חומרים מורכבים

thedarkslide

New member
חומרים מורכבים

יש למישהו ידע איזה סוג איפוקסי או פוליאסטר יעמוד בטמפ של דוד אחורי יש תבנית מוכנה יש לי קרבון אבל האיפוקסי שלי הוא מיבני ומיועד לטמפ עד 200 מעלות ואז הוא מאבד מתכונות החוזק שלו 45 אני הבנתי שלך יש קצת ניסיון בחומרים מורכבים או אולי מישהו מכיר את הדמיות הפועלות ב RPP ???

Mr. Pooh

New member
אז ככה:

שוחחתי עם מישהו אצלי בעבודה. כפי שטען 45, אפוקסי שעמיד בטמפ' כאלו נדיר ואינו נוח לעבודה. הוא הציע פתרון אחר: שיכבת פיברגלס מקדימה לחוזק ובידוד. לוקחים חוט פיברגלס (הוא אמר שיש עבים) ומלפפים סביב הדוד. מורחים דבק פלסטי לבן (זה שקונים ב-2 שקל) ואז אפשר ללפף עוד שכבה. מחכים שעתיים+ ומניעים ל-15 דקות. מקררים ומתקבלת מעטפת קשיחה ומבודדת. מיותר לציין שהוא בעל ניסיון רב בתחום. אני מקווה שהייתי לעזר.

45degrees

New member
תקנה אפוקסי שעמיד עד 1000

מעלות - לא נדיר מדי. יחזיק מעמד טוב. שים לב שהמעטפת מספיק קשיחה שלא תתפרק/תיפרד אחרי כמה שעות רכיבה. אני לא סגור לגבי סוג האפוקסי (מספר דגם) - את זה אתה יכול למצוא ב 5 דקות גוגל.

thedarkslide

New member
בקשר לחוזק לא תהיה בעיה

יש לי קרבון מ 50 גרם עד 600 וגם ud וגם ציוד ליצר את החלקים בתנור וווקום קיצר יש איך ויש חומרים ונוסיף איזה 2 שכבות קבלר באמצע לחוזק אימפקט רק איפוקסי

45degrees

New member
קבל:

1. זה חומר של עד 260 מעלות C: http://www.sae.org/technical/standards/AMS3692C 2. מצאתי עוד כמה חומרים של 1000 מעלות כזה אבל הם לא מתאימים ליציקות סיבי פחמן. 3. זה מתאים עד 315 מעלות: http://www.sae.org/technical/standards/AMS3686A האמת - משום מה קשה למצוא אפוקסי לטמפרטורה גבוהה שמגיע בצורה נוזלית מתאימה ליציקות סיבי פחמן. רוב הדבקים לטמפרטורה גבוהה מגיעים בתור משחה (PASTE) - לא מה שאתה מחפש. יש 2 כיוונים אפשריים: 1. תנסה לברר מה הטמפרטורה המכסימלית של דוד פליטה - יכול להיות שהדבקים לעיל מתאימים (כלומר הטמפרטורה לא גבוהה מ 315 מעלות). 2. תנסה לברר מול הספקים הגדולים בארץ (למשל קידרון בחיפה) על אפוקסי נוזלי לטמפרטורה גבוהה. 3. ניחושים - תבנה לך דוד מהדבק הקיים - ותראה איך הוא מחזיק מעמד (אם בכלל). 4. לא בדקתי, אבל אולי ויניל-אסטר ייתן את העמידות לטמפרטורה שאתה מחפש? על הדרך תרויח גם עמידות לדלק. החוזק הוא לא כל כך נמוך בהשוואה לאפוקסי כמו אם עוברים מאפוקסי לפיברגלס. רק שים לב שה PRE PEG של בד הפחמן מתאים גם לויניל אסטר (ולא רק לאפוקסי). טיפ: למנועי סינגל גדולים סיבי פחמן הם לא חומר גלם טוב למשתיקים - פעימות הכוח הגדולות: המון נפח גז בבת אחת - גורמות לדה-למינציה של השכבות. תכונה זו לא משתנה אם תוסיף/תגרע שכבות קבלר וכדומה.

45degrees

New member
עוד אפשרות:

יש בד פחמן שמגיע מראש עם האפוקסי בפנים. כל מה שצריך הוא לבצע חימום בתנור ואז השרף "מדביק" את החלק. בחומר זה משתמשים בעיקר בבניה של שלדות לרכבים וכלי טייס מסוימים. הוא אינו זול אך אולי ייתן לך את העמידות שאתה מחפש.

למעלה