חומר בלתי נראה?

Niro85

New member
חומר בלתי נראה?

מדענים בכירים בארה"ב הצליחו לדבריהם לפתח חומר שגורם לחפץ להראות בלתי נראה בכך שהוא חוסם את קרני האור המגיעים אליו. עכשיו איך זה קשור לSG אתם שואלים? טוב אז עשיתי פרומיטאוס+חומר בלתי נראה=ספינה יותר טובה? יהיה לה יותר קל לתמרן? לספינות הגאולד יהיה קשה ליירט אותה? ואם אנחנו בעניין מה אתם חושבים על החומר הזה? אתם אומרים שבעוד כמה עשרות שנים נראים כבר לוחמים בלתי נראים וטנקים שקופים?

EviLRaBBi

New member
אוקיי קראתי קצת ואם הבנתי נכון

זה אומר שאתה מטעה הוא לא חוסם את קרני האור הוא פשוט מונע את פיזורם נניח פוגע אור בחפץ אז במקום לפגוע בו ולהתפזר הם כמעט ולא ישנו כיוון ובכך בעצם לא נראה החפץ הבעיה היא הגודל החפץ צריך להיות בר השוואה לאורך הגל... ובגלל שהאור הנראה הוא מממממממממש קטן (אני לא זוכר הבדיוק את הקגדלים אבל זה משו כמו 700 נאנו מטר לא?) אז רק דברים קטנים יכולים להיות בלתי נראי באמת.. את האמת אני לא ממש חושב שיצליחו לפתח את זה לדברים גדולים יותר =\ אבל אולי יצליחו במקום זה לבנות דברים שעושוים מהרבה דברים קטנים עם חורים ^_^ מי יודע......

Niro85

New member
בסדר זה יעבור "אבולוציה" אל תדאג...

לפני 120שנה המטוס הראשון נראה כמה ערימה של עצים שהתרוממו לגובה של 20 מטר ויכול להמריא רק מספר דקות... היום 120 שנה אחרי אנחנו כבר בונים חלליות ומטוסים במהירות פי5 גבוהה יותר ממהירות הקול. לטכנו' אין מעצורים,ככה שיפתחו את התחום הזה אני בטוח שיפרצו גבולות ויפותחו דברים מתקדמים,בסה"כ תחום "השקיפות" הוא לא קשה בדיוני עבורני,כבר לפני מספר שנים מדענים סינים הצליחו ליצור חליפה המסוואה בן אדם כמעט לחלוטין{ע"י כך שיש על החליפה מאות מצלמות שמשדרות את התמונות שיש מאחור} אני אומר ב20-30 שנה הקרובות כבר התחום הזה ממש יפרוץ,בכלל כל העולם שלנו עומד להשתנות קצת האי-טק טס בשנים האחרונות,והוא ממשיך לטוס.

Echelon

New member
LOL

זה רק כי נוהלי האבטחה בה דפוקים. בכתלס היא חללית ממש טובה.
לעונה 8, אטלנטיס ואילך.... מעניין כמה פעמים יחטפו את הדדלוס.

Some1here

New member
זה נשמע

כמו חתיכת חירטוט אחד גדול. למי שלא יודע צבעים שהעין קולטת אלה למעשה קרני אור שחפץ מחזיר. לבן מחזיר את כל קרני האור והצבע השחור לא מחזיר אור בדיוק כמו שמתואר בכתבה. בשביל לגרום לחפץ להיראות בילתי נראה צריך לגרום לו להיות שקוף משמע שקרני אור יעברו דרקו ויוחזרו ממשהו אחר או לגרום לו כן להחזיר קרני אור, אבל בדיוק בצבע של הרקע...

EviLRaBBi

New member
גם אני חשבתי ככה בהתחלה

אבל קראתי את שתי הכתבות ויש הגיון בזה אם הבנתי את הרעיון זה פשוט גורם לגלי אור לעקוף את החומר או משו כזה וזה הגיוני אם התנאי הכי חשוב שמתקיים הוא שגודל החפץ הוא בר השוואה לאורך גל האור O_O

Some1here

New member
לעקוף זה כבר משהו אחר

אם זה ככה זה גם מסתדר עם הרעיון שהעצם לא נעלם לחלוטין אלה נראה פשוט הרבה יותר קטן...

kanshoof

New member
בכל מקרה, יש מליון ואחת חיישנים

שמגלים ספינות, האחרון ביניהם זה חיישן אופטי... יגלו את הפרומיטיאוס גם אם יראו אותה וגם אם לא.

Some1here

New member
זה נכון...

הדוגמא הכי פשוטה היא צוללת שהאמצעי ראיה האופטי היחיד שלה הוא פריסקופ, את כל הניווט שלה היא עושה באמצעות חיישנים אחרים. זה כן חשוב להסוואת לוחמים, לא כלים ענקיים.

Niro85

New member
לכל דבר יש אמצעי נגד...

פעם חשבו שלא יצליחו למצוא פטרון לטילים מונחי חום,והנה היום יש כבר לא מעט אמצעי נגד{נורי הטעייה\מטוסים "קרים" וכ'ו...}}אני מאמין שבעתיד גם לזה ימצאו תשובה,ובסה"כ ההסוואה טובה לזמן מלחמה לא להתגנבות או משהו כזה,תחשבו שיש לכם שדה קרב לצבא אחד יש טנקים בלתי נראים בעוד לצבא ה2 יש טנקים נראים,איזה ינצח? נגיד והצבא ה2 עם הטנקים הנראים גם נורא מתוחכם והוא הציליח לפתח חיישנים שמגלים את מיקומם של הטנקים הבלתי נראים{אז התותחן של הטנק צריך לעבד נתונים למצוא את הטנק הבלתי נראה לשגר פגז ולקוולת שהוא פגע}ועד שזה קורה הטנק הבלתי נראה כבר הופך את הטנק הנראה לערימה של מתכת שרופה והמון ברגזים...{יש מבין?} וכנ"ל גם בקרב אווירי,אם קרב "רחוק"{שיגור טילים מטווח של מעל 50ק"מ}לא מצליח ויש צורך בקרב "קצר"{לחימה אווירית עם מטוס בטווח עד 10ק"מ}יש צורך בשימוש בתותחי וולקן{התותחים של המטוס}ובראייה מעולה של הטייס{בנוסף כמובן לאמצעים הטכנו'}אם הטייס לא יראה את המטוס שמולו יהיה לו קשה מאוד ואפילו בלתי אפשרי לירות עליו.

Hell Rider

New member
לא ברור לי הקטע...

אם החומר הזה מונה מגלי האור שפוגעים בו מלהתפזר ולהגיע לעיינים שלנו אז איך לעזזל הוא בלתי נראה?¿? הוא יראה בדיוק כמו חור שחור - כל שאר העצמים בחדר יחזירו את האור ורק הוא לא... וככה נראה מעיין צללית של החומר\עצם... כדי שעצם מסויים יהיה בלתי נראה אז הוא צריך לאפשר לקרני האור לעבור דרכו או לעקוף אותו בצורה כלשהי, אבל לא למנוע את התפזרותם!!! מה אתם אומרים?

למעלה