חומרי גלם לבונסאי

erezbt

New member
חומרי גלם לבונסאי

שאלה למיני-גן או אחרים בנושא הכדאיות של משתלות שמגדלות בונסאי ראשית אקדים ואומר שאין לי כל כוונה להקים משתלה... יש לי שאלה (או נושא לדיון) בתור חובב בונסאי מתחיל שנתקל בקושי לא קטן להשיג חומרי גלם לבונסאי. רובנו אני מאמין שואפים למצוא צמח בוגר במידה כזו או אחרת שאפשר להתחיל לעצב אותו, כלומר עם גזע בעל נוכחות, התחדדות נאה וכו כו ולא להתחיל מצמחים צעירים מאד שיעבור זמן ניכר עד לנוכל להתחיל לעבוד איתם. – לא משהו שקל למצוא ברוב המכריע של המשתלות. מצד שני גם נראה לי הגיוני שלרוב המשתלות לא כלכלי לטפל בצמח (טיפול לא מועט) במשך מספר שנים עד שיוכלו למכור אותו. ואם בכל זאת השקיעו כל כך הרבה זמן ואנרגיה המחיר שיבקשו עבורו לא יהיה מבוטל. 1. איך אתם במיני-גן רואים את הbusiness case שלכם? 2. שאלה לחברי הפורום: כמה כסף הייתם מוכנים להשקיע בחומר גלם ראוי ? או עבור עץ מעוצב ?

סן תאי

New member
משתלת בונסאי

שאלות טובות מאוד אתה מעלה. לא מזמן קראתי מאמר באחד מירחוני הבונסאי היוצאים לאור בחו"ל, מאמר שכתב איש בונסאי ותיק שחי את הנושא שנים רבות. הוא מנתח את הכדאיות הכלכלית שבהקמת משתלת בונסאי שזה אולי חלום רטוב של כל אוהב בונסאי. ובאמת הטיעונים שהוא מעלה שבחלקם נגעת, מביאים למסקנה חד משמעית שאין למשתלת בונסאי זכות קיום כלכלית , על אחת כמה וכמה בארצנו הקטנה. ראשית היחס בין מידת ההשקעה בעץ למחירו- אם תחשב את כל הזמן שהשקעת בשתיל עד לבגרותו בטיפול,עיצוב,העברות,השקייה... תוסיף לזה דשנים,כלי בונסאי..תוסיף לזה את החלק היחסי בעלויות ההיקפיות (דמי שכירות,ארנונה,מים,רו"ח,שכר העבודה שלך ושל עובדייך..) תוסיף לזה רווח ותגיע למחיר שלעולם לא תוכל לקבל מלקוח ממוצע. שנית, היקף השוק,גם בעולם ובמיוחד בארץ. הרי לא מדובר במוצר צריכה. והלקוח הפוטנציאלי הוא חובב הבונסאי + לקוחות אקראיים.לא ממש קהל גדול. מובן שיש משתלות בעולם שמוכיחות את ההיפך ומשגשות כלכלית, אבל בכל אופן אני בהחלט חושב שיש פה קושי אובייקטיבי ברור. כלקוח אני מוכן להשקיע לא מעט בחומר גלם טוב, אפילו בעצים מעוצבים- בונסאי של ממש, ובודאי שבציוד היקפי, אבל עליי ועלייך ועוד כמה חברים קשה לבנות עסק.

chokolada

New member
הכל נכון

אך יש להתחשב בכך שבחול אני מאמין שהם גם מיבאים עצים למכירה ולא ממש מגדלים אותם בעצמם במשך שנים ומוכרים אותה, אישית אם הייתי מגדל עצי בונסאי בתור בעל משתלה כל כך הרבה זמן הייתי נקשר אליהם מאוד ולא מסוגל למכור אותם בעד שום הון שבעולם. לדעתי בונסאי זה כמו ילד זה לקחת זרע להנביט אותו או ייחורים לחלופין וגדל אותו מגיל אפס ולגדול איתו , בונסאי זה משהו לנשמה זה משהו באופי שכיף לגדול איתם ולטפל בהם ככל שתתן להם אהבה הם יפרחו יותר ויצמחו יותר טוב. לאדם צריכה להיותהרבה סבלנות ואהבה ע"מ לגדל בונסאים כראוי וזאת לא רק למטרת ראווה התרברבות או כי הם פעם ראו כזה בסרט קרטה קיד ובטח לא בשביל הכסף. מקווה שתסקימו איתי .

minigan

New member
כולכם צודקים. ובכל זאת

קיימות משתלות שמתפרנסות מבונסאי בעולם. הסיבות שאנחנו באגרו-נוי הקמנו את מיני-גן: 1. המחקר, הפיתוח והייצור שהשקענו במשך שנים בגינון המיניאטורי (בן דוד של מר בונסאי) בפרוייקט מיני-ישראל, יצרו חלון הזדמנויות לפעול במקביל בתחום הבונסאי. 2. הנישה הזאת הייתה פנויה. 3. התחום הזה מתאים לאופי המקצועי שלנו. עתיר-ידע ומתאים ל"רצים למרחקים ארוכים". 4. המשתלה שלנו מייצרת מזה 22 שנים אך ורק עצים ואקסמפלרים לגינון שגילם נע בין 3-5 שנים. כלומר חומרי הגלם זמינים וייצור לטווח ארוך לא זר לנו. 5. העיסוק הרב-גוני שלנו בגינון וייצור צמחים אחרים מאפשר לנו "להמר" על מחלקת בונסאי. לא כל הביצים בסל הבונסאי. 6. השילוב של חנות בונסאי ופארק עם המון צמחיה מיניאטורית נראה לנו הגיוני מבחינה שווקית. 7. גם בעלי עסקים ובמיוחד בתחום הצמחיה זקוקים להתחדשות והתפתחות מתמדת מבחינה אישית ומקצועית. 8. אנחנו אוהבים בונסאי ואין לנו כוונה להתעשר מבונסאי ובכלל. 9. מעניין לקחת נישה בשוק הצמחים ולבנות אותה בהדרגה וביסודיות. כרגע זה לא ממש משתלם כלכלית אבל אנחנו מאמינים כי אם נצליח להתמיד בעוד מספר שנים גם נראה שכר לעמלנו. 10. אולי השתגענו אבל בינתיים אנחנו מזיעים ונהנים. וזה מה שחשוב. צודק שוקולדה כשמדבר על הקשר שנוצר עם בונסאי שמגדלים, מכירים ומטפחים במשך שנים אבל יש גם סיפוק בהעברת יצירה למישהו שיודע להעריכה וימשיך לטפח אותה. הבעיה שלא תמיד זה המצב ויש בהחלט גם כשלונות כואבים. המחיר הגבוה יחסית של בונסאי מדרבן לקוחות לשמור על "ההשקעה" שלהם. הבעיה הזאת קיימת בכל תחום שמושקעת במוצר גם יצירתיות וגם רגש. תחזיקו לנו אצבעות.

BP2

New member
לזרוק כפפה...

מיני-גן היקר - בין כל הנושאים שאתה מעלה קיים עוד פלח שוק שאני מזהה שחסר פה בארץ - והוא יבוא ושיווק של עצי בונסאי שהם לא מזנים מקומיים. אני (ועמי עוד רבים וטובים) משתוקק ליום שבו אני אוכל להכנס למשתלה בארץ ולרכוש עצים מסוג CALIFORNIA JUNIPER או JAPANESE MAPLE ולצערי למרות שלחלקם תנאי הגידול בארץ מתאימים - לא ניתן להשיגם.

סן תאי

New member
ייבוא עצי בונסאי

תקנות משרד החלקאות לא מאפשרות ייבוא של עצי בונסאי. מה שכן, ניתן לייבא זרעים או שתילים צעירים (וגם לא מכל זן ובודאי שלא מכל ארץ) ולגדל... אגב JAPANESE MAPLE ניתן להשיג במשתלת אלון.

uribz

New member
מחירי בונסאי בעולם

בנסיעותי לדרום קוריאה ביקרתי בהרבה משתלות בונסאי שמציעות למכירה עצים בוגרים. אני יכול לספר לכם שני דברים: 1. המחירים גבוהים מאוד מאוד גם במונחים קוריאנים. 2. מה שמקובל שם, ומאפשר מחירים כאלה, זה שמוסדות מכובדים רואים לעצמם חובה להציג בלובי עץ בונסאי, וכמובן יכולים לשלם עליו מה שלפעמים קשה לבן אדם פרטי. זה גם מצביע על הסוס שמיניגן מספר שהם רכבו עליו - בונסאי כתוצר לוואי של הגינון למיני-ישראל הסמוכה.

BP2

New member
זה רחוק!!

משתלות אלון הם על גבול לבנון (קיבוץ יראון) זה קצת רחוק מהמרכז....

minigan

New member
יראון מוכרים רק עצים בחביות

ככל הידוע לי. ולא בטוח שיתאים לך ליצירת בונסאי.

סן תאי

New member
עצים מיראון

נכון שהם מוכרים רק עצים שגובהם מ-1 מ' ומעלה, אבל מזנים מעניינים אפשר להשתמש בעץ כמקור לייחורים וגם מהעצים הגדולים בטכניקות כאלה ואחרות אפשר להפיק חומר מצויין לבונסאי. אבל אני לחלוטין עם מיני גן בעניין הזה, רדו מהעץ של זנים אקזוטיים מהמזרח. קודם בואו נפיק יצירות אמנות מזית, אלת מסטיק, רוזמרין...וכו' עצים אלו הם חומר גלם מעולה לבונסאי בכל קנה מידה !

minigan

New member
הכפפה שנשארת באוויר ../images/Emo160.gif

מעבר לכל הבעיות הטכניות שסן תאי התייחס אליהם (ובצדק) קיים מימד נוסף של התייחסות לנושא: ארצנו הקטנטונת משתבחת במגוון מיקרו-אקלים גדול ובמגוון אדיר של צמחים מקומיים ומאוקלמים. אני משתוקק (בהמשך להשתוקקותך) שתמצה עד תום את המגוון האדיר של אפשרויות מקומיות לפני שתנסה לגדל "גמל באלסקה". תן ליפנים סיבה לקנא בך ותשאיר להם משהו מיוחד משלהם, כי אחרת מה הכיף לאכול אוזן המן בפסח. בינתיים תשאר עם הפנטזיה. לפעמים היא טובה יותר מהדבר האמיתי. בכבוד בברכה ובהצלחה בכל מעשה ידיך

uribz

New member
מחירי הבונסאי בעולם

בנסיעותי לדרום קוריאה ביקרתי בהרבה משתלות בונסאי שמציעות למכירה עצים בוגרים. אני יכול לספר לכם שני דברים: 1. המחירים גבוהים מאוד מאוד גם במונחים קוריאנים. 2. מה שמקובל שם, ומאפשר מחירים כאלה, זה שמוסדות מכובדים רואים לעצמם חובה להציג בלובי עץ בונסאי, וכמובן יכולים לשלם עליו מה שלפעמים קשה לבן אדם פרטי. זה גם מצביע על הסוס שמיניגן מספר שהם רכבו עליו - בונסאי כתוצר לוואי של הגינון למיני-ישראל הסמוכה.

למעלה