חומצה פולית

2 1 2

New member
חומצה פולית

כדור כן כדור לא כדור למה לא כדור שכחתי ושוב... כדור כן כדור לא עד כמה זה באמת חשוב? מה קורה אם שוכחים לקחת ביום המתאים? נאמר לי כדור אחד ביומיים ואני שוכחת...

blue4u2

New member
212, הצחקת אותי, חמודה ../images/Emo13.gif

בעיקרון הרופא שלי אמר לי לקחת חומצה פולית כל יום. הבנתי ממנו כי זה לא נורא לשכוח כדור אחד מדי פעם...זה לא ממש כמו גלולות, את יודעת
נסי להכניס לך את זה לשיגרת היום, לשים את הקופסא במקום בולט לעין, ככה שלא תשכחי... חוץ מזה אם תיכנסי מדי פעם לצ'אט, תיזכרי בעזרתנו לקחת...
בהצלחה

chapling

New member
ואומרים שחומצה פולית זה טוב לזיכרון

אני לקחתי את הקופסא של הגלולות והכנתי מנייר 7 תאים שעל כל אחד רשום יום ויש בתוכו כדור (ככה לפחות אני רואה כמה שכחתי
.....)

pinukit1

New member
אני למשל לא לוקחת פולית

כי גיליתי שאני אלרגית אליה (לפחות לסוג מסויים ולא בא לי לנסות סוג אחר אחרי הסבל שעברתי). רופאת העור שהייתי אצלה הרגיעה אותי בכך שהיא לא לקחה ובכל זאת יצאו לה אחלא ילדים.. וגם הרופא נשים שלי לא התרגש.

Galit29

New member
רק לאחרונה נתגלו נפלאות החומצה

איך אנחנו יצאנו בריאים ויפים? אני מאוד בעד המדע והקידמה והיום יש את כל הכדורים והבדיקות שיכולות למנוע כל מיני דברים נוראיים אז אם ישנה האפשרות אז למה לא. אני מכירה מישהי שהיא אחות בטיפול נמרץ בפגייה של שניידר, איזה מקרים מגיעים לשם - שלא נדע וכלכך הרבה היה אפשר למנוע. נראה לי שאם את אלרגית לחומצה הפולית שמקבלים בקופ"ח אז יש את החומצה של סולגאר אבל זה רק לשיקולך. אחותי בהריון הראשון לקחה ובשני לא ויש לה שניים שאת רוצה פשוט לטרוף. אז זה ממש לשיקולך. בכל מקרה מה שלא תעשי

מעיןבר

New member
לא נכון...

נפלאות החומצה הפולית התגלו כבר בשנות ה- 50 בבריטניה שלצאחרי מלחה"ע השניה. העניין הוא שלקח זמן עד שהידע אושש שוב ועד שהותאמו ההמלצות של גורמי הבריאות העולמים ואח"כ בממדינות. בישראל ההמלצה על נטילת חומצה פוליצת קיימת כבר שנים רבות אבל רק בשנים האחרונות הידע הופץ בצורה מוסדרת באמצעות מוסדות הביאות והתקשורת וחבל...

אם מספיק לך כדור אחד ביומיים

אז אולי כדאי לך לחצות אותו (למשל ע"י סכין) ולקחת כל יום חצי כדור? מבחינת מינון ביומיים זה זהה זה גם עוזר לזכרון - לא צריך לחשב איזה יום זה היום...

הפתרון - המיקום !!!

תנסי לשים את הכדורים במקום שאת נמצאת באופן קבוע ורואה את זה מול עיניך, בלי להפעיל תאי זכרון רדומים, פשוט לראות ולקחת. אני בטוחה שכשלא רצית הריון את הגלולות לא שכחת כי, שמת אותן ליד המברשת שינים או ליד השעון מעורר או מקום קבוע אחר. אני את שלי שמתי מעל הכיור, וכך בצהרים בזמן שטיפת הכלים מהארוחה זה מולי. אני מאוד בעד הקדמה, אם כבר מישהו בדק וחקר שכדאי לקחת את החומצה הפולית, אז קטונתי מלהחליט שלא. כנ"ל לגבי בדיקות גנטיות, אכן יש לי שני ילדים שנולדו כשעוד לא המציאו את כל הדברים האלו, אבל לפני ההריון הנוכחי עשיתי עוד בדיקות ואני עם החומצה הפולית כברכמעט חצי שנה.

2 1 2

New member
אני נס!

מתי,חודשיים ימים הייתי על גלולות ומי שראה את האריזה של הגלולות לא האמין איך לא ניכנסתי להריון...זה היה אחת כן , 3 או 4 או 5 לא וכך הלאה. חודשיים ימים של היסטריה וכמעט התנזרות שלא רציתי הריון. ככה אני עם התקן (יש לי כבר 2 בנים). הרעיון של לולה נשמע טוב , מה דעתכן על חצי כדור ביום?מותר לשבור אותו?

אולי אם תשכחי קצת תכנסי להריון...

ככה אמרו לי על הגלולות אולי זה עובד עם כדורים אחרים גם?

תמרלה

New member
שיטות -איך לזכור ולא לשכוח!

לדעתי כן חשוב לקחת את החומצה הפולית כי זה בשביל למנוע מומים שונים ואם אצל אחרות שלא לקחו -יצא למזלן הטוב ולא קרה דבר, זה לא אומר שלך זה יקרה! אז למה לקחת סיכונים? תכניסי לך לשיגרה היומית כמו שאת לא שוכחת לצחצח שיניים וללכת לשירותים בבוקר כך תקחי גם כדור ! ושיטות לזכור יש הרבה: 1. תשימי בקופסא לפי סדר ימים 2. תשימי לך פתקים סימנים בכל הבית ( צרפתי פה פעם קובץ עם תמונות לתזכורת תעשי חיפוש) 3. תבקשי מבעלך שיזכיר לך 4. יש פלפונים שאפשר להכניס ציפצוף לתזכורת 5. אם יש לך פאלם -גם יש ציפצוף ךתזכורת בקיצור תמצאי לך פתרון כן לזכור!! בהצלחה

Galit29

New member
לי זה מספיק חשוב בשביל שאני לא

ישכח! כשהייתי צעירה ועדיין לא רציתי הריון אז הקפדתי על גלולות למניעה היום אני רוצה הריון בלי סיבוכים וילד בריא אז זה מספיק חשוב לי בשביל לקחת את החומצה.

תמרלה

New member
מצרפת קובץ תזכורות לחומצה פולית

למי שיש קושי לזכור אז -להוריד את הקובץ, לגזור ולהדביק בבית בכל מיני מקומות: בארון בגדים, במראה באמבטיה, בשירותים על הדלת, במטבח מעל הכיור ביומן, באוטו.......על הגב של הבעל! ומי שלא הבינה את הקשר של התזכורת "לא לשכוח לקחת את הפיל" זה משחק מילים פיל = pill = כדור! מקווה שזה יעזור - לי זה עזר!

למעלה