חומר גלם

yaelde1

New member
חומר גלם

שלום לכולם ממש לאחרונה התחלתי לגלות עניין בבונסאי. התחלתי לקרוא ולשוטט ברחבי הרשת וכך גם הגעתי לפורום הזה שבו מצאתי המון חומר הדרכה גם לטירונים כמוני. חוץ מלקרוא קצת התחלתי גם להכין לעצמי חומר גלם מייחורים.( אלת המסטיק, פיקוס בנימינה,ערערים, לויקופילום... עומדת לרשותי חממה לא שלי - אך הוקצה לי בה מקום ) אבל נורא מדגדג לי בידיים והייתי רוצה ללכת על חומר שעליו אוכל להתחיל לעבוד כבר עכשיו. הבנתי שערערים עשויים להיות חומר גלם מצויין להתחלה אבל אולי יולי-אוגוסט זה לא זמן כל כך טוב לעבוד על שלד של מחטניים? מה אתם אומרים? ואם אני צודקת - אז מה כן? יעל

סן תאי

New member
שלום יעל, ברוכה הבאה לפורום

ייחורים זה דרך נהדרת ליצירת עץ בונסאי, אבל מדובר כמובן בתהליך ארוך מאוד, תאלצי להתאזר בסבלנות לפחות כמה שנים. ( אגב אי אפשר להשריש ייחורים מאלת המסטיק). ערערים בוגרים עשויים להיות חומר גלם טוב עם סיכוי לקבל תוצאות נאות בפרק זמן קצר. אין שום בעייה לעבוד עם ערערים על נוף העץ, גם בחודשי הקיץ. אבל רצוי להימנע מהעתקה לעציץ בונסאי ומהתעסקות בשורשים בשלב זה. בהצלחה

yaelde1

New member
חומר גלם

ושוב שלום קודם כל תודה על התשובה המיידית. שנית - סבלנות ברוך השם יש לי כך שמימד הזמן לא מטריד אותי כרגע. הייחורים הם כמובן בבחינת "שלח לחמך על פני המים..." ומאחר שאני נמצאת כרגע בשלב של ניסוי וטעייה אני מנסה להכין ייחורים מכל מה שנראה לי שעשוי להוות חומר גלם בהמשך. יעל

oferez

New member
יחורים

הי יעל אני מסכים עם קודמי לגבי יחורים והזמן הרב שיעבור עד שרואים מהם משהו. אבל אני חושב שזה יופי של תרגול בשתלנות, ליחר ואחר כך לגדל ולפתח. השתלנות היא הבסיס לבונסאי. וככל שמיומנותך בשתלנות תגדל, יהיו לך כלים יותר טובים ליצור בונסאי. בהצלחה עפר

למעלה