אנטי חומר, כשמו כן הוא, הינו ההיפך
מחומר(ברמה בסיסית ביותר). כידוע, לכל אטום של חומר יש שלושה מרכיבים עיקריים(והרבה מאד אחרים), שהם: פרוטון(טעון חיובית +1, בעל מסה של 1 לצורך הענין), נייטרון(ללא מטען חשמלי, בעל מסה של 1 ועוד קצת מאד, כלומר כזו של הפרוטון בקירוב רעוע), ואלקטרון(בעל מטען חשמלי שלילי -1, ובעל מסה של 1/2000, בקירוב גם כן, ביחס לפרוטון). אנטי חומר הוא חומר המורכב מאותם חלקיקים כמעט אלמנטריים, רק שמטענם הפוך. למשל, ל"פרוטונים" של אותו החומר תהיה עדין מסה של 1, אבל מטען של -1 לעומת חבריהם ה"אלקטרונים" בחומר זה, שתהיה להם מסה 1/2000 אך מטען +1. (הנייטרונים נשארים נייטרונים מכיון שמטענם אינם משתנה - הוא נשאר נייטרלי, ומסתם אינה משתנה, כאמור). אותם "פרוטונים" ו"אלקטרונים" "הפוכים" נקראים "אנטי-פרוטונים" ו"אנטי-אלקטרונים" בהתאמה(לאנטי-אלקטרונים קוראים, אגב, "פויזטרונים"). בצורה כללית, ומסיבות שאינן ידועות לי(אך אני משאר שהן קשורות למעברי אנרגיה ע"פ חוקים קוונטיים מסוימים), כאשר חומר ואנטי-חומר נפגשים, הם עושים "אניהלציה" הדדית, שמשעותה היא הפיכתם של אותם חלקיקים לפוטונים, ביחס אנרגיות שווה(ע"פ עקרון היחסות של איינשטין הידוע לכל). ... יש אכן תאוריה שמדברת על כך שבשפתי-חורים שחורים(ממש על קצות האיזורים הנקראים "אופק ההאירועים") נוצרים חלקיקים ואנטי-חלקיקים באופן "ספונטני" כתוצאה מאנרגיה עודפת בנקודת מרחב מסויימת, או משהו בסגנון(גם את התאוריה הזו אינני מכיר לעומק
), אך לאנטי-חלקיקים יש נטייה להבלע לחורים השחורים, בעוד לחלקיקים אין - ולכן, אגב, יש כביכול יותר חלקיקי חומר ומחלקיקי אנטי-חומר. אני אשמח מאד אם מישהו יוכל להסביר באופן יותר מפורט מדוע ישנה אניהלציה בין חומר לאנטי-חומר, ומדוע הם נוצרים בשפות אופקי-אירועים של חורים שחורים
... מקווה שההסבר שלי היה, ברמת הבסיס לפחות - מספק.