשבה לכולנו

חומר למחשבה לכולנו

לאחרונה היו מספר מיקרים של "פגיעה" בכבודם של מורים מסוימים בפורום זה. ותלמידיהם הגיבו בזעם וביקשו את התנצלות הדוברים ובאופן מיד,י שאם לא זה עלול לגרום למלחמת "עולם". אני מבקש מחברי הפורום לחשוב כיצד היתם מגיבים אם תלמיד כל שהוא מבית ספר או אוניברסיטה אחרת, היה אומר משהוא שלא מוצא חן בעניכם על המרצה או המורה לספרות,תנ"ך פיזיקה,או על המחנך/ת שלך. האם הייתם מגיבים אותו דבר? האם הייתם דורשים התנצלות? האם גם זה היה גורם למלחמת "עולם"? נמקו בבקשה כן/לא ומדוע.

(כמעט) לכל דבר יש דרך...

יש דרך להביע דעה על מורה, בין אם הוא מורה לספרות ובין אם הוא מורה לקונג-פו. הדבר היחידי שיש לדעתי לומר בהקשר זה הוא: כבדו את מוריכם ואת מורי זולתכם ומן הצד השני- אל תכריזו מלחמה כל עת שאתם שומעים משהו שחורג מסגידה מוחלטת לאותו מורה. [אתם באמת חושבים שבחרב שלופה מול כל מי שישא שם מוריכם לשווא אתם עושים כבוד עם אותו מורה? האם הוא צריך *אתכם* כדי להצילו מאותם דברנים אומללים?] ועוד דבר: כמי שטורחים ומחבירים כמעט בכל הודעה ש:"זו דעתם האישית" וש"אולי הם טועים" ניתן היה לצפות ליותר ענווה וכבוד כאשר מתייחסים למישהו שלמד כמה שנים טובות וברצונו לחלוק את מה שרכש. [מצטערת על הטון המטיף. ככה יצא.]

../images/Emo32.gif שאלה בעברית...

האם עליי לומר מוחתלת? (שנאמר:"והיה ירא חתול לחתולין") או שמא..

שירה, זאת לא היתה השאלה

השאלה היתה - מדוע תלמיד מרגיש צורך להגן על מורה לאומנויות לחימה שלו, יותר מאשר על מורה בבי"ס. (ולא אם יש צורך או לא).

סלבו,

האם אתה באמת ובתמים מאמין שאין קשר בין הודעתי להודעתו של משה? לא כל תשובה או התייחסות חייבת להיות י-שירה. היא יכולה גם להיות שירה.

ביסטרו 1

New member
שירה בלטר../images/Emo124.gif

לפני שאת נוקטת בהטפות מוסר למינהן הייתי ממליץ גם לך למלא את פרטייך האמיתיים. בדף האישי..... וכן לפעמים אנו כותבים: " לדעתי האישית" ו...." יכול להיות שאני טועה"..... כי מה לעשות אחרי הכל זו דעתנו האישית ומן הסתם יכול להיות שאנו טועים. חנן טינג´ין סין

מה זה?!

-מה הבעיה עם הפרטים בדף האישי שלי? -"לדעתי האישית" וכו´ בא להדגיש את האבסורד כאשר אנשים ש"מקטינים" את עצמם כלכך כשהם כותבים אחרכך עונים בטון הכי הפוך בעולם..

אני בטוח שהייתי מפרסם תגובה נגד

הפגיעה בשמו של מורי. עד כמה זה היה מוביל למלחמת עולם, זה כבר תלוי במידת חריפותה של ההודעה, ועד כמה היא הייתה מניעה אותי לפעול "מהבטן". איני יודע אם יש טעם לדרוש התנצלות במקרים כאלה - כי זה דבר שעל אדם לעשות ביוזמתו ולא בגלל שמבקשים ממנו. לורנס

לורנס ידידי

האם קראת היטב את הודעתך על מורי השוטוקאןוהתיחסותך אליהם??? הציטוט מדברך אינני יודע אם מישהו מאותם 100 מורי שוטוקאן משתווה לו הן כלוחם והן כאדם|

שיהאן

אני יודע שמההודעה שלי משתמעת אולי נימה של העלבה או זילזול כלפי מורי שוטוקאן, אך אם נתבונן בדברים שוב, נראה שאין הדבר כך, ואני אסביר: אני כתבתי שאינני יודע, ואכן אינני יודע וייתכן כי אני טועה, אם מישהו ממורי השוטוקאן בארץ משתווה לשיהאן רונן כלוחם או כאדם, לא בגלל שהם לוחמים רעים או בני אדם רעים, אלא בגלל ששיהאן רונן הוא בן אדם מדהים ולוחם מדהים. גם לו אמרתי שאינני יודע אם יש מדענים שמשתווים לאיינשטיין כבני אדם וכמדענים, אין זה בגלל שהם מדענים נחותים או בני אדם נחותים, אלא בגלל שאיינשטיין היה מדען אדיר ובן אדם מדהים. אני מתנצל אם דבריי הובנו כניסיון לזילזול/פגיעה, אך לא זו הייתה מטרתם, ואני מקווה שכעת הובנתי כראוי. לורנס

סנסאי טוב - סנסאי לחיים!

אם מישהו היה מפקפק במורה שלי בבי"ס, אז מניח שהייתי מסביר לו שהוא טועה. אולם, אם מישהו היה מפקפק במורה שמלמד אותי אומנות לחימה, הדבר היה מפריע לי שבעתיים. מורה לאומנויות לחימה, הוא לא רק מלמד וזהו, ואחרי פרק זמן מסוים יובא מורה אחר, מורה שמלמד אומנות לחימה זה הרבה יותר מאשר סתם מורה, זה מישהו שמכוון בכל תחומי החיים (כבר הוסכם שאומנות לחימה היא דרך חיים...), מישהו שנותן משמעות נוספת לעצם היותו עומד ומסביר/מעביר את החומר, פשוט סנסאי. כמובן, שיש אנשים או מורים שתרמו לנו רבות במהלך חיינו, אך סנסאי תמיד ישאר סנסאי. אני רואה תלמידים של קאנצ´ו רוני, שגם אחרי שנים רבות שלא התאמנו, עדיין מגיעים לבקר, התייעץ ולשתף. בתוך תוכם יש איזה משהו שלמרות השנים שעברו עדיין מרגיש צורך לחזור. סנסאי זה יות מסתם מורה - זה יותר כמו אב.

אני מבינה על מה אתה מדבר...

אבל לי לפחות, היו המון (!) מורים שהיו יותר מ"סתם" מורים ובהחלט יכולים להכנס לקטגוריה של "מורה לחיים", גם בלי חגורה שחורה.. הסיבה לכך היא שלפחות עבורי, מבחן הכניסה לתוא הזה הזו לא בוחן מה מלמדים, אלה |איך|. אתה יכול לומר שבמסגרת לימודי אומנויות לחימה זה יותר טבעי, אך אנשים חזקים ממסגרות..

מסכים ומחדד את התשובה

יש הרבה אנשים/מורים/מפקדים בחיינו, שיכולים להיכנס לקטגוריה של "מורים לחיים". אני חושב שמורה שמלמד את תלמידיו אומנות לחימה, נכנס לקטגוריה הזו ואף עומד בראשה - לא בגלל צבע החגורה שלו, אלא בגלל איך הוא מלמד (ועד כמה זה משפיע על חיינו ועל השקפת עולמנו), אבל גם מה הוא מלמד (או יותר מדויק - מה התלמיד מקבל ממנו). אני רואה כיצד מדריכים אחרים אצלנו, משמשים מדריכים ומכוונים הרבה אחרי הדריכו את התלמידים (שכבר עברו קבוצה, או שהמדריכים הפסיקו להדריך). אני יכול להסכים שלא כל מורה שמלמד אומנות לחימה יכול להיכנס לקטגוריה הזו, אבל ברגע שמוצאים את המורה הנכון נשארים איתו לכל החיים. דבר נוסף, כשלומדים אצל מורה/מרצה, בד"כ יש גבול מסוים שניתן ללמוד ממנו (אם מדובר בתקופה או בחומר הנלמד). אצל מורה שמלמד אומנות לחימה, הגבול אינו קיים - לא בהגבלה על החומר הנלמד, ולא בתקופה שניתן ללמוד ממנו. עוד דבר, שמורה לאומנות לחימה, מה ואיך שהוא מלמד משליך על שאר תחומי החיים. קשה לי לראות תלמיד שבא אחרי הרבה שנים, למורה שלימד אותו מתמתיקה, כי הוא מרגיש צורך לקבל משהו מעבר...

סלבו,שירה,לורנס

קודם כל אומר שאני מעריך מאד את הכנות בדברכם ואת הערצתכם הראויה למוריכם. שכן סנסיי באמניות לחימה קלאסיות אכן הוא מורה דרך במלוא מובן המילה איש של כבוד ודרך ארץ.הסנסיי מהווה דוגמה אישית לכל אשר הוא מלמד הסנסיי שומר על עקרון תן כבוד לאדם ותזכה לכבוד. אך אני מכיר מורים בחינוך הפורמאלי שמתנהגים על פי אותם קודים שקיימים באמניות הלחימה ושמאות מתלמידיהם הולכים שבי אחריהם.המסקנה היא החינוך שמעניקים המורים לתלמידיהם בשניי המגזרים הוא אמור להיות זהה (זכות לכבוד וחובה לכבד)כך אני מאמין. על קיר הדוג´ו שלי תלויה כתובת קנג´י שכתב מורי קנצ´ו אוקוימה והעתקים ממנה נתנתי לכמה מחבריי שגם הם תלו אותנ בדוג´ו שלהם. "תן כבוד לאדם ושמיים"

../images/Emo45.gif

עוד הערה קטנה (נדמה לי שלא הובנתי במלואי..:): שימושי ב"חגורה שחורה" היה מטאפורי- כמייצג של מורה כלשהו באומנות לחימה.

pzirpim

New member
הלומד מכל אדם משול לרואה את הנולד?

Feeling deeply the difference between oneself and others,bearing ill will and falling out with others--these things come from a heart that lacks compassion. If one wraps up everything with a heart of compassion,there will be no coming into conflict with people Yamamoto Tsunetomo Perhaps it has less to do with the particular teacher and his/her abilities but more or as much to do with the pupil?

התלמיד הוא אכן גורם משמעותי,(ונשכח)

וכמובן שאת המשולש מורה-תלמיד-שיטה כמעט ולא ניתן להפריד בדיון זה. (למרות שעשינו זאת ודברים שהיו צריכים להאמר על שלושת הגורמים האלו יוחסו אך ורק למורה.)

למעלה