חומר אפל!

vizini

New member
אבל זו בדיוק הנקודה - אינך יכול

"לאלץ" את התהליך לתפוס מצב ספציפי. בכל קופסא סגורה המכילה מספר מצבים, לא תהיה סימטריה בין התהליכים. וחוסר הסימטריה לא קשור למי הוא החומר ומי האנטי חומר. בשני המקרים חוסר הסימטריה הוא לאותו כיוון. אני לא מבין מה הקשר להתפשטות היקום. גם אם הקופסא סגורה ולא מתפשטת, עדיין אין סימטריה. לגבי ההמלצה - תצטרך להתאמץ קצת יותר. בכל אופן, אין להמלצות שלי הרבה משקל...

זו אכן בדיוק הנקודה

קביעת הכיוון המועדף לתהליך התפרקות הניוטרון נובעת מהעובדה שהמצב ההתחלתי הוא יחיד (אנתרופיה נמוכה) ומספר המצבים הסופיים הוא גדול (אנתרופיה גבוהה). אין לכיוון זה קשר לחומר\אנטי חומר או לסוג האינטראקציה, אלא זו תוצאה תרמודינמית. מה שכן, השתכנעתי שחץ הזמן התרמודינמי בעולם האנטי-חומר חייב להראות אותו כיוון כמו בעולם החומר, ולכן ניתן להבחין בינהם לפי זמן התפרקויות שאינן שומרות CP. מאידך הבחנה זו תתכן רק בעולם שאינו בשיווי משקל תרמודינמי (והעובדה שהיקום מתפשט מונעת ממנו להגיע לשיוי משקל כזה).

vizini

New member
התהליך ההפוך לא תמיד אפשרי.

אם האנרגיה הכללית של התוצרים קטנה ממסת המנוחה של הנויטרון, התהליך לא יתרחש. ועד כמה שאני יודע, חוק שימור האנרגיה הוא חוק מיקרוסקופי.

כולכם ממש נהדרים...

והעשרתם את הידע שלי מאוד... אבל עדיין לא עניתם לי על השאלה!!!

vizini

New member
התשובה לשאלתך

לפי משוואות הפיסיקה, לכל "חומר" קיים גם "אנטי-חומר". ליתר דיוק, לכל חלקיק חומרי קיים חלקיק בעל מסה וספין זהים אך מטענים הפוכים. ההבחנה בין חומר לאנטי חומר היא שרירותית במידת מה, והסטורית. החומר שנפוץ בעולמינו זכה להתכנות בשם חומר, ולכן החלקיקים בעלי המטענים ההפוכים נקראו "אנטי-חומר". חלקיק האנטי חומר הראשון שנתגלה היה הפוזיטרון, והוא האנטי חומר של האלקטרון. כל חלקיק ואנטי חלקיקו, פרט לנויטרינו (מסיבות שלא אפרט כאן) יכולים בהפגשם להפוך לפוטונים (אנרגיה אלקטרומגנטית). תהליך זה נקרא איון או התאיינות.

למעלה