חומצה מלית...

IRISEL2

New member
חומצה מלית...

נאוה האם חומצה מלית יכולה לגרום לרדימות, נוקשות ושרירים תפוסים, דלקות פרקים? אני נמצאת בתקופה מאוד לא טובה וסובלת קשות מתופעות אלה, ממש חריף, שאני על זריקות סינקטן - סוג של סטרואיד טיבעי...באישור רופא כמובן. לוקחת חומצה מליק 1200 מ"ג. מה לדעתך עלי לעשות, האם אני יכולה להמשיך לקחת? יש קשר לסבל שלי לבין החומצה? אני ממש אובדת עיצות. ברצוני לציין שה-EBV תקף אותי לאחרונה!!!! יש קשר? לתשובתך אודה, בברכה חמה חג שמח ושנה טובה לכוווולם, ממני, איריס.

היי איריס, לא!! זה לא הגיוני.

לקיחת החומצה המלית לא מעלימה בעיות אחרות של הגוף. החומצה מגבירה ספיגה של מגנזיום. מגנזיום גורם בגוף להרפיה, לריפיון, ולכן עוזר לפיברומיאלגיה. אני לא רואה סיבה להפסיק אבל... לפעמיםשקט נפשי חשוב יותר. אם את מרגישה שזה אולי מעמיס גל גופך, תפסיקי את כל התוספים וכנסי למיטה לכמה ימים / שבוע / שבועיים. תני לגופך את כל המרחב לטפל בהחלמתך, אל תילחמי בהחמרה הקשיבי לגוף. שתי הרבה (מים, תה צמחים, מיץ פירות) העבירי את כל האחריות לאחרים הרחיקי ממך רעש, מצאי חבר/ה שיבשלו לך כך שתצטרכי רק להוציא ולחמם, סדרי לך ליד המיטה את מה שאת צריכה כדי להעביר את הזמן, מוסיקה, טלביזיה, ספר, טלפון וכדומה. פנקי את עצמך: אמבטיה ריחנית לאור נרות ומוסיקת רקע, אמבט לרגליים עם עיסוי ומריחת קרם, טיפול פנים מקיף - הזדמנות לפילינג, מסיכות וכדומה, ובעיקר: לישון ולנוח. שכבי במיטב עם עיניים עצומות ותני למחשבותייך לנדוד ללא הפרעה את לא חייבת אפילו להקשיב להן, בטח לא לזכור אותן. זה משהו כזה שבין ערות לשינה - משחרר את המחשבות ומשאיר אותך בשקט ובהרפייה. אם אין ברירה, ואם יש לך שם פינה משלך (חדר שאפשר לסגור את הדלת) לחזור לבית אימא, או להתפנק אצל סבתא - זה פתרון לא רע בכלל. חופש מהעבודה אמרתי? שימי לב אחרי כזאת מנוחה, מה קורה לגופך. אל תיבהלי אם בשלב הראשון (שיכול להיות גם שבועיים-שלושה) גופך יאמר "תודה" ויצלול עמוק אל מצב "קטסטרופלי" זה רק סימן שזה היה הדבר הנכון לעשות. הישארי איתנו בקשר ודווחי על מצבך. אם אינך ליד מחשב - דווחי לנו כשתחזרי לתיפקוד. איך תדעי מתי? ברגע מסויים כבר לא תוכלי להיות במיטה. משהו מבפנים ייגרום לך לקום, לטפח את עצמך למצב של יציאה לעולם, ותחושי צורך עז "לעשות משהו" - כן, זה קורה גם לעייפים שבינינו. זה הדחף לחיים שמתעורר כשאנחנו נחמדים לעצמנו. כשזה קורה, אל תשתוללי!! חיזרי לאט לאט לחייך. חיזרי לביתך (אם עזבת), בשלי לעצמך, והתחילי לחזור ב ה ד ר ג ה לפעילות היומיומית שלך (עבודה / לימודים) בלי בילויים ארוכים, הקפידי על מנוחה מספקת וחיים שלווים (כמו בפנסיה
) אם תהיי חכמה וסבלנית, תוכלי לקבל את חייך בחזרה (לפחות חלק מהם...)

IRISEL2

New member
נאוה תודה על תשובתך המהירה...

העיצות הטובות, העידוד והתמיכה. לי דווקא עוזר שילוב של שני הדברים: מנוחה שקט שלווה, ולהפעיל את עצמי בעיקר התעמלות , מקלחת ובישול עושים לי טוב... גם חומצה מלית ומגנזיום מיטיבים איתי מאוד!!! נראה לך הגיוני? הרבה בריאות, איריס.

השילוב הוא נהדר!!

מה שעושה לך טוב והוא ללא לחץ. עבודה - לא! לימודים - לא! ילדים אם היו לך - כמה שפחות!! וכדומה. לפעמים אנחנו צריכים ליצור לעצמנו "גן עדן" פרטי שיאפשר לגופנו ולנפשנו למצוא מזור

IRISEL2

New member
נאוה אין כמוך...

יישר כוח! את פשוט מלאך. שתהיה לך שבת שלום הרבה בריאות טובה, שקט שלווה שלך איריס.

למעלה