חומצה פולית

pinukit1

New member
חומצה פולית

התחלתי לקחת חומצה פולית ופתאום צצו להם כמה חצ'קונים עקשניים ביותר - ללא כל סיבה אחרת. למישהי זה קרה או שאני לבד בעסק???

צהלולים

New member
לי כן, בהחלט.... ../images/Emo123.gif

אבל אני לא חושבת שזה היה בגלל החומצה, אלא בגלל שהפסקתי לקחת גלולות אחרי כל כך הרבה זמן!

אותי זה ממש מייאש לקחת חומצה פולית

ולא להכנס להריון, לקחתי 3 חודשים והפסקתי כי לא נכנסתי להריון. אמרו לי שזה דווקא טוב לגוף גם בלי קשר להריון, אבל אני רק מתייאשת מזה יותר.

חבל... עדיף שיהיו לך מחסנים

של חומצה פולית בגוף כשתכנסי להריון מאשר תגלי שאת בהריון ויהיה לך חוסר. חומצה פולית מומלץ לקחת לפחות 3 חודשים לפני הריון עד כמה חודשים לאחר הלידה. אני ראיתי בנות בביה"ח שילדו ואח"כ בקושי תפקדו (עד כדי מצב עלפון) כיוון שלא לקחו מספיק חומצה פולית בזמן ההריון. תאמיני לי שזה מאוד לא נעים. אז עדיף לקחת על "ריק" ולקוות שבמהרה תכנסי להריון

אני דווקא סבלתי מאנמייה בזמן ההריון

הראשון שלי ולא ממחסור בחומצה פולית. אני אשקול בהחלט להתחיל לקחת שוב את החומצה הפולית.

צהלולים

New member
אני מתייחסת לזה כמו לגלולות..../images/Emo62.gif

אחת כל ערב, רק יותר גדולה...... שזה לא יבאס - זה באמת בריא ממילא. יש מקומות בעולם שממליצים לנשים לקחת אותן כל הזמן, לא רק בהקשר הריון...

יש כל מיני סוגים של חומצה פולית

כדאי לך לברר עם הרופא ולנסות עד שתמצאי את הסוג שמתאים לך. אני לא ממש מזדהה עם נושא החצ'קונים, לי זה לא קרה, אבל אני יודעת שקיימים הרבה סוגים של הכדור המופלא הזה. כך ששווה לברר. בהצלחה!!

חומצה

גם אני התלוננתי בעבר על תופעות מוזרות. אצלי זה התבטא בגירוד בלתי נסבל בכל הגוף. אחרי כמה ימים של יסוריים הבנתי מה השינוי שהיה בחיים שלי וחשבתי שאולי זה השפעותיו. פניתי לרופא והוא אמר לי להפסיק מייד ולראות את תגובה הגוף. אכן הפסקתי ואחרי יומיים הפסיק הגידור. אחר כך הסתבר שהוא נתן לי מינון גבוה מאוד (פי כמה וכמה מהמומלץ) ואחרי שדיברתי איתו פעם נוספת, קניתי חומצה פולית בחנות טכע - יש להם מבחר לא קטן. יתכן שהסוג שלקחת לא מתאים לך. בהצלחה

תמרלה

New member
פונג-בעיניין הנימול ביד

היה לי אותו סיפור עם נימול גבוה ביד ועשיתי מיליון בדיקות -בזמן ההריון ואחרי ההפלות ואף אחד לא קישר את זה לחומצה פולית - איך עלו על זה שזה בגלל המינון??

פּוֹנְג

New member
אני עליתי על זה ממש במקרה

במקרה ביקרתי בפורום אחר, נדמה לי של דוקטורס, ועשיתי חיפוש למשהו ואני חושבת זה אפילו לא היה קשור לנימול שלי וראיתי שמישהי שאלה את זה פעם. גם שם היא לא קיבלה תשובה חד משמעית אבל אני אמרתי לעצמי שזה הזמן לבדוק בעצמי והפסקתי עם החומצה שהרופא נתן לי. וזה עבר. עכישו עם מינון נכון אין לי שום בעיות. הרופא שלי היה בשוק כשאמרתי לו את זה וגם אני הספקתי כבר לעשות בדיקות לא מעטות.

למעלה